Femihelse

Share

Om selvmord med Leve - landsforeningen for etterlatte ved selvmord

I denne episoden har vi med oss Nina Danielsen fra Leve - landsforeningen for etterlatte ved selvmord. Vi snakker om det å oppleve å miste noen til selvmord eller å være redd for at det skal skje. Hva kan man gjøre om man er bekymret for at en man har nær er suicidal? Hvordan kan vi prate om selvmord med hverandre, og ikke minst de man er bekymret for? Helene deler også sin personlige erfaring rundt dette. PS. Denne episoden kan være tøff å høre på, men vi håper den gir mer kunnskap og varme enn at den trigger. Allikevel kan det være fint å høre på den sammen med noen andre eller ringe noen etter at man har lyttet til den. Trenger du noen å prate med? Ring Mental Helse Hjelpetelefonen på telefon 116 123 (hele døgnet), Kirkens SOS på telefon 22 40 00 40 (hele døgnet) eller ta kontakt med Leve. Leve tar imot henvendelser på e-post: post@leve.no eller telefon 22 36 17 00 (hverdager 9–15).


Denne episoden er dedisert til den evig vakre Alexandra.


More Episodes

 • Mamma alene med Liv Marie Skaare Baden

  50:07
  Vi har besøk av Liv Marie Skaare Baden som du kanskje kjenner fra den fantastiske radiodokumentaren Livs siste sjansen (hør den hos nrk). Liv valgte å bli mamma alene og i denne episoden snakker vi med Liv om hvordan hun tok valget, hvordan det var å gå gjennom to fødsler alene og hvordan hun opplevde det fjerde trimesteret. Nå har lille Frida Marie fylt ett år og vi snakker om hverdag, logistikk og forventninger til barnehagestart når man bare er en forelder. Vi snakker om at man klarer det meste og hvordan et lite menneske kan gi veldig mye glede til både den lille og store familien.
 • Hjernerystelse

  41:22
  Vi har besøk av Narve Bjørneseth og Lars Martin Fischer som begge jobber som fysioterapeuter med fokus på hjernerystelse og sammen har podcasten Skallebank som handler om hjernerystelse. Vi snakker med de om hva en hjernerystelse er, symptomer på hjernerystelse, behandling av hjernerystelse og hvordan hjernerystelse hos kvinner kan skille seg fra hjernerystelse hos menn.
 • Personlig episode: Overtenning og ring på fing!!

  45:30
  Sigrun og Helene snakker om store, hyggelige nyheter, overtenning, vår og et rent PMS-helvete med masse kjærlighet!
 • Kreft i et kjønnsperspektiv

  45:25
  Med oss i studio denne uken har vi generalsekretær i Kreftforeningen, Ingrid Stenstadvold Ross, og Sigrid Bratlie som er molekylærbiolog. Vi diskuterer om menn og kvinner like utsatt for å få kreft? Er det krefttyper som rammer flere kvinner enn menn? Påvirker hormonene våre om og hvordan vi utvikler krefttyper? Forskes det like mye på kreft hos kvinner og hos menn? Er behandling og oppfølging tilpasset kjønn? Tas det hensyn til vekt, hormoner, fertilitet osv? Alt dette og mye mer snakker vi om i denne episoden!Reklame: Prøv bookbeat: www.bookbeat.no/femihelse 
 • Tjukkhet, spiseforstyrrelser og traumer. Hvordan henger det sammen?

  47:58
  Vi har besøk av Hilde Østby er idehistorier, journalister, formidler og forfatter. Vi tok kontakt med hilde etter at hun skrev kronikken Et spiseforstyrra land (https://www.nrk.no/ytring/et-spiseforstyrra-land-1.16323734) hvor hun stilte spørsmålet: Hvorfor snakker vi om mat når vi snakker om fedme, i stedet for å snakke om følelser?I denne episoden snakker vi om hvordan retorikken rundt mat, helse, idealvekt og kropp, slanking og spiseforstyrrelser påvirker oss. Vi snakker om hvordan traumer kan lede til spiseforstyrrelser og hvordan mat kan bli et bedøvelsesmiddel for vonde følelser.
 • Tidlig ultralyd

  37:05
  I denne episoden har vi med oss ultralyd jordmor Elin Ødegaard. Vi går igjennom hva man undersøker på en ultralydundersøkelse tidlig i svangerskapet, og hva man ser etter hos fosteret. Er det nødvendig å ta tidlig ultralyd og hva kan man forvente å se?Reklame: Prøv bookbeat: www.bookbeat.no/femihelse
 • Bonus: En oppdatering på kattehistorien

  12:25
  Husker dere katten på Rathkes plass? Her kommer en oppdatering!Prøv bookbeat: www.bookbeat.no/femihelse
 • Det tredje skiftet

  44:30
  I denne episoden har vi besøk av Merete Grimeland som er en del av duoen som står bak kontoen Det tredje skiftet og dettredjeskiftet.no. I episoden snakker vi om hva det tredje skiftet er, hva som kan være årsaken til at det tredje skiftet ofte faller på kvinner, hvilke konsekvenser det har og hva vi kan gjøre for å snu på dette.Vil du teste Bookbeat: www.bookbeat.no/femihelse
 • Personlig episode: En dramatisk kvinnehelsehistorie, syklusyoga og en katt i nød

  36:44
  I denne episoden bobler vi over med å fortelle om ting som har skjedd, og ting som skal skje. Vi prate om feminin yoga i syklus, om et meget inspirerende iPhone-hack, et redningsprosjekt av en katt og ikke minst en meget dramatisk kvinnehelse historie fra Sigrun!