Share

Gentlemanualen

Den moderna guiden till allt det snygga, goda och roliga.


Latest episode

 • Studieresa i Livets Goda

  35:16
  Andreas har åkt på studieresa i Livets Goda, närmare bestämt till Cognac. Pelle höll ställningarna på hemmaplan och fick njuta La Dolce Vita med annat franskt godis än den flytande druvjuicen. Dessutom: ful mat!

More episodes

View all episodes

 • 290. "Slipsens samtyckeslag"

  40:01
  I veckans avsnitt diskuterar vi det eviga tramset kring företag som kallas lediga plagg för formella för att man adderar en skjorta eller kavaj. Det blir även en diskussion kring fenomenet med kvinnor på film som insisterar på att korrigera sina mäns slipsknutar innan de går. Vi presenterar också vårt senaste samarbete med Oscar Jacobson; Rocken Arezzo i kamelhår eller mörkblå kashmir.
 • 289. John Lennons klassiska klocka återfunnen!

  39:07
  Veckans avsnitt startar med en stilspaning från dokumentären om Evert Taube i bar överkropp, strosande genom Antibes. Det blir också ett scoop kring hur en av världens mest eftertraktade klockor, John Lennons ikoniska Patek Philippe 2499, återfunnits efter att varit försvunnen för allmänheten sedan 1980. Vi pratar också om senaste samarbetet mellan Swatch och Blancpain
 • 288. Steffos klocksamling och osedvanligt usel kvällsjournalistik

  33:36
  I veckans avsnitt avhandlar vi Andreas födelsedagsfirande där vi bägge fick möjligheten att testa den nylanserade flaskan RD 2008 från Bollinger. Andreas har också ett SCOOP efter att ha läst en osedvanligt usel artikel kring Steffo Törnqvist "lyxdetalj".
 • 287. Wall Street, Tom Ford och Sveriges sämsta företag

  37:46
  Vi har bägge sett dokumentären "Wall Street - En film och dess era" och diskutera såväl det stilistiska som dess effekt vid premiären 1987. Detta drar oss in på ämnet New York och inte minst Tom Ford. Andreas har varit i Göteborg och delar med sig av sina nyfunna favoriter från hemstaden.
 • 286. Speedos på Sardinien

  42:11
  Andreas har varit på Sardinien och berättar om guldkornen från tre orter på den vackra italienska ön. Pelle berättar en ofattbar anekdot som involverar lunchrestauranger och chockstånd. Andreas utser vart man bäst bär speedos och vi ger konsumentråd kring hur man skall tänka kring passformen på popoverskjortan. Stort tack till veckans partner Longines som är aktuella med modellen HydroConquest GMT.
 • 285. Skräddarsytt och måttsytt

  38:02
  I dagens avsnitt reder vi ut skillnaderna mellan måttsytt och skräddarsytt. Dessutom: Frottéskjortan, hippie-elegansen, hälparmesanen, Speedos och sandaler.