Share

cover art for Fotball og fluefiske på de britiske øyer!

Haill og Knall-podden

Fotball og fluefiske på de britiske øyer!

Season 6, Ep. 6

Jürgen Klopp har sin siste sesong i Liverpool og vi bare MÅ få oppleve Anfield en siste gang før han trekker inn årene på Merseyside for godt. Vi har klart å kapre oss billetter til Tottenhamkampen i begynnelsen av mai og er helt fra oss av glede for akkurat det!

Men, siden vi er på balløya godt utpå vårparten, værtfall i engelsk målestokk, begynte vi å leke med tanken på å kunne slå to fluer i en smekk: Både fotball og fluefiske. England regnes jo som fluefiskets vugge og er, så langt vi har forstått, full av normer og regler, tradisjoner osv osv. Og ikke minst er det visstnok ørret i alle bekker, elver og vann.

Men, det er jo ikke bare bare å orientere seg i et helt nytt land når det kommer til muligheter for å fiske, så vi har brukt mye tid på nettopp dette.


I dagens episode tar vi en fot i bakken hva gleder fisket der borte, og vi ber naturligvis om tips og råd fra dere som kanskje har erfaring med fiske på de britiske øyer.

Send oss gjerne en melding om du kan bidra i planleggingen vår.


I ukas lifehack får du ikke bare ett, men TO tips til tørking av våte sko på tur. Og nå er vi faktisk helt tomme for tips i banken, så vi setter vår lit til at du som hører på sender oss dine tips og lifehacks.


Bli gjerne patreon om du setter pris på at vi lager podcast om jakt, fiske og friluftsliv. Link finner du under :)

More episodes

View all episodes

 • 15. Fotballsvindel, siste revejaktdag og skadefellingsjakt på gås

  48:47
  Skrekk og advarsel! Vi er blitt lurt av en fotballbillettsvindler - hør mer om det i dagens episode!I dag er siste sjanse til å jakte rev for denne sesongen, og i dagens episode får du noen gode tips fra Kristine på hvordan du kan lykkes når du skal ut og lokke rev.I dag startet også skadefellingsjakta på gås. Dette er Fight og Kristines jentejakt hver vår, en spennende jaktform som også gjør en god gjerning for bonden.Støtt podden vår ved å bli patreon, da blir vi utrolig glad! Husk å abonner på podden i podcastspilleren din og stikk gjerne innom nettbutikken vår.
 • 14. Storfiskjakt eller matfiskjakt? Blinkelys eller ikke blinkelys? Dette er de store spørsmålene!

  55:41
  Vi er kommet oss til hektene etter storkampen mot Man United i går og klare til å evaluere siste ukes hendelser.Det ble en spontantur til fjells lørdag morgen for å jakte, den sagnomsuste og sære, røya. Vi er nok blitt ganske pysete med tiden, for vi måtte gå noen runder med oss selv når Yr meldte 17-18 minus på fjellet. Men vi kom oss ut og overvant kong vinter - noe som betalte seg på flere måter!Vi fikk testet ut det nye teltet vårt, som for øyeblikket er rødt, vi fikk oss noen røyer og har fått oss litt å reflektere over: Skal vi jakte storrøye eller matfisk? Skal vi bruke blinkelys når vi fisker på isen? Og er rødt telt egentlig et bra telt?I ukas mathøydepunkt snakket vi om denne suppa vi fant på Meny sine nettsider. Sjekk ut oppskriften og bytt gjerne ut kylling med fisk eller annet kjøtt du har for hånden! Meget bra suppebase er vår konklusjon.Ta deg en tur inn på våre nettsider og les igjennom alle lifehacks som er kommet inn til nå. La deg inspirere og send oss dine tips som vi kan spre ut blant friluftsfolk :)Og mens du allerede er i nettsidemodus, må du gjerne stikke innom nettbutikken vår og se deg om etter nye produkter du trenger.
 • 13. Isfiskefiasko, hundegalskap og et mislykket påskelam

  56:34
  Vi har, utrolig nok, vært så dagforvirret at vi ikke oppdaget før sent mandag kveld at det faktisk var mandag! Det betyr ukas episode på en tirsdag i stedet, men kanskje er vi tilbake igjen neste mandag...Påska skal oppsummeres, og det blir naturligvis isfiskefiasko, hundegalskap og minst to mislykkede påskelam. Selv om isfisket igjen ble en fiasko, traff vi en hyggelig og rutinert mann som ga oss gode råd for å lykkes bedre med isfisket.I tillegg drøfter vi adferdsendringer på hundene våre den siste tiden. Hva kan ligge bak og hva kan løsningen være?I ukas lifehack får du, kanskje ironisk nok, Kristines beste tips til agn på isfiske.
 • 12. Gunnar Hasle: Fjern statsstøtten til norske jegere

  50:00
  Vi er inne i den stille uke og for mange av oss betyr det fridager, tur på fjellet, påskelam med familien, appelsin, bålkos, solkrem osv.Det håper vi blir tilfelle for oss alle sammen og vi krysser fingrene for at værgudene er med oss alle sammen!Vi kom over enda et innlegg fra vår "gode venn" Gunnar Hasle som nå tar til ordet for å kutte statsstøtten til norske jegere, i denne sammenhengen NJFF.I dette leserinnlegget forsøker han å rive fra hverandre den såkalte argumentasjonen NJFF har bygd opp gjennom mange år, som for eksempel at "jakt er tradisjon", "jakt er høsting" og "vilt er kortreist mat". Vi blir bare sittende hoderystende og frustrert tilbake over at noen skal få lov til å komme med slikt, og ikke minst karakterisere oss jegere som "sportsjegere".Du kan lese hele innlegget her.I ukas lifehack får du et skikkelig påskelifehack for deg som skal på fjellet med telt. Husk å send oss dine gode tips som gjør livet hakket enklere for oss friluftsfolk :)Vi ønsker deg en riktig god påske, så høres vi igjen over helga!
 • 11. Jaktslutt, drittammo og prokrastineringens dronning

