Share

cover art for Celiakiforskaren svarar.

Glutenpodden

Celiakiforskaren svarar.

En av världens främsta celiakiforskare, Daniel Agardh, gästar podden! Varför får vissa celiaki, kan man förhindra celiaki genom att undvika gluten i småbarnsåren och när kommer det medicin/vaccin?

Poddavsnittet spelas in live framför glutenfri publik i Malmö på Det goda livet-mässan i maj 2024.

More episodes

View all episodes

 • Glutenkänslighet, vad är det?

  33:01
  Alla som “mår bättre av att äta glutenfritt” men inte har celiaki - vad är grejen med det? Kan man ens vara glutenkänslig eller är det bara en myt? Glutenpodden reder ut!
 • Celiakisternas röst i samhället – ja det är ett jobb!

  42:14
  Han bråkar med företag som glutenfuskar, infiltrerar media med celiakinyheter och påverkar politiker – allt för att göra livet bättre för alla med celiaki. I dagens avsnitt intervjuar Smilla poddens expertröst och celiakiförbundets ombudsman, Linus Engqvist Richert. Vad innebär hans jobb egentligen? Och varför sökte han jobbet, trots att han inte har celiaki?
 • En glutenfri produkt blir till

  38:09
  Vem bestämmer egentligen vilka nya glutenfria produkter som ska tas fram? Och hur går det till? Smilla och Linus får besök av Daphne Perlmutter som är produktutvecklare på Coop. Hon tar oss igenom hela processen från idé till färdig produkt på glutenhyllan! 
 • Anmälan och konsekvenser

  45:52
  Har du fått fel mat på restaurang någon gång, så att du blivit sjuk?Gå in på anmälmaten.nu! Vi pratar med Caroline som gjorde det och vad som hände, och så träffar vi Maria Svensson som kontrollerar restauranger som fått anmälan på sig.Ett riktigt detektivjobb!
 • 18. Årets fattigaste (glutenfria) dag

  38:04
  Det är den 24e januari och Smilla och Linus (och lyssnarna!) bjuder på glutenfria spar-hacks. Det blir billiga recept, oväntat prisvärda produkter och en hel del smarta tips. Håll även öronen öppna för både observationskomedi och detektivmat.
 • Psykologen svarar: så hanterar du glutenångest

  49:51
  85-95% av alla med celiaki känner oro, rädsla eller ångest kopplat till sin celiak.Därför har vi bjudit in psykolog och författare Björn Hedensjö för ska hjälpa oss med tips och råd och svara på lyssnarnas frågor.
 • Julspecial och internationellt toppmöte om celiaki

  36:37
  Smilla ger smarta tips om bland annat julmust i bakning och Linus har varit i Aten och blivit invald i styrelsen för det internationella Celiakiförbundet AOECS. Och så hugger vi tag i några fler frågor från lyssnarna.
 • 15. Frågelåda & mannen som broke the internet med sitt pizzarecept

  38:58
  Linus och Smilla poddar live från Mat för livet-mässan! De svarar på lyssnarnas kluriga glutenfrågor och intervjuar Jonny ”NoGluForMe” Hamnell.