Share

cover art for Mangfold og inkludering med Kari Ertresvåg

Fremtidens arbeidsliv med Trine Larsen

Mangfold og inkludering med Kari Ertresvåg

Ep. 8

Hva er mangfold og inkludering? Og hvordan kan du jobbe for å sørge for at du tiltrekker deg et bredt spekter av mennesker, som også føler seg inkludert? Og hva er lederens rolle oppi det hele? I denne podcastepisoden får Trine Larsen besøk av Kari Ertresvåg, kommunikasjonsdirektør i Aker Solutions.


I månedens episode snakker vi om mangfold og inkludering. For Aker Solutions som leverandør til den globale energibransjen er mangfold tvingende nødvendig – kun da har de sjans for å huke tak i de beste hodene. Men hvordan jobber egentlig det internasjonale selskapet som har over 100 nasjonaliteter bare på hovedkontoret på Fornebu med mangfold? Hvordan tiltrekker de et mangfold av dyktige talenter? Hvordan sørger Aker Solutions for at mennesker på tvers av landegrenser og med ulike kulturer, språk og tidssoner, jobber godt sammen og trekker i samme retning? 


Har du spørsmål?

Send gjerne en mail til infonorge@hammerhanborg.com


Gå til hammerhanborg.no

More episodes

View all episodes

  • 7. Talent med Tove Selnes

    34:47
    Hva er et talent? Og hvordan tiltrekker bedrifter seg, og ikke minst, tar vare på talentene som allerede finnes? I denne episoden får Trine Larsen besøk av Tove Selnes, konserndirektør People i Storebrand. I denne episoden snakker vi om talent. Konkurransen om talentene har aldri vært tøffere. For Storebrand er ikke et talent bare en kunnskapsrik person – et talent evner også å lære bort det den kan til andre. Og hvis man klarer å gjøre læring til en del av DNA-et, er man allerede på god vei til å bli en talentorganisasjon. De teknologiske fremskrittene har også endret forutsetningene for morgendagens talenter, samtidig som det stiller nye krav til bedriftene og lederrollen. Så hvordan rekrutterer du talentene til din bedrift? Og har du ansatte med et black swan perspektiv i bedriften din?
  • 6. Organisasjon med Rune Jevne Sjøhelle

    25:30
    Hvordan skal bedrifter og organisasjon organisere seg i Industri 5.0 for å møte omverdens endrede krav? I denne episode får Trine Larsen besøk av Rune Jevne Sjøhelle, markeds- og kommunikasjonsdirektør i PwC Norge. Han gir oss et innblikk i hvordan et av Norges største konsulenthus har rigget markeds- og kommunikasjonsavdelingen sin.  Temaet for denne podcastepisoden er organisasjon. Fremtidens arbeidsliv preges av nye forretningsmodeller, nye måter å jobbe på, en ny type lederskap og helt nye kompetansebehov. Men hvordan er markeds- og kommunikasjonsavdelingen til PwC rigget? Rune sin avdeling bugner av kompetente mennesker med ulike bakgrunner som jobber på tvers av spisskompetanser der samarbeid og tverrfaglighet er alfa omega. Etter flere år i lederrollen deler Rune også fokuset PwC har på employer engagement, og hvordan de aktivt jobber med å både tiltrekke seg og beholde de flinke folka som allerede jobber i PwC.
  • 5. Lærende organisasjon med Sissel Aarak

    23:53
    I en verden der læring og utvikling er avgjørende, er tillit, endringsvilje og kunnskapsdeling hjørnesteiner i det vi definerer som en lærende organisasjon. Hvordan bidrar verdibasert ledelse og rekruttering til å skape og opprettholde en slik organisasjonskultur? Og hvordan kan du som leder fremme et lærende verdigrunnlag i en tung og tradisjonsrik organisasjon? Temaet i månedens podcastepisode er lærende organisasjon. Til denne episoden har Trine Larsen besøk av Sissel Aarak, generalsekretær i SOS-barnebyer, som har vært nødt for å endre hele forretningsmodellen sin. Med nye personvernsregler i Europa, har SOS-Barnebyer vært nødt for å tilpasse seg regelverket. Det har innebåret å gå bort fra det tradisjonelle fadderskapet hvor man har et personlig forhold til fadderbarna sine, og mange kanskje har bilder hengende av fadderbarna på kjøleskapet. Det er også viktig å appellere til en "woke-generasjon" og unngå "white saviorism". De etiske endringene vi opplever i industri 5.0 er nye for mange, og det stiller helt nye krav til en allerede kompleks lederrolle. 
  • 4. Innovasjon med Danby Choi

