Share

cover art for Martin Lidberg

Guldhjältarna

Martin Lidberg

Season 1, Ep. 4

Martin Lidberg är brottartalangen från Farsta som i sin ungdom vann mot allt och alla. Inför VM 2003 har Martin trots sitt fortsatta favoritskap haft problem i de stora mästerskapen och som en del av en nysatsning på brottningen har han bytt viktklass från 84kg till 96. Utifrån dessa förutsättningar har ingen brottare tidigare vunnit ett guld och för första gången i livet är Lidberg inte en av tävlingens största guldfavoriter.

More episodes

View all episodes

 • Vi är snart tillbaka!

  01:30
  Tyvärr har vi fått sena ombokningar på våra kära guldhjältar, håll ut, vi är tillbaka nästa vecka!
 • 6. Jörgen Jönsson

  02:00:14
  Mitt på dagen den 25 februari 2006 sitter 3,5 miljoner svenskar bänkade framför TV:n. Sverige ska möta Finland i Torino Palasport Olimpico Center, det är OS-final. Den då 33-årige Jörgen Jönsson ska spela sin andra OS-final i livet, laget är fullpackat av NHL-kaptener, stjärnor och posterboys, men den Ängelholmsfödde centern är en kugge i laget, med endast två NHL-säsonger i ryggen är han långt ifrån mest meriterad av spelarna men ack så viktig för lagbygget - Tre Kronor. Det här är avsnitt 6 av Guldhjältarna, Jörgen Jönsson om OS-guldet i ishockey 2006.
 • Halvtid

  01:48
  Halvtidsuppdatering!
 • 5. Staffan Olsson

  02:23:35
  Han började sin karriär som 10-åring i handbollsklubben Skånela i Märsta. Nu står den 35-årige Staffan Olsson i Kairo Stadium Indoor Halls Complex i ännu en stor mästerskapsfinal, motståndarna är favoriten Ryssland. Den 199 centimeter långa högernian har över en lång tid varit en viktig kugge i Bengan Boys. Det här är avsnitt 5 med handbollsspelaren Staffan Olsson om VM-guldet i handboll 1999 och mycket mycket mer.
 • 3. Magdalena Forsberg

  01:28:52
  Världens bästa kvinnliga skidskytt har packat väskan för att bege sig till Pokljuka i Slovenien för sitt sjunde världsmästerskap i skidskytte. Innan hon landar i Slovenien har hon redan fyra VM-guld sedan tidigare, och vintern 2000/2001 hade hon vunnit i princip allt som går att vinna i världscupen, guldförväntningarna var enorma, alla kameror är riktade mot den då 33-årige Magdalena Forsberg, men under ytan är inte allt perfekt utan hon har ont i ryggen och är utmattad. Det här är avsnitt 3 av Guldhjältarna. Magdalena Forsberg om hennes VM-guld i skidskytte.
 • 2. Anette Norberg

  01:16:39
  Den 26:e februari 2010 klockan 15:00 står den då 44-årige skippern Anette Norberg tillsammans med sina lagkamrater inne i ishallen i Hillcrest Park i Vancouver, Kanada. Motståndarna är hemmanationen Kanada som har hela publiken i ryggen. Men det kanadensiskorna inte har i ryggen till skillnad från Anette är att hon har världens bästa damlag i curling samt ett OS-guld från fyra år tidigare i Turin att luta sig mot. Ett guld här skulle göra laget historiskt som första curlinglag att någonsin försvara ett OS-guld. Det här är avsnitt 2 av Guldhjältarna, Team Anette Norberg och deras OS-guld i Curling.
 • 1. Lars Frölander

  01:35:34
  Det är en ljuv septemberkväll i Australien år 2000, simmaren Lars Frölander är 26 år gammal och ska precis hoppa i bassängen från startpallen i Aquatic Center i Sydney. Lars började simma i Boden som 10, nu står han här på bana 6, bredvid sig har han de två australiensiska favoriterna Klim och Huegill. Det här är avsnitt 1 av Guldhjältarna, Lars Frölanders OS-guld på 100m fjäril. 
 • Guldhjältarna - 2020

  00:26
  Första avsnittet av Guldhjältarna släpps 3 september 2020.