Share

cover art for I Ulf Lundells fotspår

Gentlemanualen

I Ulf Lundells fotspår

Season 4, Ep. 282

Veckans avsnitt rivstartar med en stilstudie från Ulf Lundells senaste bok Vardagar 7, en bokserie där vår egen Per Nilsson tidigare har omnämnts i typisk Lundellsk anda. Det blir också kastade Rolexklockor, "svänghjul" och stilmässigt underskattade Bondfilmer.

More episodes

View all episodes

 • 329. Bollingermiddag på Ett Hem och spaningar från Pitti

  36:32
  I veckans avsnitt pratar vi om vår kanske härligaste smokingmiddag någonsin med Bollinger Champagne på Ett Hem i Stockholm. Andreas följde upp med en resa till Florens och ger sin syn på hur mässan och modeveckan har förändrats de senaste 10 åren.
 • 328. Frågor, frågor och en himla massa svar!

  34:57
  I ett dedikerat frågeavsnitt svarar vi på era lyssnarfrågor kring skor, bröllop och ärm- och byxlängd och annat smått och gott i stilväg. Har ni frågor som ni tycker vi missat? Skicka ett mail till podd@gentlemanualen.se.
 • 327. De bästa (och värsta) presenterna att ta med på middag eller fest

  43:59
  I veckans avsnitt diskuterar vi exakt vad man bör tänka på, och inte minst; undvika, när man skall köpa present till värden eller värdparet. Pelle har ett big NO-NO och Andreas tipsar om en formulering på hur man som värd kan uttrycka sin önskan om eventuella gåvor. Det blir även en djupdykning i egna garderoben där Pelle rotat fram en klassisk safariskjorta med snart två decennier på nacken.
 • 326. Andreas ny-gamla klassiker och

  20:16
  I vårt kanske kortaste avsnitt hittills pratar vi om Andreas klocka som fått nya kläder och har inte sett bättre ut sen 1957. Pelle utvärderar feedbacken kring sina smala jeans och tar hjälp av vår vän och kollega Daniel Lindström som hävdar att smala jeans aldrig varit mer i ropet. Det blir också nya New Balance (Obs EJ Berlusconi-klövar) samt en hyllning till Storbritanniens sexigaste man 2024...
 • 325. Gentlemanualens Stil-lexikon

  43:14
  Veckans avsnitt fortsätter i resans tecken och Pelle är hemkommen från en resa till vår favoritstad Florens. Vi delar med oss av några av våra bästa och tyvärr värsta minnen från staden och det blir även premiär för Gentlemanualens Stil-lexikon; en sammanfattning av uttryck kopplade till stil och klockor.
 • 324. Världens sämst klädda yrkeskår

  34:42
  Vi utser världens sämst klädda yrkeskår och kröner dess givne konung. Som en motpol till den lite negativa stämningen vill vi presentera vårt senaste samarbete med Oscar Jacobson där vi tagit fram världens, i vår mening snyggaste smokingsko.
 • 323. Så bär du färg inför sommaren!

  58:48
  Pelle har varit i Karlstad och Andreas på Sturehof. Vi pratar om våra mest klaustrofobiska upplevelser av hotellrum genom historien och Pelle bjuder på poddguld kring problematiken kring angränsande rum med dörrar som inte är låsta...I kontrast till förra veckans avsnitt pratar vi om hur man kan tänka kring färg inför sommaren.
 • 321. Klockstöld i flygplansloungen!

  47:30
  Vi har varit på den extremt smakfulla lanseringen av Bollingers senaste årgångsvin La Grande Année 2015 på Aira i Stockholm. Det blir intryck av drycken samt kvällen samt lite minnen från vårt fabriksbesök hos Rado i Schweiz innan klockmässan. Vi pratar även stil och svarar på frågan kring hur man maximerar användningen av en vit dubbelknäppt kostym. Stort tack till veckans partners Asket och Van Bruun.