Hemtrevligt

 • 96. Det misslyckade sportlovet

  54:19
  Klart barnen ska få ett sportlov, tänkte Elin med full entusiasm. Klipp till: Mörkret har lagt sig över Dalarna, alla barnen gråter, hästen (som mot alla odds fraktats upp från Stockholm) har ingenstans att bo, elen har gått och vattnet fryst. Nej, ibland blir det inte som man tänkt sig. Istället kan sportlovet bli som scen efter scen från en svensk hemvändarfilm med lastbil genom Stockholm, snö upp till midjan och hästar på rymmen. Elins film vecklar ut sig som en svart komedi, men skrattet befriar och Kattis, som spenderar sportlovet utan varken lov eller sport, känner långsamt livet återvända. Det blir ett samtal om att vara sjuk i huvet men ändå världens bästa mamma, barn som är föräldrar åt sina föräldrar och så föräldrar som är just föräldrar. Hur ska vi klara oss utan dem?!Tack till Jonas Sveningsson/Brandline som klippt. Och tack för att ni lyssnar! Trevlig helg.
 • 95. Trendspaning, pengar och uppfyllda drömmar

  01:02:32
  Kattis har blivit konstnär! Ännu en barndomsdröm har gått i uppfyllelse, men Elin får henne att inse att det stora egentligen är att hon äntligen lärt sig att skilja på sak och person. Kattis berättar allt om Matsson Marnells utställning på möbelmässan och (häx)processen bakom. Elin har knockats av post-furniture fair-sjukan, men lyckas ändå leverera insikt på insikt. Om medicinering, pengar och prestation (bland annat). Och så trendspaning. Begränsningar, material, intarsia, svart och årets ord: sofistikerad! Som vanligt har Jonas Sveningsson/Brandline klippt. Tack för att ni lyssnar och trevlig helg!
 • 94. Att inreda en restaurang (5 tips att ta med hem!)

  57:33
  Elin är trött men lycklig efter invigningen av Villa Skärtofta. Kattis har varit på pressmiddag i den anrika byggnaden och spanar in fem detaljer som skriker Elin och Hemtrevligt! Så låt dig inspireras av cafégardiner, altare och pelargoner, dölj det som är fult och nöj dig inte förrän helheten är större än delarna (även om ingen annan förstår det under vägens gång). Dessutom kvinnliga influenser (no more internaliserat kvinnohat), män som åldras oskönt och klädhögar stora som människor. Nästa vecka blir det trendspaning från Designveckan – till dess trevlig helg!
Klippt har som vanligt Jonas Sveningsson/Brandline. Om du gillar, tipsa gärna vidare.
 • 93. Skavet, lusten & det eviga ommöblerandet

  46:46
  Dags att möblera om! IGEN! Just när det är som absolut mest hektiskt i designvärlden bestämmer sig både Elin och Kattis: hemmet måste få en ny kostym! Elins arbetsrum (10 kvadratmeter ljuvliga andrahandsfynd) har precis landat i Saltis och ska nu klämmas in i bibblan (snart kommer även bohaget från lägenheten i Italien …). Elin är nöjd, men vad tycker familjen? Kattis inser att hon har inrett huset efter en fantasi. Reality check: varenda ynka renoveringskrona måste plöjas in i missionshuset, radhusets väggar står där de står. Och det kanske inte är så dumt ändå? Nu har är hon inne på den fjärde stora rumsrockaden (på ett år!) och är, ironiskt nog, tillbaka där hon började. Förändring förnöjer – men är inte alltid för det bättre.Dessutom organisering som stresshantering, Stockholm Furniture Fair-nerver, hästtjej forever och konsten att inte dö (mer om det i kommande avsnitt). Klippt har som vanligt Jonas Sveningsson/Brandline. Tack för att ni lyssnar och trevlig helg! 
 • 92. Starta eget (2.0)

  01:01:49
  Våga fråga, hur svårt kan det vara och tänk som Alex. Det är Elins ledord i entreprenörskapet. Sedan förra avsnittet har hon och Kattis gått igenom sin första stora kris, vilket för dem in på do’s and dont’s när det gäller att starta eget. För ett av de främsta tipsen är att liera sig med rätt personer, men sen får man inte glömma att ta hand om den relationen. Följ med på en öppenhjärtig resa genom deras respektive egenföretagande: Vad fick dem att ta steget, hur gör man för att våga, vad betyder terapi, vilka är deras största misstag och – fungerar karma? Klippt har som vanligt Jonas Sveningsson / Brandline.Tack för att ni lyssnar och trevlig helg!
 • 91. Trendspaningar från Formex

