Gentlemanualen

Share

Oscar´s, Hublot och lufttorkade salmiakbalkar

Season 4, Ep. 263

I veckans avsnitt avhandlar vi klädseln på årets Oscarsgala. Det blir en överraskande nyhet på Andreas handled och en (ex)politikers minst sagt märkliga skoval. Vi hyllar Ralph Laurens senaste samarbete med filmen Creed III men ställer oss mer frågande till Balenciagas samarbete med Adidas som resulterat i en överprisad och nertrampad Stan Smiith.

More Episodes

 • 275. Från "Sprezzatura" till "Stealth Wealth"

  41:35
  Vi har en event-tät vecka bakom oss med Morjas butiksöppning på Humlegårdsgatan 19 och inte minst vår oerhört trevliga smokingmiddag tillsammans med Bollinger på Nobis Hotell i Stockholm. Det blir även Luca Rubinacci, Lapo Elkann och en diskussion kring hur stilfenomen som Sprezzatura och Stealth Wealth tenderat att förlora sin mystik så fort de får en etikett. Stort tack till månadens partner Peroni Nastro Azzurro 0.0%.
 • 274. Proportioner, proportioner, proportioner!

  47:11
  I veckans avsnitt avhandlar vi vad vi gjort senaste veckan. Vi har varit på en ljuvlig lunchpresentation i solen med Oscar Jacobson på takterass i stan och Andreas berättar om Cafés stora fest för Sveriges 50 bäst klädda. Veckans stora ämne är hur proportioner på kavajer och kostymer påverkar hur vi uppfattas. Varför skall man t ex inte bära skjortan utanför byxorna till kavaj? Stort tack till månadens partner Peroni Nastro Azzurro 0.0%.
 • 273. The Aurora Collection och Pelles drömpersona

  52:22
  Veckans avsnitt rivstartar med Pelles senaste resa till Miami där han hittade sin egen drömpersona. Sen djupdyker vi i Sothebys bilauktion och närmare bestämt The Aurora Collection med en väldigt spännande svenskkoppling. Stort tack till veckans partner TUMI.
 • 272. Middag med OMEGA och David Lagercrantz stilmässiga klavertramp

  44:55
  Ny vecka och vi summerar vår magiska kväll med OMEGA och närmare bestämt modellserien Aqua Terra Shades. Andreas har noterat David Lagercrantz skräddarsydda kostym och stilmässiga klavertramp i säsongsavslutningen av Biancas. Det blir även en fråga om One Piece-kragen i skjortor och varför den kanske är det optimala valet för det perfekta kragståndet. Stort tack till månadens partner TUMI som är aktuella med modellserien Tegra Lite.
 • Mätt på Metgalan 2023

  36:21
  Veckans avsnitt präglas av Metgalan 2023 som gick av stapeln tidigare i månaden. Vi är inte helt överens men går ändå igenom några av de mest prominenta gästerna på galan. Andreas får spel på Jared Letos effektsökeri men är vansinnigt svag för Bradley Coopers eleganta hyllning till Karl Lagerfeldt. Stort tack till månadens partner TUMI.
 • 270. Smakfull patina och konsten att klä sig för maskerad

  45:22
  i veckans avsniitt pratar vi patina. Vad syftar begreppet på och vart går gränsen mellan smakfull patina och allmänt sunkigt? Pelle skall på maskerad vilket leder oss in på området hur man bör tänka för att undvika de klassiska fallgroparna. Stort tack till månadens partner Tumi.
 • 269. Ett kubanskt dygn i Paris

  59:40
  Vi har spenderat ett dygn i Paris och närmare bestämt Casa Eminente. Vi pratar även om Leif GW Perssons Dry Martini-tips, Petters vinintresse och Andreas Hip Hop-fas i högstadiet. Stort tack till veckans partners Longines och Oscar Jacobson.
 • 268. Klöv och Klumpfot

  53:07
  I veckans avsnitt avhandlar vi två olika mindre lyckade e-handelsköp men av olika karaktär. Vi pratar också om balansen mellan byxvidd och skostorlek för att undvika känslan av klövar eller clownfötter. Välkomna till ett matnyttigt avsnitt med extra fokus på vad vi anser är det viktigaste när man köper ett nytt plagg. Stort tack till månadens partners Longines och Oscar Jacobson.
 • 267. Frågor och Svar!

  32:48
  I veckans avsnitt blir det stor frågespecial där vi reder ut om man kan matcha smokingjackor med byxor i annat material. Det blir även en spännande genomgång kring hur många platser Pelles borttappade bagage besökt senaste månaden. Stort tack till våra partners Longines och Oscar Jacobson.