Share

cover art for Färgkombinationer, hantverk och historien bakom Purple Label

Gentlemanualen

Färgkombinationer, hantverk och historien bakom Purple Label

Season 4, Ep. 312

I veckans avsnitt avhandlar vi en av Stockholms härligaste restauranger, färgkombinationer för de formella stunderna och inte minst en historisk summering av Ralph Laurens premiumlinje; Purple Label. Stort tack till veckans partners NIO och Longines.

More episodes

View all episodes

 • 325. Gentlemanualens Stil-lexikon

  43:14
  Veckans avsnitt fortsätter i resans tecken och Pelle är hemkommen från en resa till vår favoritstad Florens. Vi delar med oss av några av våra bästa och tyvärr värsta minnen från staden och det blir även premiär för Gentlemanualens Stil-lexikon; en sammanfattning av uttryck kopplade till stil och klockor.
 • 324. Världens sämst klädda yrkeskår

  34:42
  Vi utser världens sämst klädda yrkeskår och kröner dess givne konung. Som en motpol till den lite negativa stämningen vill vi presentera vårt senaste samarbete med Oscar Jacobson där vi tagit fram världens, i vår mening snyggaste smokingsko.
 • 323. Så bär du färg inför sommaren!

  58:48
  Pelle har varit i Karlstad och Andreas på Sturehof. Vi pratar om våra mest klaustrofobiska upplevelser av hotellrum genom historien och Pelle bjuder på poddguld kring problematiken kring angränsande rum med dörrar som inte är låsta...I kontrast till förra veckans avsnitt pratar vi om hur man kan tänka kring färg inför sommaren.
 • 321. Klockstöld i flygplansloungen!

  47:30
  Vi har varit på den extremt smakfulla lanseringen av Bollingers senaste årgångsvin La Grande Année 2015 på Aira i Stockholm. Det blir intryck av drycken samt kvällen samt lite minnen från vårt fabriksbesök hos Rado i Schweiz innan klockmässan. Vi pratar även stil och svarar på frågan kring hur man maximerar användningen av en vit dubbelknäppt kostym. Stort tack till veckans partners Asket och Van Bruun.
 • 320. Stor klockspecial från Geneve

  45:32
  Vi har varit på Watches & Wonders i Geneve, årets största klockmässa och kommer tillbaka med en rykande färsk rapportering från det bästa och sämsta från klockindustrin. Varför klär man en klocka för över 800tkr i ett band som påminner om morsans gamla 90-talsjeans? Det blir klockbonanza men också tips kring hur man skall tänka om man skall köpa kostym under 5000 kr. Stort tack till veckans partners Asket och Van Bruun.
 • 319. Seglarskons återkomst, "Farstahällning" och det perfekta vinglaset

  45:53
  Veckans avsnitt rivstartar med en spaning från Pelle rörande seglarskon; denna klassiker i skogarderoben som ger åtminstone Andreas en tudelad känsla. Vi pratar även om vikten av vettiga glas i allmänhet och för champagneglas i synnerhet där vi tipsar om vårt personliga favoritglas samt varför lövtunna Zaltoglas är lika magiska som opraktiska. Pelle förklarar uttrycket "Farstahällning" och Andreas argumenterar för hur man bäst serverar vin när man har gäster hemma.
 • 318. Ryggsäcksetikett och motsägelsefulla trender

  38:51
  Andreas och Pelle har oberoende av varandra utsatts för ryggsäcksbärande män som tyvärr inte klarar av att hantera denna "praktiska" väska i sin omgivning. Därför blir det en barsk uppsträckning med ett par punkter kring ryggsäcksetikett följt av en gyllene regel myntad av Per Nilsson. Det svaras även på ett läsarmejl rörande trender som, i takt med att de vuxit i populäritet, idag representerar den totala motsatsen till ursprunget. Stort tack till veckans partners ASKET och VAN BRUUN.
 • 317. Handfasta tips - Så får du full koll på kostymen

  48:04
  I veckans avsnitt går vi tillbaka till grunden och ger våra mest handfasta tips kring hur du bäst undviker de där enklaste stilmissarna när du skall bära kostym. Vilka knappar skall knäppas, vilka sömmar skall sprättas? Allt ni behöver veta för att sticka ut stilmässigt i kostym helt enkelt. Det blir också en summering från Trondheim samt våra planer för Påskhelgen.