Share

cover art for Fisketørke, fiskemørke og fiskeyrkesskade

Haill og Knall-podden

Fisketørke, fiskemørke og fiskeyrkesskade

Season 6, Ep. 21

Ukas annonsør er hundetørrfisk fra Torsvågbruket. Tørrfisken er pakket i hendige pakker med fisk av råvarer fisket av kystflåten i nordnorge! Velg mellom tørrfisk av skrei eller den rimeligere varianten av sei. Torsvågbruket sender til hele landet med posten og du bestiller enkelt på nett.

Bruk rabattkoden "haillogknall" for å få 10% på din bestilling - tilbudet gjelder ut juni!


I dag skal vi snakke om hvordan det føles å ha fisketørke, og å oppleve fiskemørket og hva det gjør med deg. Vi skal også snakke om hvor kort det kan være mellom mørket og lyset, samt hvor godt det er å være to om ting - særlig når man kan prate om det som plager deg. Når man fisker hardt med flue, kan det faktisk oppstå yrkesskader som gjør at det faktisk svir...

Du får også høre hvorfor det, mest sannsynlig, blir kun tisper i framtida i vår bestetning!


Takk for at du hører på oss, og setter du ekstra pris på det blir vi veldig glad om du vil bli med i patreongjenget vårt!

Stikk gjerne innom nettbutikken.

More episodes

View all episodes

 • 24. Sesongavslutning: Nostalgi langs ørretelva og sommeren på tre ord

  59:18
  Tiden er kommet for å runde av sesong 6 av Haill&Knall-podden.I dag skal vi innom gullflua igjen (en forbedret versjon), vi skal i sjøørretfjæra og ikke minst skal vi ta turen til en gammel storhet av en ørretelv hvor gamle minner dukker opp. Lever elva opp til slik det var i gamle dager?Vi kommer med et kanontips til sommerens grillmat! Finn en super salatoppskrift her.Til slutt skal vi summere opp sommerens forventninger med tre ord og vi har trukket ut en patreon som får en valgfri Haill&Knall-genser.Vi ønsker deg en riktig god sommer og håper vi høres igjen om noen uker :) Husk å abonner på podden slik at du får opp varsling når vi er tilbake igjen.
 • 23. Torpedorøye på lånt stang!

  01:04:14
  Ukas annonsør er hundetørrfisk fra Torsvågbruket. Tørrfisken er pakket i hendige pakker med fisk av råvarer fisket av kystflåten i nordnorge! Velg mellom tørrfisk av skrei eller den rimeligere varianten av sei. Torsvågbruket sender til hele landet med posten og du bestiller enkelt på nett.Bruk rabattkoden "haillogknall" for å få 10% rabatt på din bestilling - tilbudet gjelder ut juni!Det er ikke så lenge siden forrige episode ble spilt inn, men vi føler likevel at det er lenge siden. I dag skal vi over skoggrensa og ut i villmarks på storrøyejakt! Hvordan løser du floka når du har glemt en vesentlig del av utstyret ditt? Og hvor syk kan en hund faktisk bli av myggstikk og knottbitt? Funker gullflua fortsatt like bra? Kan det være at det faktisk er en pukkellaksgenerasjon som er usynkron med fjorårets invasjon? Og det kan vel ikke skade å sette ut røye i et ørretvann?Dette og mye mer skal vi innom i dagens episode.Neste uke er det sesongfinale og vi håper du vil sende oss innspill på hva du har lyst at vi skal prate om, har du spørsmål svarer vi på det, har du synspunkter tar vi oss tid til å dele, brenner du inne med tidenes beste dilemma skal vi drøfte oss igjennom det - i det hele tatt - vi ønsker bidrag til å lage en pangavslutning på sesong 6, så send oss en melding og vær med å lag sesongavslutningen bra :)
 • 22. Gullnymfa - røyekilleren!

  44:24
  Ukas annonsør er hundetørrfisk fra Torsvågbruket. Tørrfisken er pakket i hendige pakker med fisk av råvarer fisket av kystflåten i nordnorge! Velg mellom tørrfisk av skrei eller den rimeligere varianten av sei. Torsvågbruket sender til hele landet med posten og du bestiller enkelt på nett.Bruk rabattkoden "haillogknall" for å få 10% rabatt på din bestilling - tilbudet gjelder ut juni!Et par dager forsinket er vi klar med en fersk episode igjen. Forsinkelsen har sine årsaker og vi ber om nåde i dagens episode :)Det har vært en innholdsrik uke hvor fluefiskemørket nå er blitt til fluefiskelyset, Kristine har fått beskjed om å pensjonere Fight, veteranklassen på utstilling var ikke nødvendigvis en god idé og vi har funnet naturens ville svar på agurk.Vi priser oss også lykkelig for at en amerikaner for masse år siden faktisk turte å si høyt at vi skulle sende en mann til månen! Hadde det ikke vært for det er det ikke sikkert ukas mathøydepunkt hadde blitt akkurat det det ble...Her finner du forøvrig oppskriften til ukas mathøydepunkt.Takk for at du hører på! Bli gjerne patreon og stikk en tur innom nettbutikken vår, så høres vi i neste uke!
 • 20. Hundeutstilling, stangtesting og en etterlengtet ny vekst!

