Share

cover art for Du skal ikke dø i dag (3:8)

Forhandlinger på liv og død

Du skal ikke dø i dag (3:8)

Season 1, Ep. 3

«Jeg ringer deg fordi jeg ønsker å hjelpe deg og finne ut av hvordan vi kan få ting til å bli bedre for deg. Det er derfor jeg ringer. Jeg ringer ikke for å ta deg. Det er ikke derfor politi ringer og vil prate med deg.»

Politiet har fått en melding om en jente som har rømt fra sykehuset og ønsker å ta livet sitt. Hun befinner seg på et toalett, på et kjøpesenter, et sted på Østlandet.

Mens mange leter, får forhandleren Kathrine tak i jenta på telefon.

More episodes

View all episodes

 • 8. Mannen bak gardinen (8:8)

  35:16
  En mann i 30-årene knivstikker to tenåringer. En av dem ble påført flere stikkskader og ble alvorlig skadet.Gjerningsmannen flykter hjem og låser seg inne. Krise- og gisselforhandlerne Kathrine og Lasse må få han til å overgi seg uten at han skader flere 
 • 7. Veteranen (7:8)

  33:10
  2. juledag ringer krigsveteran Simen 113 og sier at han skal ta sitt eget liv, og hvis politiet eller ambulansen kommer vil han angripe dem med motorsag og balltre.Simen blir arrestert og tvangsinnlagt.17 timer etter han utskrevet.Halvparten av oppdragene til politiets krise- og gisselforhandlere handler om psykiatri.
 • 6. Mannen i heisekranen (6:8)

  32:17
  Krise- og gisselforhandleren Lasse har opplevd mye i karrieren som politiforhandler, men dette oppdraget glemmer han aldri.Da han skulle redde livet til noen 60 meter over bakken.
 • 5. Damen med kniven (5:8)

  25:46
  Politiet har fått en melding om en psykotisk kvinne, som truer med en stor kniv. Krise- og gisselforhandlerne Jon og Magnus må få kvinnen til å overgi seg.
 • 4. Samtaler med en terrorist (4:8)

  01:17:30
  Tidlig på morgenen ringer telefonen i vaktsentralen, på Statoils kontor i Stavanger. Den kommer fra gassanlegget i In Amenas i Algerie. Han som ringer sier han har tatt mange norske gisler. Hør hvordan Even forhandlet med gisseltagerne i In Amenas.
 • 2. Gisselet på rom 476 (2:8)

  34:23
  Studenten og vaskehjelpen Michael blir tatt som gissel på et hotellrom, midt i Oslo sentrum. Han blir bundet og får tape over munnen. Gisseltakeren truer ham på livet og sier at han har plassert bomber ut i byen. Hva gjør det med en når en mister helt kontroll over sitt eget liv? Hør Michaels side av historien.
 • 1. Gisseltageren på rom 476 (1:8)

  35:37
  På Royal Christiania hotell i Oslo har det blitt levert inn en lapp i resepsjonen. På lappen står det "Jeg skal ha en forhandler. Jeg har plassert ut bomber i Oslo sentrum. Og jeg har et gissel på rommet mitt.
 • Teaser - Forhandlinger på liv og død

  00:51
  Ved terror, gisseltaking eller selvmordsforsøk er oppgaven deres å redde liv.De snakker mennesker ned fra vinduskarmer og hustak. De får kvinner og menn til å legge fra seg kniver og hagler. Og det er de som forhandler med terrorister og gisseltakere. Jon, Monika, Ola og de andre krise- og gisselforhandlerne har utallige historier å fortelle – de fleste har ingen hørt, før nå. Hør Dagens Næringslivs nye podkast, Forhandlinger på liv og død.  Premiere 12. september 2022