Share

cover art for Jerv på nært hold, produktutvikling sørpå og lys i mørketida for Klopp

Haill og Knall-podden

Jerv på nært hold, produktutvikling sørpå og lys i mørketida for Klopp

Season 5, Ep. 15

Det er mye å snakke om etter to uker uten den faste praten. Dagens episode inneholder blant annet feiring av papirbryllupsdag, podcasten vår har treårsjubileum i disse dager, vi har vært på reisefot i sør, Kristine har hatt jerv på kloss hold og mye mer.

Et enkelt lytterspørmål ble til en lang prat om Klopp som kanskje skal lyse opp mørketida for oss.


I ukas lifehack kommer et kartrelatert tips til de som frekventerer Sverige innimellom.

Send oss dine tips og lifehacks.


Vi er egentlig ikke så glad i black week-konseptet, derfor flyter ikke nettbutikken vår over av slike tilbud. Noen er det likevel, og det aller beste er at du nå kan kjøpe Jegertvillingenes kokebok som 3 for 2. Du finner den her - og de hundre første får den signert av både Kristine og Johanne.


Er du glad for at det lages podcast om jakt, fiske og friluftsliv setter vi stor pris på om du ønsker å støtte vår som patreon.

More episodes

View all episodes

 • 8. Catch & Release - ulovlige dilemmaer?

  01:00:11
  C&R, Catch and release, fang og slipp, gjenutsetting. Kjært barn har mange navn og mange meninger.Gjenutsetting er noe vi har gjort i "alle år" med god samvittighet og vi har følt at det er mange gode grunner til å gjøre det. Vi kom over en artikkel på NRK som gjorde at vi begynte å tenke litt, reflektere og kanskje også følte oss litt truffet. I følge norsk lov er det faktisk ikke alltid det er tillatt å drive gjenutsetting av fisk. Dette er hjemlet i dyrevelverdsloven som håndheves av Mattilsynet. I dagens episode drøfter vi dette temaet slik vi oppfatter det og ser litt på både fordeler og ulemper ved å gjøre det.I ukas lifehack kommer et tips om hvordan du kan unngå å fryse fingrene av deg om vinteren når du MÅ gjøre en viss operasjon hele tiden og mange gang om dagen.Fortsett å send inn dine tips til oss!Takk for at du hører på og bli gjerne med i patreongjenget vårt, det setter vi veldig stor pris på!
 • 7. Triggerhappye, blodtørstige, troféjegere som plaffer ned freda rovdyr i norsk natur

  01:03:03
  Lyngen kommune har vedtatt skuddpremie på gaupe i kommunen, noe NOAH reagerer på og vurderer om de skal anmelde kommunen for dette.Rovdyrjakta skaper ofte store overskrifter og krasse leserinnlegg fra dyrevernsorganisasjoner hvor vi som jegere stigmatiseres og settes i en bås hvor vi ikke kjenner oss hjemme i. Ifølge ARV (Aktivt rovdyrvern) foregår det en troféjaktbonanza på truede arter i norsk natur og jegere blir karakterisert som troféjegere som plaffer ned truede dyr i norsk natur. Slikt kan ikke stå uimotsagt nok en gang!I ukas mathøydepunkt stifter vi bekjentskap med to særdeles gode råvarer som vi aldri har laget før på eget kjøkken! MEN, det ga oss virkelig mersmak!Kristin Bøe har sendt oss ukas lifehack denne gangen: Et genialt tips for hvordan du kan ha med deg multireparasjonskit for nødreparasjoner på tur.Fortsett å send oss dine tips!
 • 6. Fotball og fluefiske på de britiske øyer!

