Framtidsbolagen

Share

Jämlika Villkor - Feminvest, Michaela Berglund

Season 1, Ep. 18

I dagens avsnitt pratas det om bland annat mans och kvinnodominerande yrken, samt att endast 1/4 av egenföretagare är kvinnor och endast 1% av riskkapitalet går till företag som drivs av kvinnor. Veckans gäst är Michaela Berglund! Michaela är VD för det kvinnliga affärsnätverket Feminvest.


Feminvest grundades av Ingmar Rentzhog och har drivits av flera projektledare. Sedan januari 2020 är det ett eget bolag och vd för bolaget är Michaela Berglund. Det senaste tillskottet hos Feminvest är Rebecca Mboge, Rebecca arbetar främst med Marknadsföringen samt innehållsproduktionen. Tillsammans arbetar de med Feminvests ambition, att utbilda och inpirera runt investeringar och entreprenörskap.


Programledare; Hampus Rebjö


Framtidsbolagen presenteras av Finanstid, finansnyheter om alternativa investeringar.


Foto: Sean Lewthwaite


Disclaimer:


Framtidsbolagen bedriver inte tillståndspliktig verksamhet. Framtidsbolagen är inte ansvariga för eventuella investeringsbeslut pga information som framkommer i podcasten.

More Episodes

4/19/2022

Lyckas med din rekrytering - Happyr, Lennart Engelhardt

Season 1, Ep. 31
Hur kommer det sig att 68 % av alla nyrekryteringar avslutas inom 18 månader? Ekonomiskt räknar man med att en felrekrytering kostar företaget uppemot 1 miljon kronor, och där den psykiska påfrestningen även den kan bli väldigt hög. Men hur ska man som företag egentligen vända trenden och börja rekrytera rätt?I dagens avsnitt träffar programledare Hampus Rebjö, Lennart Engelhardt från Happyr, som har utvecklat en effektiv matchningsteknik mellan företag och arbetssökande. För att lyckas med rekryteringen använder sig bland annat Happyr av ai-baserade personlighetstester. Testerna fokuserar på vem den arbetssökande är snarare än vad som står på CV:t. Happyrs rekryteringsprocess är också fördomsfri, för att på så vis nå de bäst lämpade kandidaterna oberoende av kön, ålder och namn. Lennart beskriver Happyrs metod som ett samarbete mellan digitalisering kopplat till mänsklig intelligens. Ta del av detta mycket intressanta poddsamtal om hur du kan lyckas med din rekrytering.Det här är den 5:e delen av totalt 6 avsnitt i Syncro Group serien, där Hampus Rebjö träffar de olika bolagen som ingår i det börsnoterade bolaget Syncro Group.Programledare; Hampus RebjöFramtidsbolagen presenteras av Finanstid, finansnyheter om alternativa investeringar.Disclaimer:Framtidsbolagen bedriver inte tillståndspliktig verksamhet. Framtidsbolagen är inte ansvariga för eventuella investeringsbeslut pga information som framkommer i podcasten.