Feminism frihet framtid

Share

Sms:a när du kommit hem

Season 1, Ep. 5

I femte avsnittet pratar vi om att vi tjejer och kvinnor inte kan röra oss helt fritt. Hur många av oss har inte fått höra av föräldrar, syskon och vänner att ”sms:a när du kommit hem så jag vet att du lever”, Vi gästas av Gulan Avci, riksdagsledamot för Liberalerna och tidigare ordförande för Liberala Kvinnor, som berättar om sin bakgrund och varför hon står på barrikaderna för att skapa ett tryggare samhälle.


Vi pratar om mäns våld mot kvinnor, om att män mördar kvinnor och om att vi måste växla upp arbetet med att se till att kvinnor ska kunna känna sig, och vara, trygga. Vi snackar om spårningsappar, tinderdejter, att alla måste fatta att det är sexuellt ofredande att skicka ”dickpics” och om vad Liberalerna gör för att förbättra tryggheten för kvinnor. Vi diskuterar också att alla skolor, likt Flahultsskolan i Norrahammar borde tillämpa ”Flahultsmodellen” och schemalägga värderingsfrågor under hela högstadiet.


Vi snackar om att vi måste sluta vara jämställdhetsnarkomaner och inte luta oss tillbaka för att vi är ett av världens mest jämställda länder, vi behöver bli så mycket bättre på att upptäcka och förhindra mäns våld mot kvinnor. Det är vår plikt och förbannade skyldighet att se till att alla flickor och kvinnor kommer hem oskadda och trygga! Lyssna och haka på du med!

More Episodes