Share

cover art for Palliasjon del 2

Farmapodden

Palliasjon del 2

Season 3, Ep. 38

I denne episoden snakker vi om palliasjon og lindrende behandling. Vår gjest og ekspert er Nina Aas, seksjonsleder på seksjon for lindrende behandling på Oslo universitetssykehus og professor i palliativ medisin ved Universitetet i Oslo.

More episodes

View all episodes

 • 43. Astma og KOLS del 3 (behandling av KOLS)

  32:15
  I denne episoden går vi gjennom gjeldende og nylig oppdaterte retningslinjer for behandling av KOLS.Gjest og ekspert er Lars Fjellbirkeland, spesialist i lungesykdommer og overlege på Rikshospitalet.
 • 42. Astma og KOLS del 2 (behandling av astma)

  24:37
  I denne episoden går vi gjennom gjeldende og nylig oppdaterte retningslinjer for behandling av astma.Gjest og ekspert er Lars Fjellbirkeland, spesialist i lungesykdommer og overlege på Rikshospitalet.
 • 41. Astma og KOLS del 1

  30:27
  I denne episoden får du svar på hva astma og kols er og hvordan man skiller på disse. I tillegg får vi en innføring i bruk av inhalasjonsmedisiner.Gjest og ekspert er Lars Fjellbirkeland, spesialist i lungesykdommer og overlege på Rikshospitalet.
 • 40. Polyfarmasi hos eldre del 2

  28:32
  I denne episoden snakker vi blant annet om symptomatisk vs. forebyggende behandling, lovpålagt legemiddelgjennomgang og "rydding" i medisinlister. Gjest og ekspert er Torgeir Bruun Wyller, professor i Geriatri ved Universitetet i Oslo og overlege ved Oslo Universitetssykehus.
 • 39. Polyfarmasi hos eldre del 1

  26:19
  I denne episoden snakker vi om hva polyfarmasi er, farmakokinetikk og -dynamikk hos eldre og noen av utfordringene med polyfarmasi. Gjest og ekspert er Torgeir Bruun Wyller, professor i Geriatri ved Universitetet i Oslo og overlege på Geriatrisk avdeling ved Oslo Universitetssykehus.
 • 37. Palliasjon del 1

  24:59
  I denne episoden snakker vi om palliasjon og lindrende behandling. Vår gjest og ekspert er Nina Aas, seksjonsleder på seksjon for lindrende behandling på Oslo universitetssykehus og professor i palliativ medisin ved Universitetet i Oslo.
 • 36. Antidiabetika del 2

  23:52
  Denne episoden handler om behandling av diabetes mellitus type 2.Hege Thoresen, professor i farmakologi og underviser ved det medisinske fakultetet på UiO, er vår ekspert.
 • 35. Antidiabetika del 1

  24:45
  I denne episoden går vi gjennom definisjonen av diabetes og behandling av diabetes mellitus type 1.Hege Thoresen, professor i farmakologi og underviser ved det medisinske fakultetet på UiO, er vår ekspert.