Share

Fashion Roadkill

Mode och populärkultur


Latest episode

 • 124. Vi blir Western-scammade!

  32:07
  Carin spanar från franska loppisar men främst snackar vi om den galna insider fashion trading scam som vi just nu utsätts för (och som Anna fallit kilometerdjupt för) när Pharrell och Beyonce samarbetar över gränserna och kör på gemensamt Western-tema i kollektion och album. Vi avslutar varsin Älska Internet som denna vecka otippat nog handlar om tennis- och fotbollsmode!

More episodes

View all episodes

 • 123. Modet som formade oss!

  30:36
  Vi pratar om modet från populärkulturen som brände sig fast i våra hjärnor, som medvetet och omedvetet formade oss, vår stil och vår killsmak. Från Jordan Catalano och Dylan McKay till Cher Horowitz, Rachel Green, Blaire Waldorf, Carrie Bradshaw och ett helt gäng till. Veckans avsnitt är en oemotstådlig mode-nostalgi-tripp!
 • 122. Tunnel fits med Fanna!

  36:47
  Vi har med proffs-poddaren och programledaren – otroliga Fanna Ndow Norrby som gäst i veckans avsnitt för att prata om det ytterst nischade ämnet Tunnel fits! Vad är det? Vilka gör det? Vem gör det bäst? Kan det sprida sig till Sverige? Vi avhandlar alla viktiga frågor om detta oviktiga ämne och avslutar i vanlig ordning med varsin Älska Internet. Lyssna och tell your friends!
 • 121. Oscars recap

  27:42
  Carin har gått gymnasiet med en Oscars-vinnare och den tomteröda mattan är, till vår glädje, tillbaka! RIP Champagne-mattan. Vi går igenom våra hittar och missar på röda mattan. Mönstrat, svart-vitt, glittrande vintage-fynd mm mm. Tack för att du lyssnar!
 • 120. Dystopi och kvinnlig utopi i Paris

  29:44
  Första veckan i mars! Vår! Vi snackar dock inte om blomstrande mode (groundbreaking) Nej, i veckans avsnitt pratar vi om svart dystopiskt mode från Paris modevecka, en väska gjord av 99% luft (hållbar?), och en kollektion som sticker ut bland alla manliga designers dystopiska vision - nämligen en ljuvlig utopisk kollektion av en kvinna – för kvinnor!Vi avslutar med att Anna blivit podd-kändis och Carin läst världens nördigaste artikel om byxor. Lyssna!
 • Röda Mattan har levlat

  28:03
  Vi pratar om hur årets galasäsong verkligen levererar och bjuder på levlade outfits. Carin har läst ett reportage om Danielle Goldberg som är stylist till "Hollywood cool girls" bland annat favoriterna Greta Lee och Ayo Edebiri. Vi får därifrån lite bakom kulisserna koll på vem som betalar stylistens arvode, hur fittings funkar nuförtiden och vad som inspirerar till olika looks. Vi går vidare till att tipsa om det kanske absolut nördigaste mode-kontot vi hittat och avslutar med lite snack om en underbar mockumentär-serie.
 • 118. Slut på kurvigt mode och en tårdrypande tv-serie

  30:39
  Vi pratar om Monkis val att sluta sälja stora storlekar, om Paloma Eslessers krönika i The Cut, om tv-serien One Day och en upplyftande Linked-kampanj (ja faktiskt!)Lyssna (och tell your friends!) - tack!