Share

cover art for Nye donasjoner på plass i Ukraina - når starter våroffensiven?

Forsvarspodden

Nye donasjoner på plass i Ukraina - når starter våroffensiven?

Season 2, Ep. 16

Ukraina har fått stridsvogner, kampfly og annet utstyr fra Vesten. De norske stridsvognene er nå på plass og i Polen har ukrainsk personell har fått opplæring i hvordan vognene skal betjenes. Hør oberstløytnant Palle Ydstebø om våroffensiven i Ukraina.

More episodes

View all episodes

 • 11. LIVE! Forsvarssjefen om mediestormen

  31:10
  Under Forsvarets lederkonferanse Modig Ledelse spilte vi i Forsvarspodden inn to episoder med publikum i salen. I denne episoden intervjues forsvarssjef Eirik Kristoffersen om hvordan det er å stå i en mediestorm av negative saker om Forsvaret. 
 • 10. - Russland driver påvirkningsoperasjoner i Finnmark

  28:59
  Russland kartlegger norsk infrastruktur, jammer GPS-signaler og driver påvirkningsoperasjoner i Øst-Finnmark, sier redaktør i Barents Observer, Thomas Nilsen, til Forsvarspodden. Hvordan ser Forsvaret på denne situasjonen? Hør Nilsens observasjoner og PST og Forsvarets syn på disse gråsoneoperasjonene i dagens episode av Forsvarspodden.
 • 9. Norske FN-soldater i krigsherjet Midtøsten

  18:41
  Akkurat nå jobber 14 norske FN-observatører i Midtøsten. De siste ukene har de stadig måttet gå i bombe-sheltere. Oberstløytnant Frits Atle Andersen er sjef for observatørstyrken i Libanon, hør han fortelle om hvordan de utfører arbeidet midt i en krigssituasjon.
 • 8. Forsvaret rydder tusenvis av granater i norsk natur

  18:59
  Rundt omkring i Norge ligger det fremdeles tonnevis med udetonerte eksplosiver, og hvert år rykker Forsvaret ut mellom 400 og 500 ganger for fjerne denne ammunisjonen. Det er mer enn ett oppdrag om dagen. Bli med eksplosivrydderne til Raufoss der vi skal grave frem og sprenge gamle granater.
 • 7. Ukraina er verdens mest minelagte land - Norge trener mineryddere

  17:26
  Ukraina er nå verdens mest minelagte land med flere miner enn i Afghanistan og Syria. Norge deltar i opptreningen av ukrainske mineryddere i Litauen. Det vil ta mange år å rydde minene fra de områdene som nå er minelagt og minene terroriserer sivilbefolkningen og utgjør en stor fare for barn.
 • 6. En natt med Heimevernet

  14:20
  Heimevernet har nylig fått hundre millioner i ekstra bevilgninger. Halvparten av dem skal gå til enda flere øvelser i Norges byer. Forrige uke inntok 3000 heimevernssoldater Oslo og omegn. Forsvarspodden ble med dem på øvelse en natt. - Vi gjør byen tryggere, sier sjef for Heimevernet, generalmajor Frode Ommundsen. Hør hvordan i dagens episode.
 • 5. Hva skal NATOs forsvarssjefer snakke om i Oslo?

  15:30
  Denne helgen møtes alle NATOs forsvarssjefer til konferanse i Oslo. Dette er første gang Norge er alene om å være vertskap for denne årlige konferansen for militærkomitéen. Men hva skal de snakke om? For å svare på dét har Forsvarspodden fått besøk av viseadmiral og sjef for Militærmisjonen i Brussel, Louise Kathrine Dedichen.
 • 4. Dronene kommer. Men hvilke har vi i Norge?

  19:35
  Droner er i ferd med å bli et av de viktigste våpnene i krigføringen i Ukraina. Norge produserer også droner, men hva kan de gjøre og hvordan er det norske forsvaret rigget for en eventuell dronekrig? I denne episoden av Forsvarspodden hører du Olav Rune Nummedal, forsker ved Forsvarets Forskningsinstitutt og Harald Høiback, filosof og historiker ved Forsvarsmuseet. I tillegg får du bli med til Rygge flystasjon, hvor Forsvaret trener med droner.
 • 3. Sverre Diesen: - Russland verver til nye private styrker

  21:35
  I Russland pågår det en voldsom verving til nye private styrker for å erstatte Wagner-gruppen i Ukraina, sier tidligere forsvarssjef Sverre Diesen i dagens episode av Forsvarspodden. Hvor står krigen nå og hva får donasjonene av F-16 jagerfly fra Danmark og Nederland å si for krigføringen?