Share

Från ord till handling


Latest episode

 • 8. 8. Vad kan vi lära oss av Max Burgers när det kommer till att jobba med de globala målen?

  15:45
  I detta avsnitt träffar vi Kaj Török, hållbarhetschef på Max Burgers. Han blev 2020 utsedd till årets bästa hållbarhetschef, och är en av drivkrafterna bakom MAXs hållbarhetsarbete för att nå FN:s globala 1,5-gradersmål. Han delar här med sig av sina bästa tips på hur man som företagare kan använda de globala målen, både för att identifiera utmaningar och risker, men även till att hitta nya affärsmöjligheter.Programledare: Per Grankvist, journalist, grundare av Vad Vi Vet samt programledare för bland annat Nästa steg, som Almi är stolt samarbetspartner till. Anna Nordström, kund- och affärsutvecklare och nationell projektledare på Almi. Hon ansvarar för bland annat Hållbara intraprenörer, ett EU-projekt som ska hjälpa små och medelstora företag i Sverige att ställa om mot en hållbar utveckling.  Från ord till handling är en del av "Hållbara Intraprenörer", ett projekt finansierat av Europeiska socialfonden, som ska bidra till strategisk kompetensförsörjning genom stöd till kompetenshöjande insatser inom hållbar utveckling för yrkesverksamma i små och medelstora företag.

More episodes

View all episodes

 • 7. 7. Hur kan små och medelstora företag komma igång med de globala målen?

  13:22
  FN:s globala hållbarhetsmål kan kännas lite fluffiga och abstrakta. Hur kan man som ett litet eller medelstort företag ta sig an dem på ett vettigt, hanterbart sätt? För att svara på detta har vi bjudit in Gustav Stenbeck, vd Mestro, som jobbar med att kombinera lönsamhet och hållbarhet för att skapa både dagens och morgondagens vinnande bolag.Programledare: Per Grankvist, journalist, grundare av Vad Vi Vet samt programledare för bland annat Nästa steg, som Almi är stolt samarbetspartner till. Anna Nordström, kund- och affärsutvecklare och nationell projektledare på Almi. Hon ansvarar för bland annat Hållbara intraprenörer, ett EU-projekt som ska hjälpa små och medelstora företag i Sverige att ställa om mot en hållbar utveckling.  Från ord till handling är en del av "Hållbara Intraprenörer", ett projekt finansierat av Europeiska socialfonden, som ska bidra till strategisk kompetensförsörjning genom stöd till kompetenshöjande insatser inom hållbar utveckling för yrkesverksamma i små och medelstora företag.
 • 6. 6. Hur räknar man på hållbarhet?

  14:23
  Att ställa om mot en mer hållbar affär kan innebära vissa investeringar i både tid och pengar. Men har du koll på ditt företags ekonomi så är det lätt att se hur du kan räkna hem dina gröna investeringar. Irmeli Eriksson är affärsutvecklare på Almi och har lång erfarenhet inom finansbranschen i olika roller och befattningar och har en bred kompetens inom finansiering för företag. Här ger hon sina bästa tips på hur du kan använda dina resurser smartare.Programledare: Per Grankvist, journalist, grundare av Vad Vi Vet samt programledare för bland annat Nästa steg, som Almi är stolt samarbetspartner till. Anna Nordström, kund- och affärsutvecklare och nationell projektledare på Almi. Hon ansvarar för bland annat Hållbara intraprenörer, ett EU-projekt som ska hjälpa små och medelstora företag i Sverige att ställa om mot en hållbar utveckling.  Från ord till handling är en del av "Hållbara Intraprenörer", ett projekt finansierat av Europeiska socialfonden, som ska bidra till strategisk kompetensförsörjning genom stöd till kompetenshöjande insatser inom hållbar utveckling för yrkesverksamma i små och medelstora företag.
 • 5. 5. Vad är cirkulär ekonomi och hur kan man tjäna pengar på hållbarhet?

