Share

cover art for Livsstilsendring, kuldegrop og hjemmelaget turmat

Haill og Knall-podden

Livsstilsendring, kuldegrop og hjemmelaget turmat

Season 6, Ep. 9

Det ble, noe utilsiktet, mye snakk om livsstilsendringer i dagens episode - og ja, kanskje også i vid forstand... Og livsstilsendringer kan jo være så mangt :D

Siden sist har vi fått gjennomført premiereturen for i år i telt, og som vanlig sitter man igjen med mange erfaringer. Vi deler noen av disse i dag, og vi stikker en finger i bakken etter generalprøven før årets først, og eneste, jaktprøve for vår del. Hvordan er ståa, er det mulig å håpe på en god prestasjon og kommer vi til å se igjen Fight på konkurransearenaen er noen av spørsmålene vi stiller.


I ukas lifehack kommer det et helt genialt tips om nok en app. Men, denne appen MÅ du bare ha!


Takk for at du hører på, vi setter pris på ha verdens beste lyttere!

Bli gjerne patreon og følg oss på sosiale medier, og stikk også gjerne innom nettbutikken vår og etterfyll der det måtte trenges.

More episodes

View all episodes

 • 21. Fisketørke, fiskemørke og fiskeyrkesskade

  54:10
  Ukas annonsør er hundetørrfisk fra Torsvågbruket. Tørrfisken er pakket i hendige pakker med fisk av råvarer fisket av kystflåten i nordnorge! Velg mellom tørrfisk av skrei eller den rimeligere varianten av sei. Torsvågbruket sender til hele landet med posten og du bestiller enkelt på nett.Bruk rabattkoden "haillogknall" for å få 10% på din bestilling - tilbudet gjelder ut juni!I dag skal vi snakke om hvordan det føles å ha fisketørke, og å oppleve fiskemørket og hva det gjør med deg. Vi skal også snakke om hvor kort det kan være mellom mørket og lyset, samt hvor godt det er å være to om ting - særlig når man kan prate om det som plager deg. Når man fisker hardt med flue, kan det faktisk oppstå yrkesskader som gjør at det faktisk svir...Du får også høre hvorfor det, mest sannsynlig, blir kun tisper i framtida i vår bestetning!Takk for at du hører på oss, og setter du ekstra pris på det blir vi veldig glad om du vil bli med i patreongjenget vårt!Stikk gjerne innom nettbutikken.
 • 20. Hundeutstilling, stangtesting og en etterlengtet ny vekst!

  57:30
  Ukas annonsør er hundetørrfisk fra Torsvågbruket. Tørrfisken er pakket i hendige pakker med fisk av råvarer fisket av kystflåten i nordnorge! Velg mellom tørrfisk av skrei eller den rimeligere varianten av sei. Torsvågbruket sender til hele landet med posten og du bestiller enkelt på nett.Bruk rabattkoden "haillogknall" for å få 10% på din bestilling - tilbudet gjelder ut juni!Siden sist har vi vært på bytur til nordlysbyen Alta. Der var det jaktprøveutstilling og vi hadde tre lodd i lotteriet. Hvordan det gikk får du høre mer om i dag.I ukas vekst skal vi endelig snakke om skvaldrekålen! Den er prøvd i mange forskjellige varianter på kjøkkenet og i dag får du våre synspunkter og erfaringer.Send oss gjerne tips om nye vekster vi bør prøve.Stengene vi har prøvekastet finner du i nettbutikken vår, og husk at som patreon får du gode rabatter ved å handle hos oss. Fortell gjerne en venn om oss og bli patreon - det betyr veldig mye for oss :)Har du synspunkter om podden setter vi pris på en melding fra deg.
 • 19. - Jeg legger stanga mellom beina. Da blir det litt bedre!

  52:32
  Ukas annonsør er hundetørrfisk fra Torsvågbruket. Tørrfisken er pakket i hendige pakker med fisk av råvarer fisket av kystflåten i nordnorge! Velg mellom tørrfisk av skrei eller den rimeligere varianten av sei. Torsvågbruket sender til hele landet med posten og du bestiller enkelt på nett.Bruk rabattkoden "haillogknall" for å få 10% på din bestilling - tilbudet gjelder ut juni!I dagens episode skal vi innom matauk fra havet, både torsk, sjøørret og sjørøye. Vi gløtter også ut i kjøkkenhagen vår og stikker fingeren i jorda - bokstavelig talt, siden våren og tiden for dyrking er over oss.I ukas vekst tar vi turen gjennom alle vekstfaser til geitramsen. Vi har, foreløpig, bare rukket oss gjennom den første, men vi skal følge denne utover sommeren.Fortell gjerne en venn om oss og bli patreon - det betyr veldig mye for oss :)Har du synspunkter om podden setter vi pris på en melding fra deg.Vi høres igjen om en uke!
 • 18. Pinseria, strutseving og støingfiske

