Share

cover art for Sebastian Mamaj: Hvordan fotografere ultraløp

Fotopodden

Sebastian Mamaj: Hvordan fotografere ultraløp

Season 5, Ep. 18

Sebastian “Seb” Mamaj, started his adventure with photography in high school. He took his first "conscious" photos in the Austrian Alps at that time. This foreshadowed his later fascination with mountain and outdoors photography. Later he found his new passion: ultra running. He moved to Norway (where he currently resides) and he decided to combine his two great loves into one. He is presently an ambassador at Salomon. Sebastian's latest photos appeared in Skyrunning World Series, BBC, The North Face and Bergzeit.at.

More episodes

View all episodes

  • 6. Noah Gylver om å fotografere døden

    48:23
    Hva gjør du når du som tenåring får vite at faren din har uhelbredelig kreft?Noah Gylver begynte på et fotoprosjekt for å dokumentere sykdommen, håndtere egne følelser og for å nærme seg situasjonen med litt avstand gjennom kameraet. Tilbake sitter han med kanskje det viktigste prosjektet han noen gang vil jobbe med, og en god måte å håndtere sorgen på.
  • 5. Frode Delbekk om fotoprosjektet Blue

    31:15
    Vår gode kollega Frode Delbekk er gjest i ukens episode hvor han forteller om sitt personlige fotoprosjekt Blue. Dette fotoprosjektet er en reise - både i fortid og nåtid. Hvem er jeg og hvordan er mitt indre rom? Når vi vårt indre rom?
  • 4. Fotograf Johnny Haglund

    54:53
    Johnny Haglund har flere internasjonale priser for bilder opp gjennom årene, og frem til i dag har arbeidet ført han til mer enn 90 land. Han er Canon Nordic Norway-fotograf og jobber mest med dokumentar- og reisefotografering.Grenseløs podcast: https://open.spotify.com/show/2oRsJT40UhCSG5MgMMhHOA?si=517c930dc6404717
  • 3. Ronny Larsen om å fotografere portretter av ukrainske flyktninger i Norge

    01:02:42
    Ronny Larsen har portrettert ukrainske flyktninger i Norge, rått og usminket, for å rette oppmerksomheten mot de menneskelige tragediene som utspiller seg, selv etter at flyktningene er trygge fra krigen. De bærer fortsatt på traumer, angst og frykt for hvordan det skal gå med framtida og med nære slektninger som måtte bli igjen. Vi har snakket med Ronny om hva dette gjør med flyktningene, hva det gjør med ham som fotograf, hvorfor han har valgt å gjøre det på den måten han har, og det meste annet som er relevant for prosjektet hans.
  • 2. Regissør Frøydis Moe

    42:36
    Vi har fått besøk i studio i dag av en som har vært med oss før, regissør Frøydis Fossli Moe, som er aktuell med sin debutfilm Fuckings Bygda på Oslo Pix på Vega Scene 31. August: https://www.oslopix.no/no/film/2023/tilbake-dit
  • 1. Tine Skjelstad fra OSVK

    36:02
    Tine Skjelstad fra OSVK tar turen innom studioet vårt. OSVK er et opplæringskontor som utdanner unge og voksne til flinke fagfolk innen mediebedrifter og grafisk bransje.Programleder: Erik Faarlund
  • 24. Når tar K.I. over jobben vår?

    49:47
    Thomas og Erik snakker om K.I., hva den kan gjøre for fotografer, hvordan den kan påvirke jobben til fotografer, hva den kan ha å si for samfunnet og om vi bør være bekymret for det.
  • 23. Dokumentarfilmfotograf Anton Ligaarden

    01:09:05
    Da Per Arvid bestemmer seg for å fortelle om overgrepene han ble utsatt for som barn, kontakter han barndomsvennen Anton. De neste seks årene følger Anton Per Arvid og samboeren med kamera mens de står i sitt livs verste storm. I denne episoden forteller han om dokumentarfilmen Forglemmegei og den 6 år lange reisen for å fullføre prosjektet.Dokumentar: Forglemmegeihttps://www.aftenposten.no/video/i/nQMqwJ/dokumentar-forglemmegei
  • 22. Morten Krogvold

    01:04:54
    Morten Krogvold er vel den eneste kjendisfotografen i Norge i betydningen at han er kjent blant folk flest. Han har vært programleder på NRK, fotografert både norske og internasjonalt stor navn, blitt utnevnt til ridder av 1 klasse av St. Olavs orden og hatt utstillinger på annet hvert nes i Norge og i utallige utland. Merittlisten er lengre enn vi kan nevne her. Men det som gjør ham mest interessant er alle hans betraktninger rundt foto, kunst, samfunn og hva det hele betyr, både for en fotograf og for de som kommer i kontakt med det. Vi snakker også om hvordan han tar bilder, hvordan han forbereder seg og bruker tid på å bli kjent med personen han skal fotografere. Eller hva han gjør når han for eksempel får 15 minutter til å fotografere Nelson Mandela, og ikke rekker å bli kjent med ham.