Share

cover art for S07E10 Vi elsker dette landet

Haverikommissionen - Bäst på pop

S07E10 Vi elsker dette landet

Season 7, Ep. 10

Ofrivilligt Norge-special när Lasse havererar på Blinding Lights och läser en bok som borde brännas. Det blir också Erling Braut Haalands gamla Kygo-hit och pandemisk harmoni i Ane Bruns nya album. Popnytt såklart. Och Haverikommissionens egen adventskalender: varje vecka om den bästa och sämsta nya julmusiken.

More episodes

View all episodes

 • 11. S07E11 Slaget om Fairytale of Göteborg

  40:58
  Artisternas nya skräckinjagande kassako. Ekot från Marie Fredrikssons postuma singel. En alldeles underbar litterär debut från Shout out Louds-Bebban Stenborg. Annahs nya Loverman. Och så fortsätter Lasse att briljera i sina scoop om aktuella jullåtar. Denna gång från en fyllecell på Tredje Långgatan.
 • 9. S07E09 Ett gött julhaveri

  33:25
  Annah har sett nya Yung Lean-filmen "In my head". Så blev The Weeknd blev popvärldens svar på Donald Trump. Tidig första advent med årets första julmusik-tips – och haveri.Och så har Lasse Anrell myst med Janne Schaffer på balkongen.
 • 8. S07E08 DISCO 2020

  40:14
  Tomas Ledin ur en stad och land-analys. När Lasse Anrell var väldigt nära Kylie Minogue och andra rövarhistorier. Hyllningar av ny musik från Maja Francis, Violet Skies & Molly Hammar, Sarah Klang och LéonOch så utfärdas en triggervarning när Lasse läser högt ur Ariana Grandes nya låt "34+35"...
 • 7. S07E07 Världen är för liten för Benjamin Ingrosso

  38:45
  Joe Biden och Kamala Harris entré-låtar. Aviciis gästspel på fyrverkeri-himlen efter den blivande presidentens segertal. När Annah blev ofrivilligt kysst av Ricky Martin. Sveriges bästa kulturredaktion koras. Senaste nytt från "Så mycket bättre" med Lili & Susie och Benjamin Ingrosso i fokus. Och så handlar det om Bianca Ingrossos banbrytande skildrande av abort i tv.
 • 6. S07E06 Så mycket haveristiskare

  36:00
  Rockikonerna fortsätter att dö, men Billie Eilish får livescenen att återuppstå. Haverikommissionen döper om Ulf Lundells senaste till "Tom spilta", Annah lanserar en ny konspirationsteori om Bruce Springsteen + Håkan Hellström och Lisa Nilsson och Ana Diaz får Lasse att falla i tårar.
 • 5. S07E05 Poplitt

  43:39
  Vi läser! Annah har läst Lana Del Reys poesibok, Lasse har lyssnat på den tonsatta ljudvarianten. Vi gör lite olika läsningar och tolkningar av Tone Schunnessons bok "Dagarna, dagarna, dagarna". Och så blir det platsen dit all musikalisk integritet går för att dö och Jakob Hellmans plötsliga (?) comeback efter 31 långa år.
 • 4. S07E04 Liverpool-legenden och Stenungsunds stolthet

  33:42
  John Lennons 80-årsdag får Annah och Lasse att trilla ner i ett kaninhål av nostalgi och extraupplagor av kvällstidningar samtidigt som legendens arv analyseras.Dessutom blir det popnytt, läxläsning och ett Corona-tips plus en lovsång och en kråksång till Stenungsunds stolthet Viktor Olsson.
 • 3. S07E03 Lykke Li på svenska & Metoo på danska

  38:09
  Vi avslöjar vad Lykke Li, Ludvig Göransson och Little Jinder har kokat ihop. Annah djupanalyserar Taylor Swifts tonårstrilogi och härjar i danska Metoo. Lasse hänger upp sig på Einárs glock-pistol. Och så en runa över Eddie Van Halen på Haverikommissionens vis.