  55:37
  Jürgen Klopp har sin siste sesong i Liverpool og vi bare MÅ få oppleve Anfield en siste gang før han trekker inn årene på Merseyside for godt. Vi har klart å kapre oss billetter til Tottenhamkampen i begynnelsen av mai og er helt fra oss av glede for akkurat det!Men, siden vi er på balløya godt utpå vårparten, værtfall i engelsk målestokk, begynte vi å leke med tanken på å kunne slå to fluer i en smekk: Både fotball og fluefiske. England regnes jo som fluefiskets vugge og er, så langt vi har forstått, full av normer og regler, tradisjoner osv osv. Og ikke minst er det visstnok ørret i alle bekker, elver og vann. Men, det er jo ikke bare bare å orientere seg i et helt nytt land når det kommer til muligheter for å fiske, så vi har brukt mye tid på nettopp dette. I dagens episode tar vi en fot i bakken hva gleder fisket der borte, og vi ber naturligvis om tips og råd fra dere som kanskje har erfaring med fiske på de britiske øyer.Send oss gjerne en melding om du kan bidra i planleggingen vår.I ukas lifehack får du ikke bare ett, men TO tips til tørking av våte sko på tur. Og nå er vi faktisk helt tomme for tips i banken, så vi setter vår lit til at du som hører på sender oss dine tips og lifehacks.Bli gjerne patreon om du setter pris på at vi lager podcast om jakt, fiske og friluftsliv. Link finner du under :)
 • 5. Gaupejakt for nybegynnere - våre lessons learned

  01:02:02
  Gaupejakta startet 1. februar og vi har vært så heldige å fått vært med på gaupejakt! I dag får du høre hvordan dette gikk og ikke minst drøfter vi ting vi har erfart og hva som kan forbedres til neste forsøk. Det er jo ikke til å stikke undre en stol at vi ikke er veldig erfarne når det kommer til jakt på denne katta, så i etterpåklokskapens lys reflekterer vi over det vi fikk være med på. Dette er absolutt ikke en enkel jaktform, men kanskje kan du komme deg unna noen av de svakhetene vi klarer å se etter helga når du skal ut på din første gaupejakt. I ukas lifehack kommer et genialt tips til absolutt alle som ferdes utenfor mobildekning!Send oss dine tips - vi elsker det!Mårfangsten vår går det ikke så bra med, men det holder oss i aktivitet gjennom vinteren. Har du lyst å prøve det ut finner du nå noen mårfeller av typen syningfella i nettbutikken vår. Er du patreon tror vi faktisk du får Norges beste pris hos oss, og er du ikke patreon blir vi veldig glade om du vil bli det :)
 • 4. Pakkliste for storfugljakt i Sverige, uvær uten navn og Farmen-slakting

  01:00:23
  Uværet herjer nordpå i dag og det er ute gult farvarsel. Vi lurer på: Hvorfor er det bare gult farevarsel når det omtales som "tidenes uvær"? Og hvorfor har ikke uværet fått et navn??Vi må også innom "Farmen-slaktingen" som årvisst går på TV med snørr og tårer og folk som vurderer å bli vegetarianer fordi det plutselig demrer for de hvor maten egentlig kommer fra! Hva er det de har misforstått på veien?I dag går vi igjennom pakklista vår for storfugljakta i Sverige. Vi ser på hvordan lista er blitt akkurat slik den er nå, og hvordan den så ut den aller første gangen vi krysset grensa over til søta bror. Kan vi kaste "De tre V'ene" på båten? Svaret er vel ganske enkelt ja!Her finner du den komplette lista vår (vi går ikke igjennom den punkt for punkt i dag).I ukas lifehack får du et tips som like godt kunne blitt lagt inn på pakklista for vinterturer.Fortsett å send oss dine gode tips og triks - vi tipper den store gryta er utømmelig!Bli gjerne patreon - da blir vi så glad :)
 • 3. Pakkliste for sommertur og tamme rever i hagen

