Share

cover art for Ep. #29 - Havuken i Bergen

Havnekontoret

Ep. #29 - Havuken i Bergen

Lørdag 15 april kommer byen stolthet, Statsraad Lehmkuhl tilbake fra sin lange reise på verdenshavene. Samtidig går startskuddet for den internasjonale havuken i Bergen. Dette blir en uke med havet i sentrum, og en uke med alt fra forskningssymposium, til tautrekking for liten og stor på Bryggen. I dagens utgave av Havnekontoret møter du ordfører i Bergen Rune Bakervik og Fylkesordfører Jon Askeland som begge gleder seg stort til havuken.

More episodes

View all episodes

 • Ep. #30 - Bruce Springsteen på Dokken

  21:11
  21. juli neste år kommer Bruce Springsteen til Bergen. Han skal spille i godshavnen for 45 000 publikummere, den største konserten i Bergen noen sinne.Møt Frank Nes i Bergen Live og Nils Møllerup fra Bergen Havn i denne episoden av Havnekontoret.
 • Ep. #28 - Misje Rederi skaper nytt skipseventyr fra Bergen

  07:50
  Mens det er tøffe tider i store deler av rederibransjen, satser Bergensrederiet Misje i stor skala med bygging av minst seks nye lavutslipps bulkskip. Sist uke ble det første av skipene, Misje Vita, døpt på Bryggen i Bergen.
 • Ep. #27 - Verdensarvstedet Bryggen og turisme.

  12:38
  Rundt to millioner mennesker besøker verdensarvstedet Bryggen i Bergen hvert år. Det er både interessant og krevende å jobbe midt i en turistattraksjon, sier daglig leder Bernt Håvard Øyen i Stiftelsen Bryggen.
 • Ep. #26 - Suksess for landstrøm i Bergen

  11:51
  Bergen er foregangsbyen i Norge for landstrøm til skip. Men hva betyr det egentlig at et skip ligger på landstrøm? Og hvilken påvirkning har det på både omgivelser og de som jobber om bord i skipene? Her får du noen av svarene.
 • Ep. #25 - Møt den nye havnedirektøren i Bergen, Michal Forland

  12:09
  Møt den nye havnedirektøren i Bergen, Michal Forland, som etter knappe 3,5 uker i jobben forteller litt om seg selv, og hvordan han ser for seg Bergen som havneby om 10 år.
 • Ep. #24 - Verdenscup i Triathlon i Bergen

  23:02
  28.august er det klart for idrettsfest og folkefest i Bergen når verdenscupen i Triathlon går av stabelen. Sportssjef Olav Kyrre Fjeld og eventsjef Trond Ahlsen forteller i denne Podkasten om hva som skal skje, hvordan det skal skje og om entusiasmen for Triathlon både i Bergen og i verden for øvrig.
 • Ep. #23 - Jakten på Havnespy

  09:24
  Den fryktede Japanske sjøpungen, eller Havnespy som den blir kalt på folkemunne sprer seg nå i rekordfart på bunnen av norske vestlandsfjorder. Det jobbes nå på spreng fort å kartlegge sprednng og omfang.
 • Ep. #22 - Kystruten i gang

  12:41
  Fra nå av er Hurtigruten som navn på ruten mellom Bergen og Kirkenes en saga blott. Kystruten er det nye navnet, og selskapet Hurtigruten får nå konkurranse fra Sunnmørs-rederiet Havila. Gründer av Havila-gruppen, og styreleder i Havila Kystruten, Per Sævik gleder seg til reisen.