Share

cover art for Gentlemanualen avslöjar - Sanningen bakom den upphittade "lyxklockan"

Gentlemanualen

Gentlemanualen avslöjar - Sanningen bakom den upphittade "lyxklockan"

Season 5, Ep. 306

Vi avslöjar sanningen bakom den upphittade "lyxklocka" för en halv miljon som figurerat i såväl Aftonbladet, nyhetsmorgon och SVT. Det är föga förvånande på tok för bra för att vara sant och vi går igenom alla detaljer. Det blir även alternativa skjortfärger som kan lyfta en outfit till nästa nivå samt Lasse Kronérs kroppsresa.

More episodes

View all episodes

 • 334. I en gul damblus sätter man sina egna gränser

  36:40
  Andreas berättar om en drömdag på stranden och inte minst sin favoritskjorta för sommaren. Pelle pratar såväl kvinnlig som manlig stil på semestern där sunt förnuft borde vara en självklarhet men tyvärr ofta lyser med sin frånvaro. Vi pratar om klassikern bänkpress och muskler i relation till stil samt hur man kan tänka kring att exponera resultatet av timmarna på gymmet. Stort tack till veckans partner Rado som är aktuella med modellerna DiaStar och Anatom.
 • 333. Vilken är den mest användbara kostymen? Ni kan aldrig gissa svaret...

  37:28
  Veckans avsnitt präglas av flera stilspaningar från Wimbledons läktare. Vi diskuterar också skillnaden mellan mångsidig och grundläggande kostymer och vilka situationer som passar sig för vilken typ av svid. Stort tack till veckans partner Rado som är aktuella med modellerna DiaStar och Anatom.
 • 332. 24h i Köpenhamn med en utsökt 81-åring

  37:45
  Andreas har varit i Köpenhamn med Macallan och fått uppleva 81-årig whisky på 2-stjärniga Achemist: En av de största matupplevelserna någonsin. Pelle berättar en anekdot från en av sina tidiga tidningsuppdrag som inkluderade såväl östersjökryssning som bollhav. Stort tack till veckans partner Rado.
 • 331. När kommer man undan med en strandväska från Club55?

  50:27
  I veckans avsnitt pratar vi om våra egna semesterplaner samt hur man kan semestra elegant genom Europa. Vi svarar också på frågan kring vad för väska man bör välja för strandsemestern samt do´s and dont´s kring väskor och produkter med koppling till creddiga hotell och restauranger. Stort tack till veckans partner Rado.
 • 330. Golf: Världens fulaste sport

  43:31
  I veckans avsnitt är vi ödmjuka för storheten i storheten i ett klassiskt sunkhak. Hur elegant är det tänker ni? Ibland mer än man kan tro. Andreas har också en rant kring hur golfen idag är en av världens fulaste professionella sporter. Färgblindhet och spelare som ser ut som en mellanchef på semester kring Solkusten.
 • 329. Bollingermiddag på Ett Hem och spaningar från Pitti

  36:32
  I veckans avsnitt pratar vi om vår kanske härligaste smokingmiddag någonsin med Bollinger Champagne på Ett Hem i Stockholm. Andreas följde upp med en resa till Florens och ger sin syn på hur mässan och modeveckan har förändrats de senaste 10 åren.
 • 328. Frågor, frågor och en himla massa svar!

  34:57
  I ett dedikerat frågeavsnitt svarar vi på era lyssnarfrågor kring skor, bröllop och ärm- och byxlängd och annat smått och gott i stilväg. Har ni frågor som ni tycker vi missat? Skicka ett mail till podd@gentlemanualen.se.
 • 327. De bästa (och värsta) presenterna att ta med på middag eller fest

  43:59
  I veckans avsnitt diskuterar vi exakt vad man bör tänka på, och inte minst; undvika, när man skall köpa present till värden eller värdparet. Pelle har ett big NO-NO och Andreas tipsar om en formulering på hur man som värd kan uttrycka sin önskan om eventuella gåvor. Det blir även en djupdykning i egna garderoben där Pelle rotat fram en klassisk safariskjorta med snart två decennier på nacken.
 • 326. Andreas ny-gamla klassiker och

  20:16
  I vårt kanske kortaste avsnitt hittills pratar vi om Andreas klocka som fått nya kläder och har inte sett bättre ut sen 1957. Pelle utvärderar feedbacken kring sina smala jeans och tar hjälp av vår vän och kollega Daniel Lindström som hävdar att smala jeans aldrig varit mer i ropet. Det blir också nya New Balance (Obs EJ Berlusconi-klövar) samt en hyllning till Storbritanniens sexigaste man 2024...