Share

cover art for Kjærlighetssvindleren

Gamle greier

Kjærlighetssvindleren

Season 7, Ep. 1

Historien om den hardtarbeidende alenemoren Josefine Krüger som på tidlig 1900-tallet ble   gaslightet på det groveste av sin tids Tinder-svindler i Kristiania.  

More episodes

View all episodes

 • 7. Irakeren og det norske oljeeventyret

  33:18
  Året er 1968. I Irak har den 34 år gamle oljeingeniøren Farouk Al-Kasim lagt en risikabel fluktplan for å få familien sin til Norge. Det blir starten på en av de mest utrolige historiene fra det norske oljeeventyret.
 • 6. Lillehammer-OLs tyske far

  29:38
  Nesten ti år før Lillehammer- OL i 1994 var en realitet, hadde den innflyttede tyskeren Wolfgang Müller en ellevill drøm: Han var fast bestemt på å få OL til hjembyen Lillehammer. Dette ble starten på en lang reise preget av motgang og politisk spill som skulle koste Wolfgang mer enn det han kanskje hadde sett for seg.
 • 5. (2:2) Den norske prestefruens amerikanske opprør

  21:12
  Oline Muus risikerer å miste alt når hun i tillegg til å saksøke sin egen ektemann pastor Bernt Muus, må møte mennene i menigheten i en slags intern rettssak. Saken har rystet hele det norske Amerika, og nå venter alle spent på utfallet i kirken. Vil prestefruen bli fryst ut fra fellesskapet i menigheten for å ha trosset deres regler? Oline stiller godt forberedt, og er fast bestemt på å forsvare seg selv, til tross for at kvinner ikke har talerett i kirken.
 • 4. (1:2) Den norske prestefruens amerikanske opprør

  28:06
  Året er 1879. I det konservative religiøse norske innvandrermiljøet i Minnesota, lager Oline Muus stor skandale. Hun har arvet penger fra faren i Norge, men det er ektemannen som bestemmer over pengene, slik loven tilsier. Nå saksøker hun sin egen mann, den autoritære pastoren Bernt Muus. Oline krever tilgang til arven, men det viser seg at ektemannen er en mye sterkere motstander enn hun kanskje forventet.Andre og siste del blir publisert 15. februar.
 • 3. Gunvor og Ruth: Kjærlighet i krigens skygge

  32:40
  Tenåringen Gunvor Hofmo er et usedvanlig stort litterært talent, og ønsker å dele dikt med omverdenen. Men i 1940 blir voksenlivet og litterære ambisjoner satt på vent. En dag møter Gunvor sin sjelevenn Ruth Maier, en østerisk-jødisk flyktning. De innleder et forhold, men tiden er i ferd med å løpe ut. Nazistene har andre planer for Ruth.
 • 2. (2:2) Mannen som stormet demokratiet: Stormingen

  19:45
  Overbevist om at rikfolk og politikere har rigget systemet mot dem, stormer en rasende folkemengde ledet av den radikaliserte kommunisten Magnus Hakkim kommunehuset i Lørenskog. I etterkant, må Magnus stå til rette for det han har gjort. Dette blir starten på en rettssak som tydeliggjør det polariserte politiske landskapet, og det store konfliktnivået i Norge i 1930.
 • 1. (1:2) Mannen som stormet demokratiet: Radikaliseringen

  32:50
  Året er 1930. Skattene øker og arbeidsledigheten er høy. En ung mann, Magnus Hakkim, blir fascinert av kraften i samhold og delen av venstresiden som ikke skyr voldsbruk for å oppnå mål. Magnus trer etter hvert fram som en lederskikkelse for misfornøyde arbeidere. Han overbeviser dem om at samfunnet er rigget: Politikerne og de rike holder fattigfolk nede. Polariseringen skal snart få et dramatisk utløp.
 • Ny sesong 25. januar: Stormingen av kommunehuset

  00:49
  Året er 1930. Landet står i fare for å eksplodere i en stygg ideologisk konflikt. Avstanden mellom fattig og rik er stor. Overklassen og høyresiden frykter deler av arbeiderbevegelsens stadig sterkere flørt med totalitære, voldelige krefter. Magnus Hakkim, en glødende kommunist, mener vold er et rettferdig virkemiddel mot for et bedre samfunn.  Dette og mange flere historier venter på deg i den nye sesongen av Gamle greier!
 • 18. (4:4) Spiontragedien på Arnøya

  33:32
  Etter krigen venter et oppgjør med alle som har hjulpet nazistene. I retten må folk stå til ansvar for det de har gjort. Alf Jørgensen reiser til Tromsø for å få svar på hvem som anga ham og familien til nazistene.