  01:16:47
  I dag får du høre om de "tamme" revene vi har hatt i hagen i det siste. Og som nevnt i forrige ordinære episode tar vi for oss vår pakkliste for sommerturer - fra A til Å. Ukas mathøydepunkt tar for seg et godt tips til alle som liker å lage mat og i ukas mathøydepunkt får du en deilig italiens rett!Sjekk ut tidligere lifehacks på våre nettsider.Vi har fått inn et utvalg hundeutstyr fra AI Dogtech i nettbutikken vår. Sjekk gjerne ut utvalget her.Liker du podden og kanskje setter pris på at noen lager podcast om jakt, fiske og friluftsliv? Bli med i patreongjenget vårt da vel :) Og blir du med der finner du også forrige ukes patreonepisode med leder i rovviltnemnda i Troms og Finnmark, Nils Einar Samuelsen. En veldig interessant og lærerik episode om rovviltforvaltning.Vi høres igjen om en uke!
 • 2. Patreonepisode: Rovviltforvaltning med Nils Einar Samuelsen

  07:52
  Vi prøver oss fram med noen episoder med aktualitetspreg. Vi har vært innom Rasmus Hansson med båndtvang på katter, Kurt Pasvikbamsen Wikan fra Finnmarkdseiendommen og i dag er turen kommet til lederen i rovviltnemnda for Troms og Finnmark, Nils Einar Samuelsen.Rovviltnemnda har, i forslaget til revidert forvaltningsplan, foreslått å fjerne bestandsmålet på gaupe i region 8. Vi ble nyskjerrige på hva som ligger bak og hva målet er. Det ble en prat om rovviltforvaltning, konfliktområder med beitedyr og ikke minst det omtalte forslaget.Hele episoden finner du i patreonappen eller på patreonsiden vår. Vi håper du har lyst å høre hele episoden.Har du tips til interessante saker? Gi oss et vink, så blir det kanskje en episode av det :)Vi høres igjen om en uke med en vanlig episode!Ta gjerne turen inn i nettbutikken vår og se på de nye hundeproduktene fra AI Dogtech :) Husk at som patreon får du bedre priser i nettbutikken vår.
 • 1. Sesongpremiere! Pakkliste for vintertur og tannløs på fjellet

  01:24:55
  Vi er endelig tilbake med en helt ny sesong av Haill&Knall-podden!I dagens episode oppsummerer vi julas høydepunkter og vi ser framover på året som ligger foran oss.Det er tid for vinterturer framover, og i dag går vi igjennom vår pakkliste for vintertur. Vi tar det ting for ting slik at du vet hvorfor vi har akkurat det på pakklista vår. For å gjøre organiseringen enkel anbefaler vi å bruke en app hvor du kan legge inn lister - og dele disse mellom andre du er på tur sammen med. Vi bruker appen "FamilyWall". Vi legger ut pakklista i sin helhet på nettsiden vår etterhvert.I ukas lifehack har vi fått inn et helt utrolig bra tips fra Tømrerpåtur som er for oss alle sammen! Det handler om ullklær. Hør tipset i dagens episode.Takk for at du hører på! Bli gjerne patreon for enda mer innhold, bedre priser i nettbutikken osv :)
 • 21. Sesongavslutning: Høydeblikk fra 2023 - God jul fra nord

  01:16:23
  I dag avslutter vi sesong 5 av Haill&Knall-podden. Det er tid for å se tilbake på året som har gått, mimre om minneverdige øyeblikk, eller høydeblikk som Kristine kaller det... Er det jaktepisoder, fiskesituasjoner eller noe helt annet som er verdt å stoppe opp litt ved? Eller er det en følelse man får som gjør noe helt spesielt med deg?På lillejulaften trekker vi, i samarbeid med AI Dogtech, ut en patreon som får velge seg et flunke nytt jaktdekken i Fit-for-Fight-serien. Vil du ha et lodd, eller tre, i trekningen må du ha en aktiv patreonkonto. Det kan du ordne her, og samtidig får du tilgang til eksklusive podcastepisoder og filmer som er tilgjengelig kun for patreons.Vi takker for følget i høst og gleder oss til vi høres igjen på nyåret! Likte du "God jul fra nord", finner du den på Spotify.God jul!-Kristine og Robert