Share

Sørlandsnyhetene – Hets, løgn og lokalvalg


More episodes

View all episodes

 • 1. Episode 1: Et konspiratorisk frø blir sådd

  26:38
  I starten av 2018 er det mange som er sinte i Kristiansand. Flere har sett seg lei på det de mener er en elite som beriker seg selv ved hjelp av offentlige midler og posisjoner. Spesielt en sak om en gammel silo som skal pusses opp engasjerer noe voldsomt, og lokalavisen Fædrelandsvennen dekker ikke problemet godt nok, mener de. I slutten av februar 2018 tar en av Norges rikeste menn affære. Han oppretter det som noen år senere står igjen som kanskje Norges aller mest kontroversielle Facebookside noensinne: Sørlandsnyhetene.
 • 2. Episode 2: – Nils, du lyver / – Nei, jeg gjør ei

  42:20
  Med personangrep, konspirasjonsteorier og feilinformasjon setter Facebook-siden Sørlandsnyhetene agendaen for mye av praten i Kristiansand. Mannen som styrer skuta, Nils Nilsen, forteller til Faktisk.no at det lå et utrolig grundig gravearbeid i bunnen før man gikk ut og mente på siden.
 • 3. Episode 3: Anarkist, nei visst

  26:46
  9. september 2019 eksploderer en av de aller største valgbombene i Norge noensinne. I Kristiansand blir det nasjonalistiske partiet Demokratene tredje størst og femdobler seg i bystyret. Sammen med helt nyetablerte Tverrpolitisk Folkeliste får de nesten hver femte stemme i kommunen. Nils Nilsen, som styrte Sørlandsnyhetene, klatrer fra 25. til 3. plass på Demokratenes valgliste og kommer inn i bystyret. Var det den kontroversielle Facebook-siden Sørlandsnyhetene som hadde kuppet lokalvalget? Og hva skjer med et bystyre når et høyreradikalt parti med ti representanter havner på vippen?