  01:03:15
  Fotballsesongen er over i England og det betyr også at Haill&Knall-ligaen er avgjort. Vinnerne triumferer og alle vi andre gremmes.Ligavinner ble Mats Aleksander Tunstad, cupvinneren ble Helene A og lucky loser ble Kim Karstensen. Vi gratulerer alle sammen! Ta kontakt med oss slik at vi får riktig størrelse på premien :) Tusen takk til alle som har spilt fantasy sammen med oss denne sesongen!Ukas høydepunkter er 17. mai-feiringa i fjæra, tradisjon tro og at sjøørretsesongen faktisk er skikkelig i gang! Det som ikke er like hyggelig er at det, etter vår mening, kakkes for mye støinger. I dag må vi bare få satt fokus på nettopp dette og oppfordre folk til å sette ut igjen støinger og heller beholde de fiskene som faktisk er matfisk. I tillegg mener vi at vi som fiskere må være litt edruelig i forhold til hvor mye fisk vi faktisk tar opp av sjøen. Havet er, dessverre, ikke utømmelig for sjøørret.I denne ukas ville vekster tar vi for oss strutseving. En morsom vekst å sanke med mange muligheter på kjøkkenet! Men NB NB: Sesongen er akkurat nå her nord, så skynd deg ut å plukk strutseving!Fortell gjerne en venn eller to om podcasten vår og bli gjerne patreon, vi hadde satt pris på begge deler :) Så liker vi også tilbakemeldinger, enten litt ros hvis du liker å høre på, eller litt ris hvis det er noe du mener kan bli bedre.Ha en strålende uke, så høres vi igjen neste uke!
 • 17. Fotball, fluefiske og butare

  49:07
  Vi er endelig tilbake fra England, full av inntrykk og opplevelser! Borte bra, men hjemme best funker for oss også.I dag får du et lite sammendrag fra vår ekspedisjon til ball- og ørretøya. Var det verdt det? Er det vits i å dra tilbake? Lessons learned?Vi introduserer en ny spalte i dag som skal gå fram til vinteren igjen fester sitt trygge grep om naturen; Ukas vekst.Her skal vi utforske ville vekster i naturen og rapportere tilbake hva vi erfarer. Den første veksten vi løfter frem er butare. En tareart som vokser i store deler av landet.Send oss gjerne tilbakemeldinger, det setter vi stor pris på! Og så setter vi minst like stor pris på om du som lytter ønsker å støtte podden ved å bli patreon. Husk å trykk abonner på podden vår og fortell gjerne flere om oss :)Vi ønsker deg en fin 17.mai-feiring, så høres vi igjen i neste uke.
 • 16. Isfiskehimmelen, isfiskehelvete og bittabeller som ikke funker!

  01:11:20
  Som mange kanskje allerede har fått med seg på sosiale medier, har helga vært brukt langt og høyt til fjells. Kristine har vært i isfiskehimmelen og Robert har vært på en helt annen isfiskeplass... I dag får du høre hele historien sett fra to leire.Vi har naturligvis også gjort oss nye erfaringer og i ukas lifehack deler vi et genialt telttips til deg som kanskje fryser litt om natta i vinterfjellet.På fredag reiser vi på ferie til England, noe som betyr at det ikke blir ordinære episoder før mandag 13. mai. I mellomtiden skal vi lage fiskepodcastepisoder fra England som går ut til deg som er patreon. Om du ikke vil gå glipp av dette finner du oss på patreonsiden vår :)Vi håper vi høres også neste uke!
 • 15. Fotballsvindel, siste revejaktdag og skadefellingsjakt på gås

  48:47
  Skrekk og advarsel! Vi er blitt lurt av en fotballbillettsvindler - hør mer om det i dagens episode!I dag er siste sjanse til å jakte rev for denne sesongen, og i dagens episode får du noen gode tips fra Kristine på hvordan du kan lykkes når du skal ut og lokke rev.I dag startet også skadefellingsjakta på gås. Dette er Fight og Kristines jentejakt hver vår, en spennende jaktform som også gjør en god gjerning for bonden.Støtt podden vår ved å bli patreon, da blir vi utrolig glad! Husk å abonner på podden i podcastspilleren din og stikk gjerne innom nettbutikken vår.
 • 14. Storfiskjakt eller matfiskjakt? Blinkelys eller ikke blinkelys? Dette er de store spørsmålene!

  55:41
  Vi er kommet oss til hektene etter storkampen mot Man United i går og klare til å evaluere siste ukes hendelser.Det ble en spontantur til fjells lørdag morgen for å jakte, den sagnomsuste og sære, røya. Vi er nok blitt ganske pysete med tiden, for vi måtte gå noen runder med oss selv når Yr meldte 17-18 minus på fjellet. Men vi kom oss ut og overvant kong vinter - noe som betalte seg på flere måter!Vi fikk testet ut det nye teltet vårt, som for øyeblikket er rødt, vi fikk oss noen røyer og har fått oss litt å reflektere over: Skal vi jakte storrøye eller matfisk? Skal vi bruke blinkelys når vi fisker på isen? Og er rødt telt egentlig et bra telt?I ukas mathøydepunkt snakket vi om denne suppa vi fant på Meny sine nettsider. Sjekk ut oppskriften og bytt gjerne ut kylling med fisk eller annet kjøtt du har for hånden! Meget bra suppebase er vår konklusjon.Ta deg en tur inn på våre nettsider og les igjennom alle lifehacks som er kommet inn til nå. La deg inspirere og send oss dine tips som vi kan spre ut blant friluftsfolk :)Og mens du allerede er i nettsidemodus, må du gjerne stikke innom nettbutikken vår og se deg om etter nye produkter du trenger.
 • 13. Isfiskefiasko, hundegalskap og et mislykket påskelam

  56:34
  Vi har, utrolig nok, vært så dagforvirret at vi ikke oppdaget før sent mandag kveld at det faktisk var mandag! Det betyr ukas episode på en tirsdag i stedet, men kanskje er vi tilbake igjen neste mandag...Påska skal oppsummeres, og det blir naturligvis isfiskefiasko, hundegalskap og minst to mislykkede påskelam. Selv om isfisket igjen ble en fiasko, traff vi en hyggelig og rutinert mann som ga oss gode råd for å lykkes bedre med isfisket.I tillegg drøfter vi adferdsendringer på hundene våre den siste tiden. Hva kan ligge bak og hva kan løsningen være?I ukas lifehack får du, kanskje ironisk nok, Kristines beste tips til agn på isfiske.