Share

cover art for Hjerteflimmerforsker: - Slik kan du trene trygt med hjertesykdom

HealthTalk-podcasten

Hjerteflimmerforsker: - Slik kan du trene trygt med hjertesykdom

Season 1, Ep. 61

Marius Myrstad er spesialist i indremedisin og geriatri på Bærum sykehus. Han forsker på sammenheng mellom trening og atrieflimmer, og forteller at både leger og hjertepasientene selv er usikre på hvordan man bør trene.

More episodes

View all episodes

  • MSD-toppene om fremtidens kreftbehandling og styrking av Norsk helsenæring

    47:19
    I denne episoden snakker vi om kreftbehandling og markedstilgang med noen av MSDs toppledere i Europa og Norden: Cyril Shiever, president for Mid-Europe, Andreea Mocofan, den nye administrerende direktøren i Norge, og Jakob Tellgren, leder for MSDs operasjoner i det nordiske og baltiske klyngen.Kreftbehandling og innovasjonGjestene diskuterer MSDs ledende rolle innen onkologi, spesielt innen immunterapi, og deler innsikt i de nyeste trendene og fremskrittene i behandlingen. De snakker om nye gjennombrudd som kan transformere kreftomsorgen ytterligere, inkludert en kreftvaksine utviklet i samarbeid med Moderna.Utfordringer og muligheter i global helseGjestene snakker de største utfordringene og mulighetene de ser i det globale helselandskapet, og hvordan dette oversettes til deres strategier i Norge og bredere regionale markeder. Spesielt diskuteres Norges ambisiøse mål i farmasøytisk og bioteknologisk sektor og hvordan MSD kan støtte disse nasjonale strategiene.Tilgang til medisiner og vaksinerDet diskuteres hvordan MSD samarbeider med norske helsemyndigheter for rask tilgang til nye behandlinger. Cyril deler innsikt fra nylige møter med Sykehusinnkjøp og andre nøkkelaktører i helsesektoren.Investeringer i Norsk helse og forskningJakob og Andreea belyser MSDs betydelige investeringer i kliniske studier i Norge, og hvordan dette reflekterer selskapets bredere mål for helseinnovasjon og pasientomsorg.Podcasten avsluttes med en diskusjon om MSDs strategiske prioriteringer i Norge og det nordisk-baltiske området, og fremtidige samarbeid og initiativer som kan styrke Norges posisjon som en leder i helseindustriutviklingen. Dette er gjestene: Cyril Schiever: Senior visepresident og president for Mid-Europe-regionen i MSDJakob Tellgren: Visepresident og leder for MSDs operasjoner i det nordiske og baltiske klyngenAndreea Mocofan: Hun er den nye administrerende direktøren for MSD i Norge
  • Kunstig intelligens (AI) kan hjelpe kreftpasienter - CEO Torbjørn Furuseth i DoMore Diagnostics

    39:54
    Gjennom kunstig intelligens og maskinlæring leverer norske DoMore Diagnostics teknologi som kan forutsi kreftpasienters risiko for gode og dårlige utfall, og dermed sikre bedre diagnostisering og behandling av pasientene i fremtiden. Administrerende direktør Torbjørn Furuseth er gjest i denne episoden av HealthTalk-podcasten, der vi blant annet snakker om teknologien, AI og kunstig intelligens som helseverktøy og femtidsplanene til selskapet. Likte du denne podcast-episoden? Lik gjerne videoen og abonner på vår podcast i den kanalen du hører på podcast. Og gi oss gjerne en god rating!
  • Usikre tider for norske kreftvaksiner; Ber Novo Nordisk «ta sitt samfunnsansvar»; Svensk fedmeapp har kommet til Norge

    31:53
    Vil kreftvaksineteknologien bli viktig i fremtidens kreftbehandling? To viktige kreftvaksiner har i år levert skuffende resultater. For en måned siden feilet Ultimovacs studien i føflekkreft, og i forrige uke ble det klart at amerikanske Gritstone Bios persontilpassede kreftvaksinestudie for tykktarmskreft også feilet. Det sentrale spørsmålet er hvordan dette vil påvirke tilliten til andre kreftvaksineselskaper - som blant andre Nykode. Utenlandske pakninger av diabetesmedisinen Ozempic kostet Folketrygden flere hundre millioner kroner i 2023. Nå ber Direktoratet for medisinske produkter Novo Nordisk prioritere produksjon av semaglutid-produkter for diabetespasienter.Appen Yazen, som posisjonerer seg som Sveriges ledende leverandør av medisinsk fedmebehandling, har tiltrukket seg rundt 12 000 brukere. Nylig har også nær 100 norske pasienter begynt å benytte seg av appen.Her er lenker til sakene i HealthTalk:https://bit.ly/4cQaDithttps://bit.ly/3xCsrxGhttps://bit.ly/3VTgX2Ihttps://bit.ly/3UeJRsZ
  • MS i Norge - Sykdommen, årsakene og dagens og fremtidens behandling

