Share

Første gang i tjeneste

Hvordan er egentlig livet i Forsvaret? Bli med de to vernepliktige Alfred og Halvard gjennom førstegangstjenesten, der de besøker sesjon, rekruttskolen og mange ulike tjenestesteder i Norge.


Latest episode

More episodes

View all episodes

 • 5. Første gang i tjeneste 5 - Vakt og sikring

  14:31
  Alfred og Halvard blir med på oppdrag med vakt og sikring på Ørland. Der passer soldatene på kampflyet F-35. De blir med på masse forskjellig og Alfred blir ekstra gira når han får kjøre pansret IVECO (bil).
 • 4. Første gang i tjeneste 4 - Lærlinger

  11:04
  I fjerde episode besøker Alfred og Halvard lærlinger i Forsvaret. Hva med å mekke på kampflyet F-35, eller seile på fregatt? Som lærling kan du gjøre dette og mye, mye mer!
 • 3. Første gang i tjeneste 3 - Grensejegerne

  13:25
  I tredje episode besøker Alfred og Halvard Norges grense mot Russland og Garnisonen i Sør-Varanger (GSV). Bli med på patrulje med grensejegerne, som har en av Norges tøffeste førstegangstjenester!
 • 2. Første gang i tjeneste 2 - Rekrutten (2:2)

  12:08
  Alfred og Halvard er på rekruttskolen og nå skal de ut i felten, som er at rekruttene skal være ute i naturen for å lære å bli soldater. Rekrutten er en opplæringsperiode før man skal ut på sitt eget tjenestested i førstegangstjenesten. Her lærer man å bli soldat, bruke våpen, være ute i felt og mye annet man trenger for resten av tjenesten.
 • 2. Første gang i tjeneste 2 - Rekrutten (1:2)

  09:23
  Alfred og Halvard er på rekruttskolen. Rekrutten er en opplæringsperiode før man skal ut på sitt eget tjenestested i førstegangstjenesten. Her lærer man å bli soldat, bruke våpen, være ute i felt og mye annet man trenger for resten av tjenesten.
 • Første gang i tjeneste 1 - Sesjon

  05:50
  Alfred og Halvard er på sesjon. Sesjon er første møte med Forsvaret og her skal man gjennom ulike tester og en samtale for å avgjøre om du skal i førstegangstjeneste og hvor du i så fall skal tjenestegjøre.