Share

cover art for Sandefjord kommune

Før alarmen går

Sandefjord kommune

Season 1, Ep. 10

Hva kan kommunene lære av hverandre? I ukens episode får du et innblikk i hvordan Sandefjord kommune jobber med IT-sikkerhet. Her er vi innom temaer som zero trust, maskinlæring og hvordan erfaringer kan deles mellom norske kommuner.


Denne episodenes gjest er Sondre Andersen, IT sjef Sandefjord kommune

Programleder er Thomas Tømmernes, Head of IT-Security Atea Norge

More episodes

View all episodes

 • 15. Live fra Kristiansand: – Sett multifaktor på absolutt alt!

  40:04
  Ukens episode er en liveutgave fra Kristiansand. Med seg på scenen har Thomas ansvarlig for digital sikkerhet i Sparebanken Sør, Åsmund Myklevoll og Vegard Kjerstad fra Atea. De tar for seg dagens sikkerhetssituasjon, hvordan man bygger sikkerhetskultur internt og hvordan man kan teste at de sikkerhetsmekanismene man har på plass faktisk fungerer.Gjester i denne ukens episode er Åsmund Myklevoll, CISO i Sparebanken Sør og Vegard Kjerstad, Head of IRT Atea Norge.Programleder er Thomas Tømmernes, Head of IT-Security Atea Norge.
 • 14. Når uhellet er ute og angriperne er inne

  30:56
  Eyvind Røst og Helge Kveseth fra Rubrik gjester podcasten for å gi oss IT-sikkerhet fra et litt annerledes perspektiv. De snakker om dagens trusselbilde, og hvordan det at man har gjort personvernet sterkere både er en bra ting, men også potensielt en gavepakke til angriperne. Eyvind og Helge forteller også om hvordan man kan forberede seg på angrep, og forklarer hvordan Rubriks øvelse «Save the data» kan hjelpe bedrifter med å øve på hva man skal gjøre når uhellet først er ute. Gjester i denne ukens episode er Eyvind Røst, Sales Engineer i Rubrik og Helge Kveseth, Sr. Sales Engineer i Rubrik.Programleder er som vanlig Thomas Tømmernes, Head of IT-Security Atea Norge.
 • 13. Stortingsrepresentant Ingunn Foss (H): – Det har aldri vært så usikkert i min levetid

  31:09
  Ukens gjest er stortingsrepresentant Ingunn Foss (H). I løpet av sine ti år på Stortinget har hun på nært hold sett hvordan IT-sikkerhet blir en stadig viktigere del av hverdagen også på Stortinget. I denne episoden forteller hun om hvordan hun ser situasjonen i dag, hvordan den har endret seg etter at krigen i Ukraina brøt ut, hvor god beredskapen vår er og ikke minst hvorfor hun mener det er helt avgjørende med et samarbeid mellom offentlig og privat sektor. Gjest i denne ukens episode er Ingunn Hoff, stortingsrepresentant (H).Programleder er Thomas Tømmernes, Head of IT-Security Atea Norge.
 • 12. Beredskapsrådet for kunnskapssektoren

  23:47
  I 2017 ble Beredskapsrådet for kunnskapssektoren oppnevnt av Kunnskapsdepartementet. Beredskapsrådet skal sikre at utdanningsinstitusjonene våre opparbeider seg nok kunnskap om sikkerhet og beredskap. Dagens gjest er Head of risk and compliance i Noroff konsernet Ernst Sundt, som er blant de involverte i Beredskapsrådet. Han forteller mer om hvordan rådet jobber, og hvorfor det er er så viktig. Gjest i denne ukens episode er Ernst Sundt, Head of risk and compliance i Noroff konsernetProgramleder er Thomas Tømmernes, Head of IT-Security Atea Norge.
 • 11. Datatilsynet: – Slik kartlegger vi modenheten i norske kommuner

  30:06
  Ukens gjest er senioringeniør i Datatilsynet, Eirik Gulbrandsen. Han forteller om hvordan Datatilsynet jobber, hva som er de største utfordringene de ser, og om sitt siste prosjekt, der han er med i en gruppe som kartlegger modenheten i norske kommuner når det kommer til informasjonssikkerhet. Gjest i denne ukens episode er Eirik Gulbrandsen, senioringeniør i DatatilsynetProgramleder er Thomas Tømmernes, Head of IT-Security Atea Norge.
 • 10. Fremtidens IT-sikkerhetseksperter

  25:20
  Denne ukens gjester har ganske ulike bakgrunner, men én viktig ting til felles – de er begge graduates i Atea. Hanne Eskeland Forsberg og Aurora Lucie Henriksen har tatt turen til studio for å fortelle om sin vei inn i IT-sikkerhetsbransjen, hvordan den første tiden i Atea har vært og hvordan de ser på veien videre.Gjester i denne episoden er Hanne Eskeland Forsberg, Graduate IT-sikkerhet, Atea Norge og Aurora Lucie Henriksen, Graduate IT-sikkerhet, Atea Norge.Programleder er Thomas Tømmernes, Head of IT-Security Atea Norge.
 • 9. -Vår største trussel er digital, men ingen har den på agendaen

  50:52
  Spesialutgave fra ArendalsukaNasjonal sikkerhetsmyndighet anslår en tredobling av alvorlige hendelser de siste årene, og senest i sommer var nyhetsbildet preget av tolv departementer som ble angrepet. Under Arendalsuka samlet Atea et panel bestående av leder for Nasjonalt Cyberkrimsenter (NC3), Olav Skard, ansvarlig redaktør i Computerworld, Anders Løvøy, og Høyre-politiker, stortingsmedlem og medlem i Justiskomiteen, Ingunn Foss. I dette opptaket kan du høre mer om hvordan de ser trusselbildet, og hvilke tiltak de mener kan iverksettes for at vi skal bli et mer digitalt robust samfunn. Medvirkende i denne ukens spesialutgave er: Ingunn Foss, Justiskomiteen, Høyre, Anders Løvøy, ansvarlig redaktør, Computerworld, Olav Skard, leder for Nasjonalt Cyberkrimsenter og Thomas Tømmernes, IT-sikkerhetsjef, Atea Norge. Konferansier og panelleder er Peter Tryggestad, kommunikasjonsrådgiver, Atea Norge 
 • 8. Ung og ny i sikkerhetsbransjen

  26:07
  Siste episode før vi tar en kort sommerferie og er tilbake til høsten.Anders Klemetsdal og Martine Stolt-Nielsen gjester podcasten for å snakke om det å være ung i sikkerhetsbransjen.De deler sine erfaringer, og forteller hvorfor de mener det er viktig for bedrifter å investere i unge og nye. Martine forteller også om hvordan det er å være kvinne i en bransje som historisk har vært dominert av menn.Gjester i denne episoden er Martine Stolt-Nielsen, Business Development Manager i Infinigate og Anders Klemetsdal, Channel Account Manager i Infinigate.Programleder er Thomas Tømmernes, Head of IT-Security Atea Norge.GOD SOMMER!
 • 7. NorSIS: – Norge skal være et trygt digitalt samfunn hvor det er godt å leve

  32:32
  Ukens gjest er Knut Ivar Rønning fra NorSIS. Han forteller hvordan de jobber med å informere og hjelpe befolkningen når det kommer til digital sikkerhet. Han forteller blant annet om tjenester som Slettmeg.no, hvilke tiltak man kan gjøre for å bli sikrere digitalt og kommer med sine sikkerhetsråd.Gjest i denne episoden er Knut Ivar Rønning, daglig leder i NorSIS.Programleder er som vanlig Thomas Tømmernes, Head of IT-Security Atea Norge.