    49:30
    Multippel sklerose rammer omtrent 1,8 millioner mennesker over hele verden. 12 000 nordmenn har sykdommen. Hvert år får 550 nordmenn denne diagnosen. Dette plasserer Norge blant de landene med høyest forekomst av MS i verden. I dette programmet skal vi kaste lys over hvorfor det er slik og behandlingsmulighetene. Selv om det ikke finnes noen kur, finnes det behandlinger som kan bremse sykdommen. Men: En nylig oppdagelse har tent håpet om en revolusjonerende ny tilnærming: Kan en vaksine mot et svært vanlig virus være nøkkelen til endelig å overvinne MS? For å snakke om dette har vi med oss noen av Norges ledende eksperter . - Øivind Torkildsen Professor og overlege fra Universitetet i Bergen og Haukeland universitetssykehus, - Cecilia Simonsen Overlege og forsker fra Vestre Viken- Magne Wang FredriksenGeneralsekretær i MS-forbundetProgrammet er inndelt i følgende avsnitt:Del 1 - Hva er MS, hvordan utvikler sykdommen seg, og hvorfor ser vi en veldig høy forekomst av MS i Norge?Del 2 - Dagens behandling av MSDel 3 - Fremtidige studier og langtidsdataDel 4 - Nye behandlinger og forskningsfremsteg
  • – Beslutningssystemet må være så robust at vi sjelden må gjøre unntak

    30:48
    Forslaget som åpner for en «ny sjanse» for pasienter der legemidler har blitt nedstemt av Beslutningsforum har vekket betydelig interesse. – Men det er enda viktigere at vårt beslutningssystem er så robust at vi sjelden trenger å gjøre unntak, sier helseøkonom Fredrik Holmboe. Holmboe, som er samfunnsøkonom og helseøkonom i legemiddelfirmaet Abbvie, kom med uttalelsen i siste episode av HealthTalk-podcasten. Holmboe var invitert inn for å diskutere arbeidet med ny prioriteringsmelding.
  • Ultimovacs avslører: Så effektiv må kreftvaksinen være mot føflekkreft

    28:20
    Ultimovacs står på terskelen til et potensielt medisinsk gjennombrudd med de kommende fase 2-resultatene fra INITIUM-studien med UV1-vaksinen mot føflekkreft. Nå avslører selskapet hvor mye kreftvaksinen må forsinke kreftprogresjonen for at den skal anses som effektiv og klinisk relevant. Om du vil se videoen til podcasten kan du finne den her.Det er også laget en artikkel om podcasten. Den finner du på www.healthtalk.noKort tid etter at denne podcasten ble lagt ut, kom en pressemelding fra Ultimovacs som forteller: Kombinasjonsbehandlingen av UV1-vaksinen til Ultimovacs med de to immunterapiene ipilimumab og nivolumab viste lignende kliniske fordeler som behandling med bare immunterapiene. Det betyr at INITIUM-studien ikke er signifikant. – Overrasket og skuffet, sier Ultimovacs-direktør Carlos De Sousa. 
  • Mer enn vondt i hodet - En prat om migrene med nevrolog Anne Hege Aamodt

    28:14
    Migrene er kun én av 200 ulike hodepine-lidelser som kan ramme nordmenn. Men hva kjennetegner sykdommen? Hvilke behandlingsmuligheter finnes? Og hvordan kan fremtiden se ut for migrenepasientene? Nevrolog Anne Hege Aamodt gir oss innsikt i denne episoden.
  • Hva koster fedme og overvekt Norge?: Samfunnsøkonom Erland Skogli fra Menon Economics

    38:07
    I denne episoden av HealthTalk-podcasten med tema «Fedme og overvekt» har redaktør Hans Anderssen besøk i studio av Erland Skogli, samfunnsøkonom og partner i Menon Economics. I episoden diskuteres de samfunnsøkonomiske konsekvensene av fedme og overvekt.
  • Fedmeekspert roper varsko om forebygging: – Politikerne eier ikke ryggrad

    26:36
    TEMA: FEDME OG OVERVEKT: Professor og seksjonsoverlege Jøran Hjelmesæth er gjest i denne episoden av HealthTalk-podcasten. Der snakker han blant annet om fedme- og overvektsutviklingen i Norge, forebygging, slankemedisiner og løsninger på fedmegåten.