Share

cover art for Fakturera utan företag - Gigger, Babak Ashti

Framtidsbolagen

Fakturera utan företag - Gigger, Babak Ashti

Season 1, Ep. 37

Denna vecka träffar Framtidsbolagens programledare Hampus Rebjö, Babak Ashti från Gigger AB. Gigger är det bolag som lade grunden till det noterade konglomeratet Syncro Group. I detta avsnitt som är det femte i ordningen där vi träffar de olika affärsområdena inom Syncro Group, får vi höra om Giggers tjänst som inte bara sköter administrationen, fakturering och hantering av giggarlöner utan även är en marknadsplats där giggare och uppdragsgivare möts.

Babak berättar också om styrkan med att ingå i Syncro Group och om hur varje affärsområde är viktigt för helheten.

Vi närmar oss sluttampen av genomgången av de ingående enheterna i Syncro Group, missa inte detta avsnitt!

More episodes

View all episodes

 • 36. Development of Influencer Marketing - Pernille C Lotus Cube DK

  23:40
  Influencer Marketing är ett ord som passerat de flesta öron, men vad är det egentligen? De flesta vet nog ungefär att det handlar om människor med många följare som marknadsför företags produkter, men få vet nog vilket maskineri som finns där bakom. Från att ha varit en verksamhet där företaget självt erbjudit prylar för att marknadsföra till en gigantisk matchmaking-industri. Det har gått fort, oerhört fort och marknaden utvecklas varje vecka.Pernille har också medverkat i den danska TV-showen "Stories for millioner"Missa inte detta fantastiska avsnitt med influencer-marketing-pionjären Pernille C Lotus som idag driver ett av Syncro Groups koncernbolag CubeDK. Pernille berättar förutom hur bolaget fungerar även om bolagets naturliga tillhörighet till Syncro Group.
 • 35. Upptäck tillväxtbolagen - Option One, Vidar Brudvik

  23:46
  Att investera i högavkastande tillväxtbolag är en möjlighet som länge har varit förbehållen större investerare. Det vill investmentbolaget Option One ändra på när de nu genomför sin nyemission och bjuder in småsparare till att bli indirekta ägare i spännande tillväxtbolag som ännu inte nått allmänheten.Vidar Brudvik har varit aktiv i Option One i drygt ett år och är vd sedan november 2021. Han berättar att Option One befinner sig på en tillväxtresa och ska nu skala upp sin investeringsverksamhet. Därför genomför bolaget sin andra publika emission och erbjuder allmänheten att bli delägare.  Missa inte detta spännande avsnitt av Framtidsbolagen, Hampus Rebjö leder som vanligt showen med van hand och ställer de rätta frågorna.
 • 34. Förbättra konverteringsgraden för prenumerationstjänster - Waytobill, Magnus Bendelin

  51:11
  Waytobill är fintechbolaget som tar prenumerationsbetalningar online till en ny nivå. I det här avsnittet av Framtidsbolagen får vi höra Waytobills VD Magnus Bendelin berätta om sin resa tillsammans med medgrundaren Alejandro Pino, från en affärsidé till en pågående tillväxtresa med fokus på konverteringar.Magnus berättar om den ökade populariteten av prenumerationsföretag och som beskrivs som en megatrend. Hur Waytobill arbetar med hållbarhet och vart man hittar den bästa veganrestaurangen i Barcelona är andra ämnen som hinner avhandlas. I "tre annorlunda frågor" får vi bland annat veta hur en optimal söndag ser ut för Magnus. Missa inte detta spännande avsnitt av Framtidsbolagen!
 • 32. Äldreboenden som du själv vill bo i - Odalen Fastigheter, Alex Mabäcker

  56:31
  Odalen Fastigheter, ett bolag som sedan januari 2022 är en del av SBB i Norden och agerar som ett fristående dotterbolag med eget varumärke. Ett bolag som Strävar för rättvisa och som alltid har gjort det med en stor passion och ett starkt engagemang för att förbättra kvaliteten på våra äldreboenden och ta hand om Sveriges äldre generation.I detta avsnitt får vi träffa Alex Mabäcker som berättar allt om hur Odalen Fastigheter gick från en idé till en fulländad verksamhet med ett hjärta.Programledare; Hampus RebjöFramtidsbolagen presenteras av Finanstid, finansnyheter om alternativa investeringar.Disclaimer:Framtidsbolagen bedriver inte tillståndspliktig verksamhet. Framtidsbolagen är inte ansvariga för eventuella investeringsbeslut pga information som framkommer i podcasten.
 • 31. Lyckas med din rekrytering - Happyr, Lennart Engelhardt

