Share

cover art for Afghanistan - Graveyard of Empires (1:6)

Historien om: Afghanistan

Afghanistan - Graveyard of Empires (1:6)

Season 1, Ep. 1

Det er 2001. På direkten ser verden hjelpeløst på at to kaprede fly styrer målrettet inn i tvillingtårnene i New York. Og der starter det som skulle bli jakten på verdens mest ettersøkte mann. Et par måneder senere sitter spesialsoldat Christian Harstad i et militærfly på vei til Afghanistan. Hva gjorde de norske soldatene der, og hva var oppdraget deres?More episodes

View all episodes

 • 6. Afghanistan - Exit (6:6)

  28:37
  Kabul har falt. Taliban har tatt kontroll over landet. Utenfor flyplassen er det kaotisk, dramatisk og uoversiktlig. På feltsykehuset inne på flyplassen må de norske soldatene forholde seg til skadde, små barn som har kommet bort fra foreldrene sine og en evakueringsdato som nærmer seg.
 • 5. Afghanistan - Gud er ikke alltid norsk (5:6)

  46:15
  Stormpanservognen til Stian Mo leder an i en kolonne sør for Ghormach i Afghanistan. De kjører i kupert terreng. Ingenting tyder på at noe er i gjære. Så smeller det. Det er støvete, sand overalt, og mørkt. Utenfor stormpanservognen hører han skudd. Skytteren svarer når Stian spør om han er ok. Fra vognføreren sin får han ikke svar.
 • 4. Afghanistan - Jack of All Trades, Master of None (4:6)

  20:46
  Hva kreves for å bli en god soldat? Hva er de egentlig laget av - soldatene i de myteomspunnede norske spesialstyrkene? Hvordan trente spesialstyrkene opp en afghansk politiavdeling til å bli en av verdens mest erfarne kontraterror-styrker.
 • 3. Afghanistan - Angrepet på Banken (3:6)

  39:25
  Det varsles om en demonstrasjon utenfor leiren der Fredrik Utnes og avdelingen hans har base, i Meymaneh. Det som skulle være en udramatisk demonstrasjon, tok en brå og brutal vending. Plutselig var leiren under angrep.
 • 2. Afghanistan - I skyggen av sjeiken (2:6)

  30:53
  Tora Bora fjellene er et perfekt skjulested for Osama Bin Laden. I kjølvannet av jakten på Bin Laden, som ble lang og seig, kom de norske konvensjonelle styrkene til Afghanistan. Hvordan er det å bli skutt? Hvordan høres det ut? Hva tenker man? Hallgeir Michaelsen forteller om hvordan et vanlig oppdrag i områdene rundt Kabul forandret livet hans. 
 • Trailer - Historien om: Afghanistan

  01:07
  Ny podkast-serie fra Forsvaret, kommer 23. september.