Share

cover art for Distansförhållande, Baselmässa och klädd för fransk påsk.

Gentlemanualen

Distansförhållande, Baselmässa och klädd för fransk påsk.

Season 1, Ep. 2

I duons andra avsnitt är distansförhållandet ett faktum. Det pratas Frankrike och kläderna man helst ikläder sig under en påsk på Rivieran. Weinås tipsar om favoriterna från klockmässan i Basel och Nilsson vill armkroka Weinås i Pridetågets första led. Det är bruna ringar i de napoletanska byxornas innerfoder och det låter som Andreas stulit Hemmingways röst och satt sig i en kakburk. Trevlig lyssning!

More episodes

View all episodes

 • 324. Världens sämst klädda yrkeskår

  34:42
  Vi utser världens sämst klädda yrkeskår och kröner dess givne konung. Som en motpol till den lite negativa stämningen vill vi presentera vårt senaste samarbete med Oscar Jacobson där vi tagit fram världens, i vår mening snyggaste smokingsko.
 • 323. Så bär du färg inför sommaren!

  58:48
  Pelle har varit i Karlstad och Andreas på Sturehof. Vi pratar om våra mest klaustrofobiska upplevelser av hotellrum genom historien och Pelle bjuder på poddguld kring problematiken kring angränsande rum med dörrar som inte är låsta...I kontrast till förra veckans avsnitt pratar vi om hur man kan tänka kring färg inför sommaren.
 • 321. Klockstöld i flygplansloungen!

  47:30
  Vi har varit på den extremt smakfulla lanseringen av Bollingers senaste årgångsvin La Grande Année 2015 på Aira i Stockholm. Det blir intryck av drycken samt kvällen samt lite minnen från vårt fabriksbesök hos Rado i Schweiz innan klockmässan. Vi pratar även stil och svarar på frågan kring hur man maximerar användningen av en vit dubbelknäppt kostym. Stort tack till veckans partners Asket och Van Bruun.
 • 320. Stor klockspecial från Geneve

  45:32
  Vi har varit på Watches & Wonders i Geneve, årets största klockmässa och kommer tillbaka med en rykande färsk rapportering från det bästa och sämsta från klockindustrin. Varför klär man en klocka för över 800tkr i ett band som påminner om morsans gamla 90-talsjeans? Det blir klockbonanza men också tips kring hur man skall tänka om man skall köpa kostym under 5000 kr. Stort tack till veckans partners Asket och Van Bruun.
 • 319. Seglarskons återkomst, "Farstahällning" och det perfekta vinglaset

  45:53
  Veckans avsnitt rivstartar med en spaning från Pelle rörande seglarskon; denna klassiker i skogarderoben som ger åtminstone Andreas en tudelad känsla. Vi pratar även om vikten av vettiga glas i allmänhet och för champagneglas i synnerhet där vi tipsar om vårt personliga favoritglas samt varför lövtunna Zaltoglas är lika magiska som opraktiska. Pelle förklarar uttrycket "Farstahällning" och Andreas argumenterar för hur man bäst serverar vin när man har gäster hemma.
 • 318. Ryggsäcksetikett och motsägelsefulla trender

  38:51
  Andreas och Pelle har oberoende av varandra utsatts för ryggsäcksbärande män som tyvärr inte klarar av att hantera denna "praktiska" väska i sin omgivning. Därför blir det en barsk uppsträckning med ett par punkter kring ryggsäcksetikett följt av en gyllene regel myntad av Per Nilsson. Det svaras även på ett läsarmejl rörande trender som, i takt med att de vuxit i populäritet, idag representerar den totala motsatsen till ursprunget. Stort tack till veckans partners ASKET och VAN BRUUN.
 • 317. Handfasta tips - Så får du full koll på kostymen

  48:04
  I veckans avsnitt går vi tillbaka till grunden och ger våra mest handfasta tips kring hur du bäst undviker de där enklaste stilmissarna när du skall bära kostym. Vilka knappar skall knäppas, vilka sömmar skall sprättas? Allt ni behöver veta för att sticka ut stilmässigt i kostym helt enkelt. Det blir också en summering från Trondheim samt våra planer för Påskhelgen.
 • 316. Mästrarnas mästrare - GW eller Steffo?

  37:44
  Giganternas kamp! Vem sitter man helst framför en lägereld med; Leif GW Persson eller Steffo Törnquist? Två män som bägge parkerat sig själva i kategorin livsnjutare med fokus på jakt, mat och vin men som bägge kan få de mest erfarna kockar att darra på manschetten. Själva har vi varit på kollektionsprestation på tvåstjärniga restaurangen Aira med Rose&Born och imponeras av hantverket på såväl mat som plagg. Pelle fick inte nog utan svängde förbi Frantzén i all hast för några "ammissar" men inte minst för att testa Björn Frantzéns nya gin framtagen med Hernö.