Share

cover art for Oslo Negativ

Fotopodden

Oslo Negativ

Season 4, Ep. 11

Oslo Negativ ble omtalt som det første store samarbeidet blant Oslo-galleriene: Under overskriften RIKDOM - makt, mangfold og kontraster vil vi igjen invitere til et slikt vinn-vinn samarbeid.


Oslo Negativ åpner 23. september og vil holde åpent i fire helger frem til 16. oktober.


http://www.oslonegativ.no/

More episodes

View all episodes

 • 5. Frode Delbekk om fotoprosjektet Blue

  31:15
  Vår gode kollega Frode Delbekk er gjest i ukens episode hvor han forteller om sitt personlige fotoprosjekt Blue. Dette fotoprosjektet er en reise - både i fortid og nåtid. Hvem er jeg og hvordan er mitt indre rom? Når vi vårt indre rom?
 • 4. Fotograf Johnny Haglund

  54:53
  Johnny Haglund har flere internasjonale priser for bilder opp gjennom årene, og frem til i dag har arbeidet ført han til mer enn 90 land. Han er Canon Nordic Norway-fotograf og jobber mest med dokumentar- og reisefotografering.Grenseløs podcast: https://open.spotify.com/show/2oRsJT40UhCSG5MgMMhHOA?si=517c930dc6404717
 • 3. Ronny Larsen om å fotografere portretter av ukrainske flyktninger i Norge

  01:02:42
  Ronny Larsen har portrettert ukrainske flyktninger i Norge, rått og usminket, for å rette oppmerksomheten mot de menneskelige tragediene som utspiller seg, selv etter at flyktningene er trygge fra krigen. De bærer fortsatt på traumer, angst og frykt for hvordan det skal gå med framtida og med nære slektninger som måtte bli igjen. Vi har snakket med Ronny om hva dette gjør med flyktningene, hva det gjør med ham som fotograf, hvorfor han har valgt å gjøre det på den måten han har, og det meste annet som er relevant for prosjektet hans.
 • 2. Regissør Frøydis Moe

  42:36
  Vi har fått besøk i studio i dag av en som har vært med oss før, regissør Frøydis Fossli Moe, som er aktuell med sin debutfilm Fuckings Bygda på Oslo Pix på Vega Scene 31. August: https://www.oslopix.no/no/film/2023/tilbake-dit
 • 1. Tine Skjelstad fra OSVK

  36:02
  Tine Skjelstad fra OSVK tar turen innom studioet vårt. OSVK er et opplæringskontor som utdanner unge og voksne til flinke fagfolk innen mediebedrifter og grafisk bransje.Programleder: Erik Faarlund
 • 24. Når tar K.I. over jobben vår?

  49:47
  Thomas og Erik snakker om K.I., hva den kan gjøre for fotografer, hvordan den kan påvirke jobben til fotografer, hva den kan ha å si for samfunnet og om vi bør være bekymret for det.
 • 23. Dokumentarfilmfotograf Anton Ligaarden

  01:09:05
  Da Per Arvid bestemmer seg for å fortelle om overgrepene han ble utsatt for som barn, kontakter han barndomsvennen Anton. De neste seks årene følger Anton Per Arvid og samboeren med kamera mens de står i sitt livs verste storm. I denne episoden forteller han om dokumentarfilmen Forglemmegei og den 6 år lange reisen for å fullføre prosjektet.Dokumentar: Forglemmegeihttps://www.aftenposten.no/video/i/nQMqwJ/dokumentar-forglemmegei
 • 22. Morten Krogvold

  01:04:54
  Morten Krogvold er vel den eneste kjendisfotografen i Norge i betydningen at han er kjent blant folk flest. Han har vært programleder på NRK, fotografert både norske og internasjonalt stor navn, blitt utnevnt til ridder av 1 klasse av St. Olavs orden og hatt utstillinger på annet hvert nes i Norge og i utallige utland. Merittlisten er lengre enn vi kan nevne her. Men det som gjør ham mest interessant er alle hans betraktninger rundt foto, kunst, samfunn og hva det hele betyr, både for en fotograf og for de som kommer i kontakt med det. Vi snakker også om hvordan han tar bilder, hvordan han forbereder seg og bruker tid på å bli kjent med personen han skal fotografere. Eller hva han gjør når han for eksempel får 15 minutter til å fotografere Nelson Mandela, og ikke rekker å bli kjent med ham.
 • 21. Sivert Almvik fra Oslo SPC

  48:02
  Oslo SPC er et kollektiv av fotografer med base i Oslo. Det de har til felles er at de ønsker å vise verden Oslo og kunsten og stilen som er norsk gatefotografi: www.oslospc.comSivert Almvik er grunnleggeren av Oslo SPC og gjest i ukes episode av Fotopodden.