Share

Våre historier

I denne podkasten kommer du tettere på norske soldater enn noen gang.


Latest episode

 • 3. Gateslaget i Caglavica (3:3)

  32:04
  Mørbanket og slitne kommer de norske soldatene tilbake til Camp Lebane. Før de rekker å summe seg, lander et helikopter fra KFOR-ledelsen med et nytt oppdrag. Etterretningen sier at om lag tretti bevæpna menn har forskanset seg i et hus og skyter mot sivile og en fransk styrke. Oppdraget som blir gitt den norske styrken, er å ta seg inn i huset og pågripe mennene.

More episodes

View all episodes

 • 2. Gateslaget i Caglavica (2:3)

  37:41
  12 000 kosovo-albanske demonstranter kjemper for å komme seg inn i den lille, kosovo-serbiske enklaven Caglavica. Den norske skjoldborgen på 200 soldater får stanset folkemassen, men får nå alt hatet rettet mot seg. Det hagler med stein, jernstenger og molotovcocktails. Plutselig kommer en lastebil imot dem, og en lagfører må trekke pistolen.
 • 1. Gateslaget i Caglavica (1:3)

  40:13
  Sommeren 2003 drar 19 år gamle Thomas inn i førstegangstjeneste. Han har også sagt ja til et ekstra år i den internasjonale operasjonen i Kosovo. Etter en rolig periode koker det plutselig over i konflikten mellom kosovo-albanere og kosovo-serbere, og Thomas og de andre soldatene kler på seg det tykkeste verneutstyret, køller og skjold, og setter seg inn i de pansrede SISU-kjøretøyene.
 • Ny sesong kommer onsdag 10. april!

  01:09
  Onsdag 17. mars 2004 går alarmen i Lebane leir i Kosovo. Der sitter unge, norske soldater og spiser lunsj, i et land de trodde ble stadig mer fredelig. Når de tar på seg utstyret og setter seg inn i de pansrede kjøretøyene, aner de ikke at de gjennom de neste to døgnene skal kjempe mot 12 000 voldelige demonstranter.Kommer onsdag 10. april 2024.
 • 3. Skredet på Jan Mayen (3:3)

  44:34
  På Jan Mayen har alarmen gått og vinterbesetningen på Forsvarets stasjon rykker ut for å redde de tre kollegene sine. Det eneste de vet er at Kai, Robin og Bjørg har ligget under snøen i flere timer.
 • 2. Skredet på Jan Mayen (2:3)

  49:48
  Kai er levende begravd i snøen. Han klarer ikke å puste ordentlig. Ingen har fått med seg at det har gått et skred. Han vet at hans eneste sjanse for å overleve er å få frem radioen fra sekken, men alt han kan bevege er fingertuppene.
 • 1. Skredet på Jan Mayen (1:3)

  46:06
  En lørdag, sent i januar 2021, på den forblåste øya Jan Mayen, er Bjørg, Robin og Kai ute på treningstur over fjellet Borga. På veien hjem blir underlaget brått revet vekk under føttene deres og enorme snømasser river dem med seg. Når skredet stopper er alle spor etter dem hvisket ut.