Fotopodden

del

De store 3: Sony A1, Canon R3 & Nikon Z9

Season 3, Ep. 8

Det har kommet og er annonsert at det kommer toppmodeller fra de store kameramerkene. Sony har kommet med sin A1, Canon har annonsert R3 og Nikon kommer med sin Z9. I denne episoden prater vi fritt rundt disse tre flaggskipene - hva blir spesifikasjonene på Canon R3 og Nikon Z9 og hva er tilbakemeldingene fra de som har testet Sony A1? Hva er de store forskjellene mellom kameraene og når skal du velge det ene framfor det andre?


Fotopodden er en podcast fra Foto.no hvor vi snakker om alt innenfor fotografi, vi intervjuer interessante fotografer, regissører og alle andre kreative mennesker. Podcasten er drevet av og er med ansatte fra Foto.no - Våre ansatte sitter kollektivt på masse, masse kunnskap og vårt mål med denne podcasten er å dele den kunnskapen med dere!


Hvis du gjennom episoden hører noe du vil vite mer om, tenker du ønsker å stille flere spørsmål rundt, så ta kontakt med oss. Vi er tilgjengelig i butikkene våres på Skøyen og Barcode i Oslo, på vår nettside og på Facebook og Instagram - På Instagram heter vi Fotodotno - følg oss gjerne der for mer innhold og inspirasjon rundt fotografi.


Programledere: Thomas Brun og Erik Faarlund


Musikk: Jakob Terjesønn Rypdal

Flere episoder

8/25/2021

Fotografiets fødselsdag med Isidor Åstrøm

Season 3, Ep. 14
Spenningen var nok til å ta og føle på i det Franske Vitenskapsakademiet den 19. august 1839. Arago (som jeg presenterte i innlegget om Bayard) stod på talestolen for å røpe detaljene i Daguerres sensasjonelle oppfinnelse. Ventetiden hadde vært ulidelig lang for de nysgjerrige tilhørerne i salen. Den kloke og taktiske Arago hadde allerede et halvt år i forveien fremvist resultatene, men detaljene i prosessen måtte vente. På denne sommerdagen skulle endelig eliten av Franske vitenskapsmenn få vite hvordan et bilde kunne fanges og bevares for fremtiden.Tekst fra: isidoraastrom.blogspot.comVi ønsker Isidor Åstrøm tilbake i studio for å snakke om fotografiets fødselsdag og fotografiets opprinnelse.Program:(00:00) - Frankrike i 1839(05:56) - Kamera obscura(11:35) - Joseph Nicéphore Niépce og hvordan han tok det første fotografiet(28:34) - Niépce møter Daguerre(29:47) - Hvem var Daguerre?(32:53) - Niépce og Daguerre utvikler fotografiske prosesser(40:19) - Daguerre og det knuste termometeret(43:05) - 19. August 1839 - Daguerreotypi blir presentert til verden(55:38) - Daguerreotypi ble stadig bedre(01:03:15) - Frederick Scott Archer og våtplaten(01:05:38) - Hippolyte Bayard sin fotoprosess(01:17:38) - Hvordan feire fotografiets dag(01:19:40) - Ukens anbefaling: HistoriepoddenLinker for mer info:https://photo-museum.orghttp://isidoraastrom.blogspot.com/2011/02/henry-fox-talbot-en-god-nummer-to.htmlhttp://isidoraastrom.blogspot.com/2011/02/hippolyte-bayard-historien-om.htmlhttp://www.midley.co.ukProgramleder: Thomas BrunMusikk: Jakob Terjesønn RypdalFoto.no er i dag norges største nettsted for fotografi.Vi har vært på nett siden 1996 og har over 100.000 registrerte medlemmer.Hver måned har vi over 6 millioner sidevisninger.7. desember 2016 lanserte vi nye Foto.no. Vi er stolte over å ha bygget Norges beste nettsted for fotoentusiaster og dette er nå videreført sammen med gründerne av FotoVideo. Vår entusiasme og enorme kunnskap om foto vil komme deg til gode.