Share

GP Dokumentär


More episodes

View all episodes

 • 2. Polismordet i Biskopsgården del 2/3: Gängkriget

  21:06
  Onsdagen den 30 juni skjuts polismannen Andreas Danman till döds i Biskopsgården i Göteborg. I andra delen hör du om gängkriget som skakat området i tio års tid och tagit 20 personers liv.  Av: Linnea Svensson Redaktör: Andreas Granath Ansvarig utgivare: Christofer Ahlqvist 
 • 1. Polismordet i Biskopsgården del 1/3: Mordnatten

  18:19
  Onsdagen den 30 juni skjuts en polisman till döds i Biskopsgården i Göteborg. I första delen hör du poliserna berätta om vad som hände under mordkvällen, anhöriga om sorgen och vittnet om mötet med den misstänkte mördaren. Av: Linnea Svensson Redaktör: Andreas Granath Ansvarig utgivare: Christofer Ahlqvist 
 • 3. Polismordet i Biskopsgården del 3/3: Rättegången

  21:27
  Onsdagen den 30 juni skjuts en polisman till döds i Biskopsgården i Göteborg. I tredje och sista delen hör du om bevisningen som till slut fällde 17-åringen och om mammans kamp med myndigheterna för att få sonen på rätt väg. 
 • 4. Gamlestadsmordet och de krypterade telefonerna

  48:17
  I maj 2020 skjuts en 33-årig man till döds på öppen gata i Gamlestaden i Göteborg. Mannen har koppling till gängkonflikten i Biskopsgården och mordutredningen kommer att utmärka sig i svensk kriminalhistoria. I jakten på mördarna kommer polis och åklagare komma över material från den krypterade kommunikationstjänsten Encrochat som kommer leda dom till gärningsmännen och med hjälp av Encrochat kommer polisen kunna avslöja hur en stor grupp människor under lång tid planerat att mörda flera personer.Medverkande: Anna Bergkvist, utredningsledare på polisen i region Väst; Ted Esplund, nationell projektledare på Noa; Stefan Lind, kammaråklagare på Göteborgs åklagarkammare och Sofia Boo, grävande journalist på Göteborgs-Posten. En podd av Göteborgs-Posten. Dokumentären är gjord av Isabella Persson, medverkar gör också Jakob Kerren och Filip Mitrovic. Redaktör för avsnittet är Hans Peterson Hammer och ansvarig utgivare Christoffer Ahlqvist. Musik: Epidemic sound.
 • NY PODD: Hennes namn var

  01:29
  Anna hade just kommit in på sin drömutbildning. Tova skulle snart ta studenten. Beata hade äntligen vågat göra slut. När en man tog sig rätten att avsluta allt. Varje dag utsätts tusentals svenska kvinnor för våld – av en man som sagt sig älska dem. Varje år dödas femton av dem.Reportrarna Michael Verdicchio och Madeleine Gartéus reser till platser i Sverige och Europa för att berätta om unga kvinnor som inte fick leva klart sina liv. Vilka var de? Kunde våldet ha stoppats?Hennes namn var är en granskande podcast i sex delar. Om mäns våld mot kvinnor. Och om samhället som svek.Nytt avsnitt varje måndag med start måndag 8 maj.
 • Håkan Hellström – från Jazzhuset till Ullevi

  49:01
  Efter flera års väntan ska nu Håkan Hellström ställa sig på Ulleviscenen igen. I den här podden kommer vi ta er med från början och reda ut hur den unga musikkillen från Västra Frölunda kunde bli en av Sveriges absolut största artister. Vi bjuder på osläppta demos, intervjuer med kända profiler och djupdykningar med Håkan-experter.En dokumentär av Isabella Persson. Reportrar Johan Lindqvist och Fanny Wijk och redaktör Carl Petersson Moberg. Den här podden har producerats av Göteborgs-Posten. Ansvarig utgivare är Christoffer Ahlqvist. Musiken i podden är skriven av Håkan Hellström. Det förekommer även musik från Epidemic sound. Inslagen kommer från SVT, Aftonbladet Rockbjörnen, Grammis, ZTV och Sveriges Radio.