Share

cover art for Janne Jönsson

Hästfolk

Janne Jönsson

Season 1, Ep. 6

Janne Jönsson var bronsmedaljör i OS i München, har varit förbundskapten i fälttävlan, chef de mission, sportchef, beridare, tränare och utbildningschef på Flyinge. I den här intervjun berättar han hur hans starka intresse för hästar i kombination med ett lika starkt sportintresse format hans liv.

More episodes

View all episodes

 • 22. Sigrid Bergåkra

  01:17:31
  Möt Sigrid Bergåkra, hästbonden och visionären som förkroppsligar kärleken till djur och natur. Sigrid berättar om hästentreprenörsresan som tog henne till Holland, Södertälje och tillbaka till sitt älskade Hälsingland.
 • 21. Agneta Aronsson

  59:31
  Agneta Aronsson ville egentligen bli designer och utbildade sig först till skräddare. Följ med på intervjun där hon berättar om hur livet istället tog henne till Strömsholm och hur hon blev kapten för paralandslaget.
 • 20. GULDET med Henrik Johnsson

  37:34
  Följ med bakom kulisserna till OS-guldet när Henrik Johnsson berättar om ett av våra största sportögonblick och om hur boken blev till!
 • 19. Bo Jenå

  56:59
  Bo Jenå berättar om sin tid på dåtidens Flyinge, sin syn på avel, utbildningar, tävlingar och rollen som förbundskapten. Ett brinnande intresse för kommunikation med hästar har tagit honom runt i hela hästvärlden!
 • 18. Tinne Vilhelmson-Silfvén

  45:22
  Tinne som har gjort inte mindre än sju OS, sex VM, tio EM och åtta WC-finaler berättar om sitt liv som stuterichef, tränare och coach. Hon delar med sig av sina tankar om utbildningsgången för en unghäst från inridning till Grand Prix - "varje häst en ny resa". Tinne berättar om att alltid sträva efter det perfekta åket - och att våga vinna.
 • 17. Jan Brink

  57:57
  Ett av världens mest framgångsrika och älskade ekipage under lång tid var Jan Brink och hingsten Briar. Hör Jan berätta om sitt som ryttare, tränare och framgångsrik företagare.
 • 16. Rolf-Göran Bengtsson

  44:39
  Två OS-silver, fyra EM-medaljer varav ett individuellt Guld, Jerringpriset - den här gästen har tagit hem många medaljer.Passionen för hästen och drivkraften att utveckla varje hästs potential har under lång tid lett till de stora framgångarna men också intresset att dela med sig av sin kunskap och erfarenhet till andra ryttare. Lyssna på massor av klokskap - jag har träffat Rolf Göran Bengtsson !
 • 15. Fredrik Bergendorff

  56:58
  Förbundskapten för fälttävlan sedan 2016 som med sitt lag satsar mot EM och OS. Lyssna på berättelsen om hans ryttarkarriär, synen på tränar- och ledarskap samt vad han tänker om fälttävlanssporten då och nu.
 • 14. Kerstin André

  01:00:33
  Kerstin André, framgångsrik tränare, berättar om sin bakgrund som tävlingsryttare, tränare bl.a. för ungdomslandslagen och konstnär. Hon berättar också om hur hon som sjukgymnast och KBT-utbildad använder dessa kunskaper i sitt tränarskap. Hör hennes tankar om dagens avel och hur hon ser på framtiden.