Share

cover art for Kodenavn Aslak. Studinen som ble storspion

Gamle greier

Kodenavn Aslak. Studinen som ble storspion

Season 7, Ep. 13

Året er 1940. Den 20-år gamle studenten Anne Sofie forakter nazistene som styrer Norge med jernhånd. Hun bestemmer seg for å gjøre motstand, og begynner et livsfarlig dobbeltliv som etterretningsagent. Til tross for sin unge alder og uskyldige utseende, når hun raskt til topps i organisasjonen XU. Men en dag kommer nazistene på sporet av henne, og hun må gå i dekning rett under nesa på både Gestapo og sin egen familie.

More episodes

View all episodes

 • 4. Skipskattens forbannelse

  18:15
  I 1599 skaper en svart katt kaos på et dansk-norsk seilskip. I en tid hvor troen på svart magi preger hverdagen, blir katten mistenkt for å stå i ledtog med djevelen. Flere frykter for livet og vil kvitte seg med dyret, men det er bare ett problem: Kongen som er ombord sier nei. Han har nemlig latt seg sjarmere av den svarte katten. 
 • 3. Bøddelens siste blodige hugg

  21:22
  Halshugging var lovens strengeste straff på 1800-tallet i Norge. Og August Anton Lædel satte sin ære i å utføre oppdraget med øks og stø hånd. Fortvilelsen var stor da han begynte å skjelve på hendene. Likevel måtte den aldrende bøddelen fortsette i jobben...
 • 2. 2:2 Spøkelsesjegerne

  22:06
  Oskar Jæger har satt universitetet i Kristiania på hodet med sitt uvanlige prosjekt. Kan spiritisten Ejner Nielsen klare å overbevise professorene om at det er mulig å kommunisere med de døde?
 • 1. 1:2 Spøkelsesjegerne

  18:00
  Økonomiprofessor Oskar Jæger er overbevist om at han kan kommunisere med sin avdøde kone. Når han treffer en mann med spesielle evner, blir det starten på et ellevilt spiritisme-prosjekt i norsk akademia. 
 • 15. Den gåtefulle millionæren fra Christiania

  22:13
  En høstdag i 1869 dukker en mystisk riking opp i Christiania med en kasse full av penger. Journalistene begynner å grave i fortiden til mannen med kassen, og snart dukker den ene oppsiktsvekkende historien etter den andre opp fra glemselen.
 • 14. Dødelig loddtrekning: Skipsforliset fra helvete

  21:39
  En vinterdag i 1892 går norske Ole ombord på skipet Thekla, som skal krysse Atlanterhavet fra USA til Europa. Men på overfarten møter de på et voldsomt uvær som ødelegger skipet. Kun Ole og tre andre sjømenn overlever ved å klamre seg til skipsrestene. Men kampen for å holde seg i live blir mer brutal enn noen kunne ha sett for seg.
 • 12. De mystiske barneforsvinningene i Kristiania

  27:54
  En sommerdag i 1900 fikk politiet en forsvinningssak på bordet: en liten gutt var blitt borte fra fosterhjemmet sitt. Jo mer de gravde i saken, jo tydeligere ble det at det dreide seg om noe annet, og mørkere, enn en vanlig forsvinningssak: de var nemlig på sporet av en kriminell bande som drev rovdrift på barn.
 • 11. Overklassekvinnens dramatiske flukt fra nazistenes klør

  33:03
  Året er 1942. Nazistene trapper opp jakten på Norges jøder. I Oslo blir livet stadig vanskeligere for tysk-jødiske Eileen Bjørnson. Men det kjente etternavnet hun har fra ektemannen Bjørn, sønn av dikterhøvdingen Bjørnstjerne Bjørnson, holder henne trygg. Men en dag dør ektemannen, og Eileen er alene i et land okkupert av nazister. Fra uventet hold dukker det opp en hjelper som finner noe helt spesielt i Eileens egen bokhylle. Hilsener med underskrifter fra svigerfar. Men kan dette redde henne?