  57:30
  Ukas annonsør er hundetørrfisk fra Torsvågbruket. Tørrfisken er pakket i hendige pakker med fisk av råvarer fisket av kystflåten i nordnorge! Velg mellom tørrfisk av skrei eller den rimeligere varianten av sei. Torsvågbruket sender til hele landet med posten og du bestiller enkelt på nett.Bruk rabattkoden "haillogknall" for å få 10% på din bestilling - tilbudet gjelder ut juni!Siden sist har vi vært på bytur til nordlysbyen Alta. Der var det jaktprøveutstilling og vi hadde tre lodd i lotteriet. Hvordan det gikk får du høre mer om i dag.I ukas vekst skal vi endelig snakke om skvaldrekålen! Den er prøvd i mange forskjellige varianter på kjøkkenet og i dag får du våre synspunkter og erfaringer.Send oss gjerne tips om nye vekster vi bør prøve.Stengene vi har prøvekastet finner du i nettbutikken vår, og husk at som patreon får du gode rabatter ved å handle hos oss. Fortell gjerne en venn om oss og bli patreon - det betyr veldig mye for oss :)Har du synspunkter om podden setter vi pris på en melding fra deg.
 • 19. - Jeg legger stanga mellom beina. Da blir det litt bedre!

  52:32
  Ukas annonsør er hundetørrfisk fra Torsvågbruket. Tørrfisken er pakket i hendige pakker med fisk av råvarer fisket av kystflåten i nordnorge! Velg mellom tørrfisk av skrei eller den rimeligere varianten av sei. Torsvågbruket sender til hele landet med posten og du bestiller enkelt på nett.Bruk rabattkoden "haillogknall" for å få 10% på din bestilling - tilbudet gjelder ut juni!I dagens episode skal vi innom matauk fra havet, både torsk, sjøørret og sjørøye. Vi gløtter også ut i kjøkkenhagen vår og stikker fingeren i jorda - bokstavelig talt, siden våren og tiden for dyrking er over oss.I ukas vekst tar vi turen gjennom alle vekstfaser til geitramsen. Vi har, foreløpig, bare rukket oss gjennom den første, men vi skal følge denne utover sommeren.Fortell gjerne en venn om oss og bli patreon - det betyr veldig mye for oss :)Har du synspunkter om podden setter vi pris på en melding fra deg.Vi høres igjen om en uke!
 • 18. Pinseria, strutseving og støingfiske

  01:03:15
  Fotballsesongen er over i England og det betyr også at Haill&Knall-ligaen er avgjort. Vinnerne triumferer og alle vi andre gremmes.Ligavinner ble Mats Aleksander Tunstad, cupvinneren ble Helene A og lucky loser ble Kim Karstensen. Vi gratulerer alle sammen! Ta kontakt med oss slik at vi får riktig størrelse på premien :) Tusen takk til alle som har spilt fantasy sammen med oss denne sesongen!Ukas høydepunkter er 17. mai-feiringa i fjæra, tradisjon tro og at sjøørretsesongen faktisk er skikkelig i gang! Det som ikke er like hyggelig er at det, etter vår mening, kakkes for mye støinger. I dag må vi bare få satt fokus på nettopp dette og oppfordre folk til å sette ut igjen støinger og heller beholde de fiskene som faktisk er matfisk. I tillegg mener vi at vi som fiskere må være litt edruelig i forhold til hvor mye fisk vi faktisk tar opp av sjøen. Havet er, dessverre, ikke utømmelig for sjøørret.I denne ukas ville vekster tar vi for oss strutseving. En morsom vekst å sanke med mange muligheter på kjøkkenet! Men NB NB: Sesongen er akkurat nå her nord, så skynd deg ut å plukk strutseving!Fortell gjerne en venn eller to om podcasten vår og bli gjerne patreon, vi hadde satt pris på begge deler :) Så liker vi også tilbakemeldinger, enten litt ros hvis du liker å høre på, eller litt ris hvis det er noe du mener kan bli bedre.Ha en strålende uke, så høres vi igjen neste uke!
 • 17. Fotball, fluefiske og butare

  49:07
  Vi er endelig tilbake fra England, full av inntrykk og opplevelser! Borte bra, men hjemme best funker for oss også.I dag får du et lite sammendrag fra vår ekspedisjon til ball- og ørretøya. Var det verdt det? Er det vits i å dra tilbake? Lessons learned?Vi introduserer en ny spalte i dag som skal gå fram til vinteren igjen fester sitt trygge grep om naturen; Ukas vekst.Her skal vi utforske ville vekster i naturen og rapportere tilbake hva vi erfarer. Den første veksten vi løfter frem er butare. En tareart som vokser i store deler av landet.Send oss gjerne tilbakemeldinger, det setter vi stor pris på! Og så setter vi minst like stor pris på om du som lytter ønsker å støtte podden ved å bli patreon. Husk å trykk abonner på podden vår og fortell gjerne flere om oss :)Vi ønsker deg en fin 17.mai-feiring, så høres vi igjen i neste uke.
 • 16. Isfiskehimmelen, isfiskehelvete og bittabeller som ikke funker!

  01:11:20
  Som mange kanskje allerede har fått med seg på sosiale medier, har helga vært brukt langt og høyt til fjells. Kristine har vært i isfiskehimmelen og Robert har vært på en helt annen isfiskeplass... I dag får du høre hele historien sett fra to leire.Vi har naturligvis også gjort oss nye erfaringer og i ukas lifehack deler vi et genialt telttips til deg som kanskje fryser litt om natta i vinterfjellet.På fredag reiser vi på ferie til England, noe som betyr at det ikke blir ordinære episoder før mandag 13. mai. I mellomtiden skal vi lage fiskepodcastepisoder fra England som går ut til deg som er patreon. Om du ikke vil gå glipp av dette finner du oss på patreonsiden vår :)Vi håper vi høres også neste uke!