Share

Fundert

En gjeng Skaperkraftsengasjerte studenter forsøker å forstå hvordan vi påvirkes og kan påvirke. For annonsering: guro@skaperkraft.no For booking: guro@skaperkraft.no


Latest episode

 • 1. Episode 7: Etterkrigstid & Polarisering - Jens Jonathan Wilhelmsen

  38:33
  Nasjonalismen er på vei tilbake i Europa. Ledende politikere vinner makt når de legger skylden på enkelte grupper i samfunnet.Som frivillig i Moralsk Opprustning (i dag Initiatives of Change International) inspirerte Jens Jonathan Wilhelmsen til samarbeid i etterkrigstiden. Hans historie strekker seg fra Tyskland til Japan og Sør-Afrika. Kan den hjelpe oss å se hvordan vi kan snu polariseringstrenden – og heller skape et samfunn som bygger broer mellom folkegrupper, ikke murer?

More episodes

View all episodes

 • 5. STOA5: Fremtiden - Ståle Økland & Hermund Haaland

  39:08
  Fremtidens kriser, apati, identitet og Hans Nielsen Hauge-ånd. Fremtidsekspert Ståle Økland og gründer Hermund Haaland forsøker å se for seg kirkens plass i tiden som kommer. Med Ståle Økland, Hermund Haaland, Petter Johan Sandvand og Vegard Husabø.
 • 4. STOA4: Tro hjemme - Linde Andernach Johannesen & Kjell Magne Bondevik

  37:45
  Først: hvorfor bygge trygg tro hjemme. Deretter: politiker med masse på lur. Med Linda Andernach Johannesen, Kjell Magne Bondevik, Petter Johan Sandvand og Vegard Husabø.
 • 3. STOA3: Menigheten - Knut Tveitereid & Andreas Hegertun

  40:13
  Fellesskap, isolasjon, relevanse og oppdeling. Teologiprofessor Knut Tveitereid og pastor Andreas Hegertun diskuterer menighetenes mulighet for å utruste flere samfunnsbyggere. Med Knut Tveitereid, Andreas Hegertun, Guro Handeland og Petter Johan Sandvand.
 • 2. STOA2: Tro på jobb - Karoline Grosås Nordbø & Torstein Husby

  36:53
  Flagging av tro, kall, humor, mennesker først og sykesøstre. Karoline og Torstein maler et større bilde av hvordan tro kan ta en mer naturlig plass på jobben. Med Karoline Grosås Nordbø, Torstein Husby, Petter Johan Sandvand og Guro Handeland.
 • 1. STOA1: Slitesterk tro - Stian Kilde Aarebrot & Hermund Haaland

  37:13
  Første episode av serien STOA - en serie med utgangspunkt i Skaperkraft Senter for tro og arbeids visjon. Fem episoder fremover funderer vi på å være kristen i Norge i dag. Hva betyr det? Hvordan gjøres det? Hvorfor må vi snakke om det? Hva er en kristen samfunnsbygger? Denne episoden: Guro Handeland og Vegard Husabø intervjuer Stian Kilde Aarebrot og Hermund Haaland om vaner, kristen samfunnsbygger og fellesskap.
 • Episode 6: Debattering & Jeg vil dø - Andreas Espegren Masvie

  34:28
  Hvordan bør vi stille oss til aktiv dødshjelp?Hvordan kan vi debattere tema med sterke, følelsesladde meninger på begge sider? Guro snakker med Andreas Espegren Masvie om hans og Randi Espegren Masvies nye bok Jeg vil dø - Et essay om dødsønske og dødshjelp, mennesket og dets samfunn. Vi får innblikk i debatten om aktiv dødshjelp, hvordan Randi og Andreas gikk frem for å forme en bok som forsøker å forstå hvordan premissene for aktiv dødshjelp påvirker vår kultur og vårt samfunn.