  12:18
  I detta avsnitt pratar vi om cirkularitet och hur det bidrar till att man tjänar pengar på hållbarhet. För att få svar på detta har vi bjudit in Matilda Jarbin, hållbarhetschef på GIAB, och även expert på cirkulär ekonomi och hållbarhet kopplat till lönsamhet och affärer.Programledare: Per Grankvist, journalist, grundare av Vad Vi Vet samt programledare för bland annat Nästa steg, som Almi är stolt samarbetspartner till. Anna Nordström, kund- och affärsutvecklare och nationell projektledare på Almi. Hon ansvarar för bland annat Hållbara intraprenörer, ett EU-projekt som ska hjälpa små och medelstora företag i Sverige att ställa om mot en hållbar utveckling.  Från ord till handling är en del av "Hållbara Intraprenörer", ett projekt finansierat av Europeiska socialfonden, som ska bidra till strategisk kompetensförsörjning genom stöd till kompetenshöjande insatser inom hållbar utveckling för yrkesverksamma i små och medelstora företag.
 • 4. 4. Vad kan vi lära oss av IKEA när det kommer till att vara en attraktiv arbetsgivare?

  13:38
  År efter år hamnar IKEA i topp när man listar Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Vad gör de för att lyckas med detta, och hur kan små och medelstora företag göra samma sak? För att få svar på detta har vi bjudit in Miki Tabakovic, Market Store Manager IKEA Jönköping, som kommer att dela med sig av sin erfarenhet och sina bästa tips.Programledare: Per Grankvist, journalist, grundare av Vad Vi Vet samt programledare för bland annat Nästa steg, som Almi är stolt samarbetspartner till. Anna Nordström, kund- och affärsutvecklare och nationell projektledare på Almi. Hon ansvarar för bland annat Hållbara intraprenörer, ett EU-projekt som ska hjälpa små och medelstora företag i Sverige att ställa om mot en hållbar utveckling.  Från ord till handling är en del av "Hållbara Intraprenörer", ett projekt finansierat av Europeiska socialfonden, som ska bidra till strategisk kompetensförsörjning genom stöd till kompetenshöjande insatser inom hållbar utveckling för yrkesverksamma i små och medelstora företag.
 • 3. 3. Hur är man en attraktiv arbetsgivare?

  14:14
  Frågan om att bli en attraktiv arbetsgivare hamnar i topp när Almis kundföretag har gått igenom hållbarhetsworkshopen. Men hur får man en sund arbetsplats och vad är en sund arbetsplats? För att få svar på detta har vi bjudit in Monica Halldin, vd Orcana. I över 25 år har hon varit vd, chef, processledare, förändringsledare och rådgivare inom skilda miljöer, branscher och kulturer.Programledare: Per Grankvist, journalist, grundare av Vad Vi Vet samt programledare för bland annat Nästa steg, som Almi är stolt samarbetspartner till. Anna Nordström, kund- och affärsutvecklare och nationell projektledare på Almi. Hon ansvarar för bland annat Hållbara intraprenörer, ett EU-projekt som ska hjälpa små och medelstora företag i Sverige att ställa om mot en hållbar utveckling.  Från ord till handling är en del av "Hållbara Intraprenörer", ett projekt finansierat av Europeiska socialfonden, som ska bidra till strategisk kompetensförsörjning genom stöd till kompetenshöjande insatser inom hållbar utveckling för yrkesverksamma i små och medelstora företag.
 • 2. 2. Hur är man inkluderande i sin kommunikation?

  20:20
  I detta avsnitt kommer vi att prata om kommunikation ur mottagarens perspektiv – och då framför allt på att kommunicera saker på ett sätt som är inkluderande eller i alla fall inte exkluderande. För att få svar på detta har vi bjudit in Barakat Ghebrehawariat, demokratiagenten som under lång tid har arbetat med mångfald ur ett kommunikationsperspektiv.Programledare: Per Grankvist, journalist, grundare av Vad Vi Vet samt programledare för bland annat Nästa steg, som Almi är stolt samarbetspartner till. Anna Nordström, kund- och affärsutvecklare och nationell projektledare på Almi. Hon ansvarar för bland annat Hållbara intraprenörer, ett EU-projekt som ska hjälpa små och medelstora företag i Sverige att ställa om mot en hållbar utveckling.  Från ord till handling är en del av "Hållbara Intraprenörer", ett projekt finansierat av Europeiska socialfonden, som ska bidra till strategisk kompetensförsörjning genom stöd till kompetenshöjande insatser inom hållbar utveckling för yrkesverksamma i små och medelstora företag.