    25:04
    I månedens podcastepisode "Innovasjon med Danby Choi" får Trine Larsen besøk av Danby Choi som er sjefredaktør i Subjekt, Norges fremste kulturavis. Subjekt med Danby i spissen har klart å utfordre og innovere den tradisjonsrike mediebransjen. Danby ble i 2020 nominert til Årets nyskaper av Oslo Redaktørforening, og har gründet Subjekt som er Norges raskest voksende avis. Men hvordan er Danby som leder? Preges hans lederstil av statsmannskap som er viktig for å lykkes i lederrollen i Industri 5.0? Danby og Trine snakker også om mulighetene og utfordringene for å lykkes med ledelse og innovasjon. Fremtidens suksessfulle ledere er mennesker med karisma og empati, de er handlekraftige og troverdige, tar på seg ansvar, har evnen til å lytte og kommunisere, samtidig som de har fokus på å løse komplekse problemer – gjerne flere samtidig. Ikke minst har de en visjon om hvilken verden de ønsker for fremtiden. Det krever både en innstilling og et verdisyn som åpner for endring hos de ansatte, samt en leder som er i stand til å legge til rette for dette. Danby og Trine reflekterer også over hvordan ledere kan sikre riktige rammer for innovasjon, og hvorfor innovasjon er helt forretningskritisk. 
  • 3. Selvledelse med Trude Falck Bjånes

    24:32
    I månedens podcastepisode "Hvordan lykkes du med selvledelse?" får administrerende direktør i Hammer & Hanborg, Trine Larsen, besøk av fasilitator og lederutvikler, Trude Falck Bjånes. Trude har lang ledererfaring og hjelper ledere og team med å bli mer effektive, samkjørte og levere bedre resultater.  Trude og Trine diskuterer hvorfor du er nødt til å jobbe med tillitsbasert ledelse og selvledelse for å lykkes! Skal bedriften og du som leder lykkes i disse usikre tider er det enda viktigere å snakke om hvordan dere jobber med selvledelse, verdier og engasjement innad i bedriften. Hvilke ledergrep bør du fokusere på i fremtidens arbeidsliv? Og hva er lederens viktigste oppgaver? Hvilke lederegenskaper ønsker de ansatte? Og hvor mange mellomledere er det egentlig behov for? En ting er sikkert, fryktbasert ledelse er ikke veien å gå. 
  • 2. Feedback-kultur med Trine Riccardi

    24:47
    Hvordan skaper du en positiv feedback-kultur? Og hva er egentlig feedforward? Hvilke konsekvenser får en god feedback-kultur, og hva skjer om kulturen er dårlig? I vår andre episode har Trine Larsen besøk av sin navnesøster Trine Riccardi. Riccardi jobber som coach, foredrags- og kursholder for ledere og organisasjoner som ønsker å videreutvikle seg innen feedback/feedforward og selvledelse.Feedback er nødvendig for å trives og vokse i jobben, men hvorfor fokuserer ikke flere ledere i større grad på det da? Finnes det en generasjonskonflikt i kravet til feedback, eller må vi ned på individnivå? Vi opplever at den yngre generasjonen krever og ønsker feedback i større grad enn andre generasjoner, mye kan kanskje forklares ved at denne generasjonen er vant til å få og gi løpende tilbakemeldinger på sosiale medier. For disse kan feedback-kulturen faktisk være helt avgjørende for om de blir eller ser seg om etter andre muligheter, eller rett og slett faser ut sin levetid gjennom "quiet quitting". Lederens evne til å se individenes behov og nå dem i de riktige kanalene er kanskje viktigere i dag enn noen gang. Det hybride arbeidslivet øker nemlig kompleksiteten ved at uformelle arenaer forsvinner - det er ikke like lett å ta en kjapp fot i bakken ved kaffemaskinen når kollegaen din stort sett befinner seg på hjemmekontor.
  • 1. Individualistens tid med Benedicte Hille

    26:45
    Hvilke nye lederutfordringer har oppstått?I podcastens første episode møter administrerende direktør i Hammer & Hanborg, Trine Larsen, en av Norges yngste advokatpartnere, Benedicte Hille. Som spesialist på blant annet arbeidsrett sitter Benedicte på innsikt i ulike utfordringer som oppstår i arbeidslivet og hvilke nye lederutfordringer som har oppstått de siste årene. For et er ingen tvil om at lederrollen er endret. Vi er inne i det vi kaller individualistens tid der arbeidstakere stiller stadig høyere forventninger. Så hvordan takler du dette som leder? Vi lever i en tid med store endringer. Både klima, kriger, pandemier, digitalisering og samfunnsutfordringer kommer til å gi nye konkurransemessige vilkår, som vil kreve radikal omstilling. Spørsmålet er om vi har den rette form for ledelse for å møte dagens og fremtidens utfordringer? Hvilke ledere lykkes i fremtidens arbeidsliv? Og hvordan tiltrekker du deg og beholder du de dyktige folka? Når ting er i kontinuerlig endring, vil også kompleksiteten i arbeidslivet øke. Problemene og beslutningene blir mer sammensatt og innviklet.