Gezond Gesprek

Share

De strijd tegen tabak. Met longarts Wanda de Kanter

Season 3, Ep. 8

Iedereen weet dat roken ongezond is, maar toch zijn veel nog veel mensen verslaafd aan roken én starten er elke dag kinderen met hun eerste sigaret. Hoe komt het dat roken niet uit te bannen is uit onze maatschappij? En wat is de beste aanpak als je nu écht wilt stoppen? Een gesprek met longarts Wanda de Kanter, die nu bijna fulltime activist is tegen de in haar ogen 'criminele' tabaksindustrie.


Wanda de Kanter is al 30 jaar longarts, onder andere in het in kanker gespecialiseerde ziekenhuis en onderzoeksinstituut Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam. Ze behandelt veel mensen met longkanker. De Kanter is vanaf januari 2021 veel minder in de zorg gaan werken, omdat ze meer tijd wil vrijmaken voor de strijd tegen de tabaksindustrie. De Kanter schreef samen met longarts Pauline Dekker het boek 'Nederland stopt! Met roken', een handboek voor iedereen die wil stoppen met roken.


Gezond Gesprek wordt gepresenteerd door Karine Hoenderdos en geproduceerd door Jonne Seriese namens Dag en Nacht Media. De tune is van The Yearlings. Abonneren op Gezond Gesprek kan via Itunes. En natuurlijk kun je (en dat vinden we fijn!) een recensie achterlaten. Ook kun je mailen naar gezondgesprek@gezondheidsnet.nl. Al voor € 1,50 per maand word je Vriend van de Show en steun je onze podcast.

More Episodes