Share

LHL Helsekanalen

Vi gir deg god, faglig og informativ helseinformasjon


Latest episode

  • 29. Livsmestring ved fatigue etter kritisk sykdom (Hilde Magelssen)

    59:23
    Hilde Magelssen er slagrammet med blodpropp i lillehjernen i januar 2015. Hun forteller om sine erfaringer med fatigue i sin hverdag. Hun forteller om betydningen av å sette mental og sosial helse i fokus. Hvordan hun taklet å miste den hun er og hva hun sto for. Om all analyseringen av hvilke begrensninger fatigue og hennes nye evner satte for henne. Hun forteller om verdien av å finne de riktige verktøyene for økt livskvalitet, som gjorde at hun fant balanse i eget energi-regnskap. Mest sannsynlig vil du finne gjenkjennelse i hennes fortelling. Du vil da kjenne at du ikke er alene om de følelsene og de utfordringene du har i din hverdag.

More episodes

View all episodes

  • 28. PAH - en sjelden, men alvorlig kronisk lungesykdom.

    37:19
    I denne episoden av Helsekanalen deltar Helle Grøttum (LHL) og Jostein Grimsmo, overlege ved hjerterehabiliteringsavdelingen på Cathinka Guldbergs sykehus, Lovisenberg rehabilitering  (tidligere LHL-sykehuset Gardermoen, og Feiringklinikken). Du treffer også Ina Lill Øwre Torp fra interessegruppen LHL PAH. Hun fikk diagnosen i 2012, og forteller som sine erfaringer om hvordan det var å få livet snudd opp ned etter å ha fått denne alvorlige diagnosen. – Livet ble ikke slik jeg hadde tenkt, men det ble bra allikevel, fordi jeg har valgt at det skal bli bra! Pulmonal arteriell hypertensjon (PAH) er en sjelden lungelidelse som fører til høyresidig hjertesvikt om den ikke blir behandlet. Det er en svært alvorlig sykdom som er vanskelig å oppdage fordi symptomene er diffuse. Mange får ikke diagnosen før alvorlig hjertesvikt har utviklet seg. Les også historien til Ina Lill: https://www.lhl.no/norge-rundt/historier/mer-kunnskap-om-pah-vil-gi-bedre-behandling/   Podkasten er produsert av LHL og LHL PAH, med hjelp av Northern Beat.
  • 27. Er det vanskelig å snakke med pasienten om seksuallivet? Her er gode tips og råd.

    12:24
    Hvorfor er det så vanskelig for helsepersonell å spørre om seksuallivet til pasientene og de pårørende? Og hvor mye lærer studentene om dette på studiet? Møt Trude Hammer Langhelle, klinisk spesialist i sykepleie og spesialist i sexologisk rådgivning  ved Stavanger universitetssjukehus, og Rebecca Skogland, sykepleierstudent ved Universitetet i Stavanger. Produsert av LHL Hjerneslag Ung Rogaland med støtte fra Stiftelsen Dam.
  • 26. Seksuelle hjelpemidler etter alvorlig sykdom og skade

    12:04
    Ønsker du å være seksuelt aktiv kan kanskje et seksuelt hjelpemiddel være til god hjelp. Og - det kan du få via NAV! Hvordan? Møt lege Aron Willems fra Quintet, som er størst i landet på denne typen hjelpemidler. Produsert av LHL Hjerneslag Ung Rogaland med støtte fra Stiftelsen Dam.
  • 25. Kumelkallergi – fra symptom til diagnose

    12:24
    I denne episoden møter vi Majuri, som er mor til en gutt med allergi mot kumelkprotein. Sammen med leder av LHL Astma og allergi, Helle Grøttum, snakker de om hvordan allergien oppstod, de første symptomene og hvordan mor opplevde å stå på melkefri kost.  Ønsker du mer informasjon om allergi kan du sjekke våre nettsider: https://www.lhl.no/lhl-astma-og-allergi Har du spørsmål til Helle Grøttum, kan du også ringe vår rådgivningstelefon på telefon 22 79 90 10 Produsert av LHL med hjelp av Northern Beat. Støttet av Nutricia. 
  • 24. Hos lungelegen med kols

    12:20
    Møt lungelege Per Bakke i samtale med fastlege Christian Høines om hva du kan forvente når du skal til legekontroll med/for din kols hos lungelegen. Laget med støtte fra AstraZeneca.
  • 23. Hos fastlegen med kols

    11:29
    Møt fastlege Christian Høines i samtale med lungelege Per Bakke om hva du kan forvente når du skal til legekontroll med/for din kols hos fastlegen. Laget med støtte fra AstraZeneca.