Femihelse

 • Personlig episode: Om feminin flyt, giftige utsagn, våre intensjoner og om Sigruns nye sko

  35:55
  I denne episoden snakker vi om hva som skal skje denne høsten, om det å ha en intensjon, noen tanker om valget og hvordan Sigrun kjøpte nye sko - og lærte mye om seg selv! Og som vanlig - Helene oppdaterer på PMSen.
 • Personlig episode: Halbe wissenschaft, lenge leve sinnet og femihelse kvinnesirkel

  23:35
  I denne personlige episoden med Sigrun og Helene snakker vi om hvorfor vi elsker det tyske språket, at sinne er sunt, Helene gir en update på diett mot PMS og vi planlegger en Femihelse kvinnesirkel på Studio Ma.
 • Om svangerskapskomplikasjoner og forskning på kvinnehelse med Tormod Rogne

  40:13
  Vi har med oss Tormod Rogne, som er professor ved Yale, innenfor genetikk og svangerskapsforskning. Vi snakker om hvilke risikofaktorer kan påvirke hvordvidt en kvinne utvikler hjerte- og karsykdom senere i livet? Og hvorfor er det slik at noen er mer utsatte for det? Hvordan kan vi bidra til at flere fastleger og annet helsepersonell blir opptatte av dette? PS. Episoden er spilt inn i juni 2023.
 • Personlig episode: PMS update, alenebehov og åpning av yogastudio

  43:18
  I denne personlige episoden får du en update på Helenes PMS-situasjon, Sigrun har behov for å være alene, vi snakker om høstens treningsmotivasjon og Helene åpner snart yogastudio.
 • Personlig episode: Ny sesong, livets lengste PMS og summer recap

  35:25
  Vi er tilbake med ny sesong av Femihelse og kickstarter med en personlig episode. Vi går gjennom sommeren, Helene åpner yogastudio og har hatt tidenes lengste PMS og Sigrun er den eneste som irriterende nok har hatt flaks med været i sommer.
 • Personlig episode: Hot slay girl summer og farlig gode østers

  29:50
  Vi er på vei inn i sommerferien, men her kommer en personlig episode for å runde av sesongen. Vi snakker om georgiske matdrømmer, sommerfest, en brutal matforgiftning, polyesterangst og hvordan vi planlegger en hot slay girl summer.
 • Bonus: I sommer bør du lese 40 uker av Anna Blix

  32:13
  I denne bonusepisoden snakker vi med Anna Blix som er forfatter av boken 40 uker. I boken følger vi Annas egen graviditet som er preget av ekstremt svangerskapskvalme (hyperemesis) og ettersom hver uke passerer blir vi kjent med en dyreart som fullfører sitt svangerskap. Flekkhyenen føder allerede etter 16 uker, men hun må føde gjennom en lang penisformet klitoris, som sprekker opp underveis og en grå kjempekenguru er bare gravid i 5 uker før den føder en bønnestor baby som kryper opp i pungen dens. Anna skriver så godt om evolusjon, kjønnsroller og om hvordan en graviditet kan føles som en parasitt som inntar kroppen din samtidig som du kjenner på en enorm kjærlighet til barnet i magen.
 • Mamma alene med Liv Marie Skaare Baden

  50:07
  Vi har besøk av Liv Marie Skaare Baden som du kanskje kjenner fra den fantastiske radiodokumentaren Livs siste sjansen (hør den hos nrk). Liv valgte å bli mamma alene og i denne episoden snakker vi med Liv om hvordan hun tok valget, hvordan det var å gå gjennom to fødsler alene og hvordan hun opplevde det fjerde trimesteret. Nå har lille Frida Marie fylt ett år og vi snakker om hverdag, logistikk og forventninger til barnehagestart når man bare er en forelder. Vi snakker om at man klarer det meste og hvordan et lite menneske kan gi veldig mye glede til både den lille og store familien.
 • Hjernerystelse

  41:22
  Vi har besøk av Narve Bjørneseth og Lars Martin Fischer som begge jobber som fysioterapeuter med fokus på hjernerystelse og sammen har podcasten Skallebank som handler om hjernerystelse. Vi snakker med de om hva en hjernerystelse er, symptomer på hjernerystelse, behandling av hjernerystelse og hvordan hjernerystelse hos kvinner kan skille seg fra hjernerystelse hos menn.
loading...