Latest episode

 • 4. Direkte fra banken - vinneren av DNB Nordic Healthcare Conference 2022 og panelsamtale

  21:27
  I denne episoden får vi et raskt møte med vinneren av DNBs Nordic Healthcare Conference 2022, etterfulgt av en samtale med Norway Health Tech, Oslo Cancer Cluster og DNB om hvorfor bedrifter tilknyttet næringsklynger lykkes bedre, og hvorfor life-science og helseteknologi er så viktig å investere i.Helsegründerne er et konsept utviklet av Medlytic og Dagens Medisin. I sesong 2 samarbeider vi med DNB og intervjuer gründerne av 11 selskaper som slapp gjennom nåløyet og ble valgt ut av en jury til å delta på DNB Nordic Healthcare Conference.

More episodes

View all episodes

 • 2. 90 millioner kreftbilder - Torbjørn Furuseth om DoMore Diagnostics

  16:01
  Mer enn 35 000 nordmenn diagnostiseres med kreft hvert år. Hvordan kan kunstig intelligens transformere kreftdiagnostikk og forbedre pasientbehandling? Lege og gründer Torbjørn Furuseth forteller om hva Do More Diagnostics ønsker å oppnå, hvordan de skiller seg fra andre i et voldsomt voksende marked og hvilke utfordringer selskapet står overfor på veien videre.Programleder: Ida Susanna Fattah, daglig leder i Medlytic.Ansvarlig redaktør: Martin Gray, Dagens Medisin.Helsegründerne er et konsept laget av Medlytic og Dagens Medisin. Sesong 2 er produsert i samarbeid med DNB.
 • 3. En viral idé - Katja Vetvik om Thelper

  15:22
  Hva er sammenhengen mellom virus og kreft? Katja Vetvik har alltid ønsket å være grunder, men følte hun måtte ha nok erfaring og spisskompetanse. Overgangen fra å være kirurg til å bli gründer av Thelper var derfor ikke stor. I dagens episode forteller gründeren mer om hvordan selskapet ønsker å transformere dagens kreftbehandling, og hvordan kreftbehandling kan være generell, men samtidig helt spesifikk.Programleder: Ida Susanna Fattah, daglig leder i Medlytic.Ansvarlig redaktør: Martin Gray, Dagens Medisin.Helsegründerne er et konsept laget av Medlytic og Dagens Medisin. Sesong 2 er produsert i samarbeid med DNB.
 • 1. En livsviktig transportør - Annbjørg Falck om NaDeNo

  14:58
  Det finnes mange ulike medikamenter trenger hjelp med å komme seg frem til riktig sted i kroppen. I denne episoden forteller Annbjørg Falck fra NaDeNo om hvordan det er å navigere gjennom reglerverk og krav i utviklingen av «drug delivery»-molekyler. Hun forteller også om hvordan de skal bidra i behandlingen av kreft.Programleder: Ida Susanna Fattah, daglig leder i Medlytic.Ansvarlig redaktør: Martin Gray, Dagens Medisin.Helsegründerne er et konsept laget av Medlytic og Dagens Medisin. Sesong 2 er produsert i samarbeid med DNB.
 • 6. Lar helsepersonell vurdere verktøyene – Ida Susanna Fattah om Medlytic

  18:55
  I sesongavslutningen av Helsegrunderne er det Ida Susanna Fattahs tur til å svare på hva som gjorde at hun gikk fra klinikken til å begi seg ut på å starte Medlytic. Hvorfor tok hun egentlig initiativ til denne podcasten? I denne episoden er bordet snudd der programleder Ida Susanna Fattah blir utspurt av daværende konstituert redaktør Siri Gulliksen Tømmerbakke.
 • 5. Prevensjon på døra – Edvard Engesæth om Nurx

  39:22
  Nurx-gründer og lege Edvard Engesæth flyttet til USA og startet selskapet som nå selger prevensjon over Internett til hundretusener av amerikanere. I denne episoden forteller han blant annet hvordan selskapet kom gjennom nåløyet som det er å bli en del av startup-inkubatoren YCombinator, og hvordan presidentdatter Chelsea Clinton endte opp som styremedlem i selskapet.
 • 4. Fanget oppmerksomheten til Bill Gates – Marte Bratlie om Removaid

  26:08
  I denne episoden av Helsegründerne møter vi Marte Bratlie, som har startet selskapet Removaid. Hun forteller om hvordan idéen om verktøyet som fjerner P-staver lettere, kom til henne da hun jobbet på Sex og samfunn, og hvordan Bill og Melinda Gates foundation ble involvert i prosjektet.