Gezond Gesprek

Share

Alles wat je wil weten over de menstruatie, met gynaecoloog Mark Hans Emanuel

Season 3, Ep. 5

De menstruatie. Voor de ene vrouw is het iets waar ze nauwelijks over hoeft na te denken, voor de andere vrouw is het een maandelijks terugkerend probleem met buikpijn en stemmingswisselingen. Het is een onderwerp waarover heel veel vragen binnenkwamen, en gynaecoloog Mark Hans Emanuel geeft in deze podcast alle antwoorden. Is het wel zo natuurlijk om elke maand te menstrueren? En wanneer moet je met je klachten naar de huisarts of specialist? Luister naar deze aflevering en je weet alles. En: ook voor mannen erg leerzaam!

 

Mark Hans Emanuel is werkzaam in de Bergman Kliniek, deze kliniek heeft een samenwerking met het UMC Utrecht. Hij is gasthoogleraar aan de universiteit van Gent. Zijn speciale interesse heeft de ziekte van Asherman, een aandoening waarbij je juist minder menstrueert dan gebruikelijk.

 


Gezond Gesprek wordt gepresenteerd door Karine Hoenderdos en geproduceerd door Jonne Seriese namens Dag en Nacht Media. De tune is van The Yearlings. Abonneren op Gezond Gesprek kan via Itunes. En natuurlijk kun je (en dat vinden we fijn!) een recensie achterlaten. Ook kun je mailen naar gezondgesprek@gezondheidsnet.nl. Al voor € 1,50 per maand word je Vriend van de Show en steun je onze podcast.

More Episodes