Share

cover art for Om rehabilitering av ME og Kronisk utmattelsessyndom

Femihelse

Om rehabilitering av ME og Kronisk utmattelsessyndom

I denne episoden kan du lære mer om det å leve med ME og kronisk utmattelsessyndrom. Vi fokuserer på rehabilitering og har besøk av sykepleier Silje Mæhle Haugland og ergoterapeut Bjørg Rene som jobber ved ME/CFS-poliklinikken ved Rehabiliteringsklinikken på Nordås i Bergen. 

Vi snakker om hva ME er, hvilke symptomer man kan oppleve, hvordan det kan være å leve med en usynlig diagnose og på hvilken måte de jobber med pasienter som har CFS/ME. 

More episodes

View all episodes

 • Personlig episode: Vi foreteller om våre personlige prosjekter, Helene oppdaterer på sangtimer, Sigrun er i matmodus og

  30:55
  Vi har vært på show, lest bøker, laget mat og blitt veldig berørt! Pluss at vi kommer med en viktig invitasjon til slutt.
 • Kan stress påvirke fertiliteten?

  48:23
  Vi har besøk av psykolog Elise Solbu Roalsø, hun jobber ved Asker Kvinnehelse og driver podcasten "Fødepodden". Vi snakker med henne om stress, fertilitet og hvordan det er å bruke lang tid på å bli mamma. Kan stress faktisk kan påvirke fertilitet? Hvordan kan man håndtere stress og negative følelser rundt infertilitet/lange prosesser for å bli gravid? Og hvordan snakke med partner, familie og venner om dette? PS.Episoden er spilt inn før sommerferien :)
 • Personlig episode: Om feminin flyt, giftige utsagn, våre intensjoner og om Sigruns nye sko

  35:55
  I denne episoden snakker vi om hva som skal skje denne høsten, om det å ha en intensjon, noen tanker om valget og hvordan Sigrun kjøpte nye sko - og lærte mye om seg selv! Og som vanlig - Helene oppdaterer på PMSen.
 • Personlig episode: Halbe wissenschaft, lenge leve sinnet og femihelse kvinnesirkel

  23:35
  I denne personlige episoden med Sigrun og Helene snakker vi om hvorfor vi elsker det tyske språket, at sinne er sunt, Helene gir en update på diett mot PMS og vi planlegger en Femihelse kvinnesirkel på Studio Ma.
 • Om svangerskapskomplikasjoner og forskning på kvinnehelse med Tormod Rogne

  40:13
  Vi har med oss Tormod Rogne, som er professor ved Yale, innenfor genetikk og svangerskapsforskning. Vi snakker om hvilke risikofaktorer kan påvirke hvordvidt en kvinne utvikler hjerte- og karsykdom senere i livet? Og hvorfor er det slik at noen er mer utsatte for det? Hvordan kan vi bidra til at flere fastleger og annet helsepersonell blir opptatte av dette? PS. Episoden er spilt inn i juni 2023.
 • Personlig episode: PMS update, alenebehov og åpning av yogastudio

  43:18
  I denne personlige episoden får du en update på Helenes PMS-situasjon, Sigrun har behov for å være alene, vi snakker om høstens treningsmotivasjon og Helene åpner snart yogastudio.
 • Personlig episode: Ny sesong, livets lengste PMS og summer recap

  35:25
  Vi er tilbake med ny sesong av Femihelse og kickstarter med en personlig episode. Vi går gjennom sommeren, Helene åpner yogastudio og har hatt tidenes lengste PMS og Sigrun er den eneste som irriterende nok har hatt flaks med været i sommer.
 • Personlig episode: Hot slay girl summer og farlig gode østers

  29:50
  Vi er på vei inn i sommerferien, men her kommer en personlig episode for å runde av sesongen. Vi snakker om georgiske matdrømmer, sommerfest, en brutal matforgiftning, polyesterangst og hvordan vi planlegger en hot slay girl summer.
 • Bonus: I sommer bør du lese 40 uker av Anna Blix

  32:13
  I denne bonusepisoden snakker vi med Anna Blix som er forfatter av boken 40 uker. I boken følger vi Annas egen graviditet som er preget av ekstremt svangerskapskvalme (hyperemesis) og ettersom hver uke passerer blir vi kjent med en dyreart som fullfører sitt svangerskap. Flekkhyenen føder allerede etter 16 uker, men hun må føde gjennom en lang penisformet klitoris, som sprekker opp underveis og en grå kjempekenguru er bare gravid i 5 uker før den føder en bønnestor baby som kryper opp i pungen dens. Anna skriver så godt om evolusjon, kjønnsroller og om hvordan en graviditet kan føles som en parasitt som inntar kroppen din samtidig som du kjenner på en enorm kjærlighet til barnet i magen.