Från Motvind till Medvind podcast

 • 13. Michael Saliba träffar Shafqat Khatana i Från Motvind till Medvind Podcast

  37:50
  I detta avsnitt får vi höra Michael Saliba berätta om sin resa. "Du kommer aldrig att bli något" var något som han fick höra väldigt ofta tidigare, men idag är han en av Sveriges största influencer och skaparen av #LinkedInSalibaChallenge, han uppmanar alla att mäta sin framgång i den positiva skillnad de gör i andra människors liv. Han är också författare till boken ”Du kommer aldrig att bli något”.
 • 12. Helene Rennervik gästar Shafqat Khatana i från Motvind till Medvind podcast.

  30:14
  I detta avsnitt får vi lyssna på Helene Rennervik, mitt i livet fick hon frågan från sin 9 årige son - ''mamma, ska jag dö nu"? Hennes son hade då diagnosticerats med aggressiv cancer. Helene ställdes inför stora uppmaningar, hon tvingades exempelvis till att flytta från Dubai till Europa och en lång period av behandling påbörjades. Men Helene reste och vände krisen och motgångarna till styrka och idag gör hon positiv skillnad i andra människors liv. Hon har också skrivit boken "HOPING AND COPING: HOW MY DARLING LITTLE SON AND I BROKE FREE OF CANCER".
 • 11. Anna Ardin gästar Shafqat Khatana i Från Motvind till Medvind podcast

  37:17
  År 2010 polisanmäldes Wikileaks grundaren Julian Assange för sexuella övergrepp mot Anna Ardin. Sedan dess har Anna fått leva under hot och hat som var så allvarliga att, under en tid, tvingades lämna Sverige. Men hon gav aldrig upp sin kamp för att få sin röst hörd och den striden fortsätter än idag. Anna är nu aktuell med boken ”I skuggan av Assange - mitt vittnesmål”. I dagens avsnitt kommer Anna att berätta hur hennes liv radikalt förändrades i samma ögonblick som Expressen, efter att de fått kännedom om polisanmälan, ringde upp henne.
 • 10. Daniel Magnusson gästar Shafqat Khatana i Från Motvind till Medvind Podcast.

  36:22
  Äntligen dags för ett nytt avsnitt i ”Från Motvind till Medvind Podcast”. Denna gång gästar coachen Daniel Magnusson och berättar om sin syn på motgångar och misslyckanden, hur han ser dessa, om vikten av att behålla lugnet i olika situationer, förstå vad en tanke är och mycket mer.Daniel arbetar som coach och utbildare inom ledarskap, personlig utveckling och kommunikation, han driver också en podcast som heter "Human Change med Daniel Magnusson".
 • 9. Dogge Doggelito träffar Shafqat Khatana i Från Motvind till Medvind Podcast.

  34:04
  Dogge Doggelito gästar Från Motvind till Medvind Podcast och berättar om sina motgångar, misslyckanden och kriser som har påverkat hans liv och hur han vände dessa till framgång. Vi får höra om allt från The Latin Kings, hans vän som gick bort på grund av droger, uppväxten i Botkyrka, fängelsedomen, hans fru som gick bort i cancer, drogmissbruket, den ekonomiska krisen, ungdomars situation i förorter, om att vända något negativt till positivt och mycket mer.
 • 8. Helena Ståhl gästar Shafqat Khatana i Från Motvind till Medvind Podcast.

  39:37
  Denna gång gästar Helena Ståhl från motvind till medvind podcast. Helena har arbetat med träning och ledarutveckling i över 30 år i mer än 50 länder, hon har coachat ledare i större företag såsom Nasdaq och Sandvik och driver sedan 20 år sitt bolag Ståhl & Partners.Helena har varit med om både mot- och medvind, hon är känd som näringslivets Michelle Obama och är också författare till en bok ”The New Normal”.Helena berättar om hur man hanterar kriser utifrån de erfarenheter man har med sig hemifrån, hur en svår livskris kan ge möjlighet till en positiv utveckling, de fem steg som Helena har utvecklar för att själv hantera olika kriser och mycket mer.
 • 7. Robert Svensson gästar Shafqat Khatana i från motvind till medvind podcast

  43:05
  Denna gång gästar Robert Svensson från motvind till medvind podcast. Robert är personlig tränare, företagare, typ1 diabetiker samt äventyrare. Vad som utmärker honom är att han aldrig ger upp – vare sig inom äventyr eller när det gäller hans företag. En gång per år deltar han i svåra äventyr, trots att han är diabetiker och han har fått känna på att det inte alltid går som planerat. I avsnittet får vi höra Robert berätta om sina äventyr och varför han ger sig ut på dessa, om hur det är att leva som typ 1 diabetiker, på vilket sätt hans sjukdom har förändrat hans liv, om vad som inspirerar honom och mycket mer.
 • 6. Peter Rung gästar Shafqat Khatana i från motvind till medvind podcast.

  40:55
  I det senaste avsnittet av ”Från motvind till medvind podcast” hade jag äran att träffa Peter Rung som arbetar med att förebygga och förhindra våld i nära relationer. Vi vet att våldet i nära relationer har ökat som en följd av pandemin i och med att väldigt många arbetar nu hemifrån, enligt Bris ökade samtalen från oroliga barn med hela 30 % under april i år. Peter pratade särskilt om Huskurage (ett särskilt ”verktyg” som engagerar grannar, bostadsrättsföreningar och andra organisationer i arbete med att förhindra och förebygga våld i just nära relationer) samt vilket ansvar olika företag har vars anställda arbetar hemifrån och hur de kan påverka situationen för dessa. Vi pratade också en del om matchokulturen som existerar än idag och på vilket sätt den är skadlig för samhället. Jag vill inte avslöja för mycket, utan lyssna på avsnittet :)
 • 5. Viveka Holm gästar Shafqat Khatana i från motvind till medvind podcast.

  36:56
  Denna gång gästar Viveka Holm "från motvind till medvind podcast". 2017 drabbades Viveka av bröstcancer, hon hade precis sålt aktier i det bolag hon hade varit delägare i flera år och hade startat sitt eget bolag, Holm rekrytering. Hon hade egentligen sett fram emot att komma igång med sitt eget bolag men var nu istället tvungen att gå igenom sitt livs största kris - men hon gav inte upp, utan hon fortsatte arbete med sitt nya bolag samtidigt som hon behandlades för cancern. Inte många människor som skulle klara av detta, inspirerande kvinna, inspirerande berättelse.
loading...