  59:25
  Velkommen til en ny episode av Haill&Knall-podden!Siden sist er rypejaktsesongen over også nordpå og vi er i ferd med å lukke og låse jaktkapitlet 2023-2024. Kristine tok med seg hundene 15. mars for å skaffe helgemiddag, men kom hjem frustrert over drittammoen hun hadde med seg. Hør mer om dette i dagens episode.Vi har fått et spørsmål/kommentar fra en av våre lyttere rundt sjøørretfiske og fiske på flo-/fjærasjø. Hvorfor fisker vi stort sett bare på fjærasjø når havet flommer over av mat for ørreten også på flosjø? Vi drøfter oss igjennom dette.I ukas mathøydepunkt stifter vi bekjentskap med en ny råvare, nemlig hysefilet. Les vår oppskrift her.I ukas lifehack skal vi til et mat-på-tur-tips fra sørsverige.
 • 10. Stemmebrist, revefelling og Arnøyprøven

  01:07:18
  Denne episoden preges naturlig nok av jaktprøven Arnøyprøven som ble arrangert i helga. Dette var Klopp sin første start i AK (voksenhundklassen), noe vi hadde forventninger til på forhånd. Det var også Fight sin siste start i VK (vinnerklassen), værtfall ifølge Kristine. Men, vi har jo hørt akkurat det før...Stemmene våre har også fått seg en knekk, og hvorfor kommer vi kanskje fram til i løpet av episoden.I ukas lifehack får du et genialt tips til pakking av sekk. Sjekk det ut og send oss dine beste tips!Støtt gjerne podden ved å bli patreon, da blir vi så glad :D
 • 9. Livsstilsendring, kuldegrop og hjemmelaget turmat

  01:05:39
  Det ble, noe utilsiktet, mye snakk om livsstilsendringer i dagens episode - og ja, kanskje også i vid forstand... Og livsstilsendringer kan jo være så mangt :DSiden sist har vi fått gjennomført premiereturen for i år i telt, og som vanlig sitter man igjen med mange erfaringer. Vi deler noen av disse i dag, og vi stikker en finger i bakken etter generalprøven før årets først, og eneste, jaktprøve for vår del. Hvordan er ståa, er det mulig å håpe på en god prestasjon og kommer vi til å se igjen Fight på konkurransearenaen er noen av spørsmålene vi stiller.I ukas lifehack kommer det et helt genialt tips om nok en app. Men, denne appen MÅ du bare ha!Takk for at du hører på, vi setter pris på ha verdens beste lyttere! Bli gjerne patreon og følg oss på sosiale medier, og stikk også gjerne innom nettbutikken vår og etterfyll der det måtte trenges.
 • 8. Catch & Release - ulovlige dilemmaer?

  01:00:11
  C&R, Catch and release, fang og slipp, gjenutsetting. Kjært barn har mange navn og mange meninger.Gjenutsetting er noe vi har gjort i "alle år" med god samvittighet og vi har følt at det er mange gode grunner til å gjøre det. Vi kom over en artikkel på NRK som gjorde at vi begynte å tenke litt, reflektere og kanskje også følte oss litt truffet. I følge norsk lov er det faktisk ikke alltid det er tillatt å drive gjenutsetting av fisk. Dette er hjemlet i dyrevelverdsloven som håndheves av Mattilsynet. I dagens episode drøfter vi dette temaet slik vi oppfatter det og ser litt på både fordeler og ulemper ved å gjøre det.I ukas lifehack kommer et tips om hvordan du kan unngå å fryse fingrene av deg om vinteren når du MÅ gjøre en viss operasjon hele tiden og mange gang om dagen.Fortsett å send inn dine tips til oss!Takk for at du hører på og bli gjerne med i patreongjenget vårt, det setter vi veldig stor pris på!
 • 7. Triggerhappye, blodtørstige, troféjegere som plaffer ned freda rovdyr i norsk natur

  01:03:03
  Lyngen kommune har vedtatt skuddpremie på gaupe i kommunen, noe NOAH reagerer på og vurderer om de skal anmelde kommunen for dette.Rovdyrjakta skaper ofte store overskrifter og krasse leserinnlegg fra dyrevernsorganisasjoner hvor vi som jegere stigmatiseres og settes i en bås hvor vi ikke kjenner oss hjemme i. Ifølge ARV (Aktivt rovdyrvern) foregår det en troféjaktbonanza på truede arter i norsk natur og jegere blir karakterisert som troféjegere som plaffer ned truede dyr i norsk natur. Slikt kan ikke stå uimotsagt nok en gang!I ukas mathøydepunkt stifter vi bekjentskap med to særdeles gode råvarer som vi aldri har laget før på eget kjøkken! MEN, det ga oss virkelig mersmak!Kristin Bøe har sendt oss ukas lifehack denne gangen: Et genialt tips for hvordan du kan ha med deg multireparasjonskit for nødreparasjoner på tur.Fortsett å send oss dine tips!