Share

cover art for Personlig episode: Høstens personlige utviklingsprosjekter, sangtimer og en god parodi på helseministeren

Femihelse

Personlig episode: Høstens personlige utviklingsprosjekter, sangtimer og en god parodi på helseministeren

Vi har vært på show, lest bøker, laget mat og blitt veldig berørt! Pluss at vi kommer med en viktig invitasjon til slutt.

More episodes

View all episodes

 • Personlig episode: Om julestemning, julehvile og julegaver med mening

  31:12
  Sesongens siste episode hvor vi prater om hva som er viktig for oss i jula, hva som skjer nå i desember, våre beste julegavetips og hvordan beholder hjertet varmt når verden virker kald.
 • Personlig episode: Mandagsmennesker og en dramatisk opplevelse i Thailand

  46:07
  En episode som går høyt og lavt; vi snakker om Gaza og det å engasjere seg, om Helene som har vært i Thailand, om doulaeffekten og om det å være et mandagsmenneske.
 • Om viktigheten av å bli trodd etter voldtekt og overgrep med June Holm

  38:39
  Vi har besøk av June Holm som står bak Vi tror det stiftelsen. En svært viktig stiftelse som jobber med temaer som voldtekt, seksuelle overgrep og seksuell trakassering og er der for både utsatte, pårørende og andre berørte. June Holm vant nylig Jenteprisen til Plan for jobben hun gjør med Vi tror deg stiftelsen og for å skape åpenhet og forståelse rundt disse temaene.https://www.vitrordeg.com/
 • Om abort, spontanabort og boken Avbrutt med June Holm og Vilde Bratland Hansen

  35:42
  Vi har besøk av June Holm og Vilde Bratland Hansen som er forfatterne av boken Avbrutt. I boken Avbrutt har de snakket med norske kvinner om deres opplevelser med abort og spontanabort. I denne episoden av Femihelse får vi høre noen av historiene som har berørt forfatterne mest og hvorfor de mener at dette er et tema som det er viktig at vi snakker mer om enn det vi gjør i dag.
 • Personlig episode: Om gamle idoler, om demonstrasjon for kvinnehelse og hjemmefødsel

  27:44
  Vi snakker om mensen og stramme strikker, demonstrasjon IGJEN for likestilling av kvinnehelse og ting vi liker med høsten! OG vi fyller 5 år så vi lurer på; - hvilke wins har vært innenfor kvinnehelse de siste årene som vi burde løfte fram? Send oss en DM eller mail til femihelse@gmail.com! #kvinning
 • Det gror i mor: Kan vi påvirke barnets fremtidshelse under svangerskapet?

  43:23
  Vi har besøk av forfatterene av boken Det gror i mor, Malin Eberhard-Gran og Siri Vangen. Vi snakker om hvordan vi kan påvirke et fosters fremtidige helse under svangeskapet, hvilke ting vi kan påvirke og hvilke ting som vi trolig ikke har noen påvirkning på. Hvor viktig er mors kosthold under svangerskapet? Hvordan kan traumer mor går gjennom under svangerskapet påvirke et barn? Dette og mye mer får du svar på i denne episoden av Femihelse.
 • Kan stress påvirke fertiliteten?

  48:23
  Vi har besøk av psykolog Elise Solbu Roalsø, hun jobber ved Asker Kvinnehelse og driver podcasten "Fødepodden". Vi snakker med henne om stress, fertilitet og hvordan det er å bruke lang tid på å bli mamma. Kan stress faktisk kan påvirke fertilitet? Hvordan kan man håndtere stress og negative følelser rundt infertilitet/lange prosesser for å bli gravid? Og hvordan snakke med partner, familie og venner om dette? PS.Episoden er spilt inn før sommerferien :)
 • Personlig episode: Om feminin flyt, giftige utsagn, våre intensjoner og om Sigruns nye sko

  35:55
  I denne episoden snakker vi om hva som skal skje denne høsten, om det å ha en intensjon, noen tanker om valget og hvordan Sigrun kjøpte nye sko - og lærte mye om seg selv! Og som vanlig - Helene oppdaterer på PMSen.