  46:57
  Kattis är ute och cyklar – bokstavligen och bildligt – men räddas av Elin någonstans i Årsta Partihallar. Duon debuterar nämligen som utställare ut inredningsmässan Formex, i stolt samarbete med Blocket, och är blown away av hur trevligt det är. Montern inreddes i bästa second hand-stil på temat Ett eget rum – tänk excentrisk New York-kvinna som har evt livet och nu dragit sig tillbaka på den brittiska landsbygden för att skriva sina memoarer. England kommer vi garanterat att se mer av (lovar att återkomma), men några andra starka trender som duon tar med sig från Formex är hantverk, volanger (hej hej Lisa Bengtsson!), DIY, återbruk, rutor, rotting och formstarka växtkärl. Men framför allt: Att mötas på riktigt! Tillsammans kan vi förändra. Klippt har som vanligt Jonas Sveningsson/Brandline. Tack för att ni lyssnar (tipsa gärna vidare om ni gillar!) och trevlig helg. 
 • 90. Det anglofila avsnittet

  01:05:31
  Äntligen – Hemtrevligt är tillbaka! Kattis har ont i halsen och vill prata så lite som möjligt, vilken tur att Elin precis kommit hem från England! Det blir kanske poddens mest inspirerade (och inspirerande) avsnitt någonsin. Vänstertrafik, afternoon tea, Dame Judi Dench-rosor, badkar med utsikt, korgar i alla dess former, gummistövlar, hundar och ett besök hos Beata Herman – Elin och Kattis är nu officiellt anglofiler. Dessutom om varför man inte ska nöja sig, hur man maxar en reseupplevelse och när shoppingjävulen faktiskt bara känns bra. Som vanligt är det Jonas Sveningsson / Brandline som klippt. Trevlig lyssning och trevlig helg!
 • 89. Så dukar vi i jul & nyår

  01:01:46
  Kattis känner sig som ”mom of the year” efter att ha gått upp halv 6 och kollat på dubbla Lucia-sändningar med barnen (ett i taget …). Vilket osökt för dem in på Lucia-gate som Elin lyckats trassla in sig i. För vem hade anat att åsikten att föräldrar ska få vara med på barnens Luciatåg skulle väcka så många känslor och frågor! Varför är det egentligen viktigt med traditioner? Ska barnens, pedagogernas eller föräldrarnas vilja gå först? Varför tycks så många leta efter största möjliga skillnad istället för minsta gemensamma nämnare när vi diskuterar online (oavsett om det gäller Lucia eller kriget i Gaza)? Hur mycket ska man dela med sig av i sociala medier – och spelar det egentligen någon roll? Sen blir det dukning för hela slanten: Elin plockar fram julservisen och satsar på havregult och mönstrad duk. Kattis ska fira jul borta men hakar på och drömmer sig bort till blommiga suzanis, mönstrat porslin och bambubestick. Sen dukar de upp till nyår: Tänk 80-talskonferens och gräddbakelsebröllop fast i en avskalad och elegant tappning. Massor av konkreta tips utlovas! För nu väntar tre veckors jullov från podden. Elin och Kattis är tillbaka med ny energi den 12 januari. Som vanligt är det Jonas Sveningsson/Brandline som har klippt podden. God jul och gott nytt år!
 • 88. Julklappar & en ny sorts självkänsla

  55:06
  Är Elin gravid? Det är i alla fall så hon beter sig med sitt okontrollerade julboande. Eller är det bara ett tecken på att hon fullt ut vågar lyssna på sig själv? Hemma hos Kattis har finlandsfärjan (det vill säga hennes man) äntligen fått upp farten och de kan tillsammans planera för en alternativ framtiden. Frågan är om den är bäst i fantasin? Dessutom alternativa julklappstips, årets snyggaste dukning och Elins guldfiskar (ja de mår bra, tack för omtanken). Som vanligt är det Jonas Sveningsson/Brandline som klippt. Trevlig lyssning och trevlig helg!
loading...