  01:20:25
  Hur kommer det sig att 68 % av alla nyrekryteringar avslutas inom 18 månader? Ekonomiskt räknar man med att en felrekrytering kostar företaget uppemot 1 miljon kronor, och där den psykiska påfrestningen även den kan bli väldigt hög. Men hur ska man som företag egentligen vända trenden och börja rekrytera rätt?I dagens avsnitt träffar programledare Hampus Rebjö, Lennart Engelhardt från Happyr, som har utvecklat en effektiv matchningsteknik mellan företag och arbetssökande. För att lyckas med rekryteringen använder sig bland annat Happyr av ai-baserade personlighetstester. Testerna fokuserar på vem den arbetssökande är snarare än vad som står på CV:t. Happyrs rekryteringsprocess är också fördomsfri, för att på så vis nå de bäst lämpade kandidaterna oberoende av kön, ålder och namn. Lennart beskriver Happyrs metod som ett samarbete mellan digitalisering kopplat till mänsklig intelligens. Ta del av detta mycket intressanta poddsamtal om hur du kan lyckas med din rekrytering.Det här är den 5:e delen av totalt 6 avsnitt i Syncro Group serien, där Hampus Rebjö träffar de olika bolagen som ingår i det börsnoterade bolaget Syncro Group.Programledare; Hampus RebjöFramtidsbolagen presenteras av Finanstid, finansnyheter om alternativa investeringar.Disclaimer:Framtidsbolagen bedriver inte tillståndspliktig verksamhet. Framtidsbolagen är inte ansvariga för eventuella investeringsbeslut pga information som framkommer i podcasten.
 • 30. Lär känna ditt varumärke och väx din affär - Expresso Group, Karin Wallström Nordén

  50:16
  Del 4 av 6 är äntligen här av Syncro Group serien.I detta avsnitt får Hampus sätta sig ner och prata med ingen annan än Karin Wallström Nordén som är en av medlemmarna i Syncro Groups styrelse. Vad gör egentligen en styrelsemedlem och vad är deras uppgifter? Allt detta och mycket mer får vi svar på i dagens avsnitt av Framtidsbolagen, samtidigt berättar Karin om sitt egna bolag Expresso Group som grundades från ren passion. Programledare; Hampus RebjöFramtidsbolagen presenteras av Finanstid, finansnyheter om alternativa investeringar.Disclaimer:Framtidsbolagen bedriver inte tillståndspliktig verksamhet. Framtidsbolagen är inte ansvariga för eventuella investeringsbeslut pga information som framkommer i podcasten.
 • 29. Klimatnytta Genom Hållbart Skogsbruk - Skogsfond Baltikum, Carl Olén

  53:25
  I detta avsnitt besöker Carl Olén, vd för Skogsfond Baltikum som jobbar med att förvärva skog i Lettland samt Litauen, Framtidsbolagen podcast.I avsnittet pratas det bland annat om, skogens klimatnytta och varför trädslaget Björk har en komplett annorlunda status i Baltikum än i Sverige vilket skapar ekonomiska fördelar. Detta och mycket mer kan du lyssna på i det senaste avsnittet av Framtidsbolagen.Programledare; Hampus RebjöFramtidsbolagen presenteras av Finanstid, finansnyheter om alternativa investeringar.Disclaimer:Framtidsbolagen bedriver inte tillståndspliktig verksamhet. Framtidsbolagen är inte ansvariga för eventuella investeringsbeslut pga information som framkommer i podcasten.
 • 28. Länken Mellan Influencers & Företag - Cube, Olof Lindblom

  58:11
  Del 3 av 6 är nu ute av Syncro Group serien, där vi får veta mer om bolagen som ingår i Syncro Group.I detta avsnitt träffar Hampus Rebjö bolaget Cube och deras vd Olof Lindblom, där vi får veta mer om hur man som bolag är en länk mellan influencers och företag precis som Cube är och vad det innebär. Utöver de intressanta dialogerna som framkommer i avsnittet, bjuder även Olof på något extra när han berättar vilken social plattform han tror på framöver.Programledare; Hampus RebjöFramtidsbolagen presenteras av Finanstid, finansnyheter om alternativa investeringar.Disclaimer:Framtidsbolagen bedriver inte tillståndspliktig verksamhet. Framtidsbolagen är inte ansvariga för eventuella investeringsbeslut pga information som framkommer i podcasten.