Share

Fritt Fall

N.O.R.A Ledarskap


Latest episode

 • 13. Margareta Hallin - Förlust och Framgång

  46:52
  Vi förvånas över att en berättelse som inrymmer så mycket smärta också kan inge så mycket hopp. Följ med oss i en berg- och dalbana av känslor när Margareta Hallin berättar om att förlora en livskamrat och sitt jobb men vinna nya erfarenheter och finna nya utmaningar. Vi pratar om att söka hjälp, plocka med blommor, se sig i mitten av en arena och studsa tillbaka som en vip docka när slagen duggar tätt. Vad lär vi oss av att utmanas? Vem blir vi när vi tagit oss igenom erfarenheten och vilka vill vi vara i framtiden. Välkommen till ett nytt avsnitt av Fritt Fall!

More episodes

View all episodes

 • 12. Mikaela Larsell Ayesa - Jag skulle göra om allt igen

  40:01
  Klockan var ett på natten och beslutet var fattat. Den där stunden när allt man fruktat är ett faktum och veckor, månader av vånda är till ända. Då är det kanske inte så konstigt att den första känslan vara lättnad. Vårda dina kontakter, för du vet aldrig när du behöver dem, Våga be om feedback och råd men framförallt, se livet som ett ”everyday university”. Alla erfarenheter goda som dåliga får dig att växa. Välkommen till nytt avsnitt av Fritt Fall, en hissnande podd om ledarskap. 
 • 11. Daniel Stålbo - När drevet kommer

  38:16
  Vad händer med dig som människa när drevet kommer, när frustrationen tar över och självförtroendet och styrkan sviktar?Innan allt hände kände Daniel att han var on top of the world, vad kan gå fel liksom? Idag tror han att det nog behövs ett fritt fall för att på riktigt bli en bra ledare. Följ med oss på ett samtal om att fäktas med väderkvarnar, att slutligen ta hjälp och att kriser svetsar människor samman.Välkommen till ett nytt avsnitt av Fritt Fall, podden som får dig att vilja falla för att få nya vingar.
 • 10. Anna Tebelius Bodin - Bara livsfara är farligt, allt annat är obehag!

  48:25
  I avsnitt tio får vi träffar vi författaren och forskaren Anna Tebelius Bodin. Anna fick 2020 årets Mensa-pris för sin förmåga att göra det komplexa enkelt och som i detta avsnitt utmanar oss i synen på ledarskap. Är det bara vår hjärna som spelar oss ett spratt när vi hamnat i våra fria fall? Vi pratar om att förtjäna sin plats som ledare, om varför Neil Armstrong var så blasé när han kom tillbaka från Månen och hur det kommer sig att jakten är mer spännande än bytet.Välkommen till ytterligare ett avsnitt av Fritt Fall, en hissnande podd om ledarskap.
 • 9. Jenny Silfverstrand – Separationsångest Delux

  34:25
  Jenny Silfverstrand som vi får möta i dagens avsnitt kan INTE kallas för hoppjerka. Hon berättar om den oväntade reaktionen av att säga upp sig och gå vidare blev till ett fritt fall för henne. Vi pratar om hur relationer och identitet kring sitt arbete och sin roll kan vara svårt att skiljas ifrån och hur man går vidare. Välkomna till ytterligare ett avsnitt av Fritt Fall – en podd om hur ledarskap både kan var smärtsamt och utvecklande.
 • 8. Anna Kowalska Lindberg - Jag skaffade mig ett fuck off kapital

  50:53
  Idag får vi möta Anna Kowalska Linberg eller biogas Anna som hon också kallades. Alla varningssignaler var på men Anna hoppade ändå på ett jobb vars kultur stod i djup kontrast mot vad Anna själv stod för. När får Anna vingar? Vad är ett fuck off kapital, spänningen i att lära sig spelets regler och varför lämnar man inte ett jobb som man inte mår bra av? Det och mycket mer kommer vi få höra om i dagens avsnitt av Fritt Fall.
 • 7. Thomas Ek - Att förlora sin parhäst

  46:44
  Välkommen till nytt avsnitt av Fritt Fall med entreprenören, föreläsaren och författaren Thomas Ek. Thomas kommer bland annat berätta om att ha en mamma som är större än Lill-Babs och om att drivas av kortsiktiga mål som att slå rekord med den nya brödrosten. Men också om tiden som måste vårdas och om att mista sin parhäst och bror just när ett nytt liv skulle börja.