Fotopodden

Share

MIRAGE dokumentarfilmfestival

Season 3, Ep. 15

Vi har fått besøk av Racha og Egil som er med på å arrangere MIRAGE: Norges nye internasjonale festival og arena for "the art of the real", dedikert til dokumentarisk arbeid på tvers av kunstformer med et fokus på den kunstnerisk kreative kinodokumentaren.


http://www.mirage.no/


MIRAGE avholdes 24-26. september 2021 i på Vega Scene, Kunstnernes Hus Kino og MS Bjørvika i Oslo. Det blir visning av 21 håndplukkede dokumentarfilmer, film- og musikkopplevelser i samarbeid med Ultima Oslo Contemporary Music Fetival, nattkino, Slow Cinema Sunday og båtkino med konsert.


I tillegg vises MIRAGE på en rekke kinoer over hele landet gjennom et samarbeid med Cinematekene og Filmklubbforbundet.


Programleder: Erik Faarlund

Musikk: Jakob Terjesønn Rypdal


Foto.no er i dag norges største nettsted for fotografi.

Vi har vært på nett siden 1996 og har over 100.000 registrerte medlemmer.

Hver måned har vi over 6 millioner sidevisninger.

7. desember 2016 lanserte vi nye Foto.no. Vi er stolte over å ha bygget Norges beste nettsted for fotoentusiaster og dette er nå videreført sammen med gründerne av FotoVideo. Vår entusiasme og enorme kunnskap om foto vil komme deg til gode.

Flere episoder

 • 21. Sivert Almvik fra Oslo SPC

  48:02
  Oslo SPC er et kollektiv av fotografer med base i Oslo. Det de har til felles er at de ønsker å vise verden Oslo og kunsten og stilen som er norsk gatefotografi: www.oslospc.comSivert Almvik er grunnleggeren av Oslo SPC og gjest i ukes episode av Fotopodden.
 • 20. Terje Bergesen

  43:36
  Terje Bergesen er en kunstfotograf fra Bergen for tiden aktuell med en utstllingen "Trær" i vår avdeling i Bergen som handler om enslige trær med personlighet. Terje har holdt på med dette prosjektet i over 15 år hvor han har vært på jakt etter trær som ligner på hverandre i form over landegrensene.
 • 19. Chris Thomas fra Sykkelaksjonen

  54:30
  Sykkelaksjonen 2023 består av 9 syklister, med en snittalder på 52 år. I løpet av 100 timer skal de tilbakelegge strekningen Nordkapp - Lindesnes på sykkelsetet. Det umulige er kun mulig gjennom pinlig nøyaktig planlegging og utallige treningstimer. For å engasjere flest mulig til å bidra underveis, samt få mest mulig eksponering, vil Sykkelaksjonen 2023 blir sendt som livestream under hele rekordforsøket. Ved hjelp av dagens gjest Chris Thomas Johansen som produsent av levende bilder og dekning døgnet rundt, skapes det en fantastisk ramme og et enormt engasjement under hele turen.
 • 18. Sebastian Mamaj: Hvordan fotografere ultraløp

  44:40
  Sebastian “Seb” Mamaj, started his adventure with photography in high school. He took his first "conscious" photos in the Austrian Alps at that time. This foreshadowed his later fascination with mountain and outdoors photography. Later he found his new passion: ultra running. He moved to Norway (where he currently resides) and he decided to combine his two great loves into one. He is presently an ambassador at Salomon. Sebastian's latest photos appeared in Skyrunning World Series, BBC, The North Face and Bergzeit.at.
 • 17. Dokumentarfotograf Morten Hvaal

  01:39:33
  Morten Hvaal er en internasjonalt anerkjent dokumentarfotograf. Han spesialiserer seg på konflikter og humanitære katastrofer, og har i nærmere 30 år levd og arbeidet med mennesker som forsøker å overleve de mest destruktive sidene av naturen og av menneskets natur.
 • 16. CMOS-brikken

  31:06
  CMOS-brikker brukes til både mikroprosessorer, minnebrikker og mye annet, men i digitalkameraer er de først og fremst kjent som brikka som registrerer lyset og gjør det om til elektriske signaler som kan behandles digitalt. Erik Faarlund har fått med seg sin gode kollega, Syver Aas-Bakke, og sammen diskuterer vi hva denne brikka gjør, hva CMOS er, hva som skiller den fra den tidlig mye brukte CCD-brikka. Det blir litt nerding, litt folkeopplysning og ellers mye moro.
 • 15. Boris Eldagsen - fotografi og kunstig intelligens

  01:00:05
  Boris Eldagsen sendte inn bilder til tre ulike konkurranser som ikke hadde retningslinjer som forbød KI-genererte bilder. I den mest prestisjetunge, Sony World Photography Award (SWPA), vant det ene bildet klassen Kreativitet. I de to andre konkurransene ble han nominert som finalist. Ironisk nok, har han deltatt i konkurranser med ekte fotografier utallige ganger tidligere, og aldri nådd opp.Mye kan tyde på at dette er et problematisk område for arrangøren, og at de ikke er klare for å diskutere det. Uansett er det et viktig tema som burde belyses. Boris Eldagsen valgte å ikke ta imot prisen, noe vi synes var modent gjort av ham. Men hva skjer i framtidige konkurranser. Snart vil det være umulig å skjelne et KI-generert bilde fra et fotografi. Det er stadig flere eksempler på at juryer heller ikke klarer det. Og hva er viktigst, at det er et kreativt verk skapt av et menneske, eller at det er et uttrykk som treffer oss på et eller annet plan?
 • 14. Undervannsfotograf Aleksander Nordahl

  01:01:09
  Aleksander Nordahl har i årevis vært en av Norges beste fotojournalister. Han jobbet i NTB fra 1992 til 1997, da han begynte i Dagbladet. Nordahl jobber for tiden i Dagens Næringsliv og er også en Marelux-ambassadør.
 • 13. Aleksander og Johanne fra Narrativ

  37:44
  Narrativ er et kreativt byrå basert her i Oslo som har gjennomgått en kraftig vekst de siste årene - i dag har vi fått besøk av Alexander og Johanne fra Narrativ og vi skal diskutere litt markedsføring, filmproduksjon, TikTok, AI og hvordan de føler fremtiden innenfor markedsføring blir seende ut.