Häxtimmen

Share

Numerologi och talmystik

Season 1, Ep. 12

Hur gör man för att räkna ut sitt födelsenummer, ödesnummer och livsnummer? I det här avsnittet använder Ebba och Agnes numerologi och får veta vilka siffror som beskriver deras liv, själ och öde.

Genom numerologin avslöjas också hur erfaren och vis Ebba och Agnes respektive själar är. Agnes hamnar på en stark 3 av 9 medan Ebba inte förvånar med sin 8. Men i rummet finns också en "Master Number", ett värde som bara ansenligt välutvecklade själar besitter. Det visar sig att hunden Elfin kan sälla sig till samma skara som Barack och Michelle Obama, Oprah och Dalai Lama (och Ebba har aldrig sett så stolt ut)!

Numerologi, läran om hur siffror påverkar oss andligen, har studerats i över 5000 år och ofta i hemlighet – det har påståtts vara en farlig kunskap. Den mest kända numerologen och talmystikern måste nog vara Pythagoras, som ledde en sekt och offrade en oxe varje gång han löste ett numerologiskt problem. Men det var ett tag sen. Idag använder vi numerologi för att lära oss om vilka vi är och hur vi ska leva.

Dessutom pratas det lyckonummer. Ingen vet varför majoriteten av människor oftast har samma lyckotal (ni vet säkert vilket...) medan otursnummer skiljer sig mycket i olika kulturer – varför är västvärlden rädda för 13 medan det är t ex 9 som man ska undvika i Japan?

Välkommen till det stora numerologiavsnittet!


HÄR räknar du ut dina egna numerologiska tal.


Gillar du Häxtimmen? Bli Häxtimmen patreon idag och få massa härligt extramaterial! Bland annat nya patreonexklusiva poddserien "3 i bägare".

Bli medlem här: patreon.com/haxtimmen

Och glöm inte att följa Häxtimmen på instagram: @haxtimmen
More Episodes